Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Z południa Polski - ogród Marzeny 07:35, 11 cze 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Widok z balkonu

Ale super nowa rabatka Jakiś kwitnący akcent by się przydał, planujesz coś??
Np szałwia jakaś kompaktowa
Ogród z widokiem na jezioro 23:49, 10 cze 2016

Do góry
Jolu, ależ ta Twoja szałwia rozszalała się
Pięknie warzywka rosną, moje marne, bo deszczu jak na lekarstwo
Pozdrawiam serdecznie
Moje małe wielkie marzenie 23:36, 10 cze 2016

Do góry
Alicja kompozycje donicowe bardzo mi się podobają
Ładniejsze są niż te, które na komunie siostrze robiłaś

Szałwia z przetacznikami super Muszę też takie zestawienie wcisnąć w skali mikro
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:06, 10 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Ślicznie a szałwia i amazon, super

Cieszę się, ze Ci się podoba
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:00, 10 cze 2016

Do góry
Betka napisał(a)

Gosiu kilka naparstnic mam wysieją się i będzie więcej. Moja szałwia wyklada sie denerwuje mnie to
Deszczyk był ale bardziej wiało niż padało! Sucho okropnie juz trawa zaczyna schnac na szambie to jej juz nie ma podlewam co się da latam a to z konewką a to z wężem! Masakra rośliny wiedna w oczach :'(

Beatko zostawisz naparstnice na nasiona i będą w przyszłym roku znowu. U nas też strasznie wiało aż chowałam donice z roslinami do garażu. Ale u nas tez sporo deszczu było- tzn. tyle że nie muszę dzisiaj podlewać. Trawy swojej nie podlewam i nie mam zamiaru bo mam za dużo trawnika- szkoda wody.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 21:54, 10 cze 2016

Do góry
Gocha napisał(a)

Beatko zapodałam troche zdjęć i jeszcze kilka wstawię za chwilę niech inni też popatrzą- dlaczego tylko ja mam się denerwować przy oglądaniu wymuskanych cudzych ogrodów Co do szałwii to gdzieś jak ją kupowałam to wstawiałam odmiany ale musiałabym poszukać. Tam jest po kilka różnych odmian i one nie są z tych małych- są raczej dosyć wysokie ale sa w kupie i w dużych kępach i przynajmniej na razie nie pokładaja się. Beatko a nie żałujesz że nie masz naparstnic- że całą usunęłaś ?
Czereśnie już się zaczęły te wczesne ale nawet nie ma kto ich zerwać Czy padał u Was dzisiaj deszcz ? Bo u nas lało i straszna wichura była co mi sie nie podobało

Gosiu kilka naparstnic mam wysieją się i będzie więcej. Moja szałwia wyklada sie denerwuje mnie to
Deszczyk był ale bardziej wiało niż padało! Sucho okropnie juz trawa zaczyna schnac na szambie to jej juz nie ma podlewam co się da latam a to z konewką a to z wężem! Masakra rośliny wiedna w oczach :'(
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:25, 10 cze 2016

Do góry
Gratuluję 400.Przepięknie. A szałwia z sesleria super.lubię też merikeny z ML.☺
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:48, 10 cze 2016

Do góry
Betka napisał(a)
Gosiu pięknie masz oj pięknie !!! Szałwia mnie zauroczyła jaka to odmiana bo moja jakaś wysoka ?!
Naparstnice dzwonki mają coś w sobie
Ale sobie popatrzyłam nawet czereśnie są ;d
Pozdrawiam Gosiu

Beatko zapodałam troche zdjęć i jeszcze kilka wstawię za chwilę niech inni też popatrzą- dlaczego tylko ja mam się denerwować przy oglądaniu wymuskanych cudzych ogrodów Co do szałwii to gdzieś jak ją kupowałam to wstawiałam odmiany ale musiałabym poszukać. Tam jest po kilka różnych odmian i one nie są z tych małych- są raczej dosyć wysokie ale sa w kupie i w dużych kępach i przynajmniej na razie nie pokładaja się. Beatko a nie żałujesz że nie masz naparstnic- że całą usunęłaś ?
Czereśnie już się zaczęły te wczesne ale nawet nie ma kto ich zerwać Czy padał u Was dzisiaj deszcz ? Bo u nas lało i straszna wichura była co mi sie nie podobało
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:39, 10 cze 2016

Do góry
anna_g napisał(a)
Ale niesamowita szałwia... a połączenie szałwi z przywrotnikiem... miodzik

Aniu to połączenie to widziałam u Sebka i strasznie mi się spodobało tak że koniecznie chciałam mieć u siebie. I sie nie zawiodłam. Przywrotnik malutki dostałam w tamtym roku od sąsiadki i jak zobaczyła go u mnie to nie uwierzyła że to ten od niej. U niej dużo słabiej rośnie. Wprawdzie sadząc go na to miejsce w tamtym roku - takie małe roślinki- usuwałąm im pierwsze kwiatki tak żeby mogły się rozkrzewić
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:35, 10 cze 2016

Do góry
Gosiu pięknie masz oj pięknie !!! Szałwia mnie zauroczyła jaka to odmiana bo moja jakaś wysoka ?!
Naparstnice dzwonki mają coś w sobie
Ale sobie popatrzyłam nawet czereśnie są ;d
Pozdrawiam Gosiu
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:29, 10 cze 2016

Do góry
Ale niesamowita szałwia... a połączenie szałwi z przywrotnikiem... miodzik
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:27, 10 cze 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)

bujna szałwia ale moją uwagę jak zawsze przyciąga wspaniały żywopłot świetnie strzyżony i elegancki

Kasiu ja nie mam ceglanego muru niestety to muszę to jakoś nadrobić. Pamiętam że Ci się podobał ten żywopłot już dwa lata temu. W tym roku jeszcze nie był przycinany, dopiero koło lipca Jurek będzie to robił.
Małymi kroczkami do celu... 20:19, 10 cze 2016

Do góry
Padam, wypielilam dzisiaj połowę rabaty, dokupiłam kore, muszę jeszcze kupić 4 szmaragdy i kolejna część rabaty będzie skończona.

Wszystko rośnie jak szalone hortensje, szałwia,lawenda, o chwastach wspominać nie muszę relacja zdjęciowa będzie jutro, dzisiaj nie mam już siły.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:10, 10 cze 2016

Do góry
Gocha napisał(a)

bujna szałwia ale moją uwagę jak zawsze przyciąga wspaniały żywopłot świetnie strzyżony i elegancki
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:01, 10 cze 2016

Do góry
agata19762, dziekuje bardzo, wszystko to za dużo powiedziane

leon, Kratery rzeczywiście grubaśne, molinie też mi się podobają. a wiesz że jeszcze nie znalazłam zastepstwa za Fernen Osten? jakos mi nie spieszno...

Pawlus, szałwia z seslerią musi byc miała byc namiastka Piet Oudolf
https://pl.pinterest.com/pin/575123814887091500/
mam nadzieje że chociaz trochę podołalam

Jagoda, s. jesienna rzeczywiście w dotyku szorstka a sprawia wrażenie wizualne mięciutkiej fajna jest

siakowa - ostra, mozna sie pociąć

jazzy, wszyscy tu jak jeden mąż pracujemy abys dostała napadu różanego

Martina, spokojnie, doczekasz swoich, moje będą przekwitac a wtedy bedziemy podziwiać twoje
Szałwia to Sensation Deep Blue (przy dużym bukszpanie, w towarzystwie s. skalnej i s. heufleriana, jest też przy różach Angela i Rhapsody in Blue)i Medium Deep Blue razem z s. jesienna. Ona jest wyższa od tej pierwszej a chciałam aby zrównały sie z wzrostem z jesienną - tak mi doradziła Finka, u której kupowałam

Blyxa i elipsa 15:39, 10 cze 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
Pięknie wszystkim dziękuję za wizytę.

Kasja, Dominika, Monka, Ewo i Milka - niesamowicie mi miło, ze zaglądacie. Czytam wszystko, ale zwykle jestem tak zmęczona wieczorem, że nie daję rady odpisać.

Malutka aktualizacja:

Cieszy aktualizacja
powiem, ze mnie latanie z konewkami i donice podlewanie, też wykańcza...
kaliny u mamy cudne
czerwona szałwia chyba jednoroczna, fajny akcent na rabacie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:26, 10 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
A teraz pytanie w kwestii nowo powstającej rabaty ze świdośliwami
Przy ŚŚ mam posadzone kule bukszpanowe rożnych wielkości w towarzystwie: hakone mam nadzieję którejś z zielonych + liatria rożowa (w takim kolorze jak moje "szałowe" szałwie) + ostrożeń fioletowy + jeżówka Carriben Green + ... no właśnie i tu mam pytanie czy moglabym dorzucić do tego zestawu różę Queen of Sweden po jednej sztuce przy jednej i drugiej ŚŚ? i może szałwię fioletową przy nich?

zdjęcia poglądowe (typowo techniczne) rabaty ze ŚŚ:

ŚŚ1

ŚŚ2

Ślicznie a szałwia i amazon, super
Małymi kroczkami do celu... 14:43, 10 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Cofnęłam się trochę i sporo zdjęć obejrzałam. Świetne zakupy róży i szałwii. Z róży Leosia będziesz na pewno zadowolona. Wszyscy ją chwalą i z szałwią będzie się pięknie komponował. Zachwyciłam się białą piwonią i białą szałwią, chyba nie doceniam białego koloru w ogrodzie.
Jeżeli mdleją Ci nowe sadzonki na słońcu to może rozstaw nad nimi parasol ogrodowy? W wiązie Wredei jestem zakochana. Mojego malucha znowu przesadzałam i jakieś ma małe listki, pewnie w przyszłym roku się rozkręci.

Anula mam nadzieję, bo to w sumie trzecia róża w moim ogrodzie, mam jeszcze the fairy, ale one zakupione dopiero wiosna, więc nic o nich jeszcze powiedzieć nie mogę.

Z tą szałwia to mi się udało, byłam przekonana,że będzie fioletowa, a tu taka niespodzianka za to z tego co widzę fioletowe już u wszystkich kwitną, a moja deep blue jeszcze nic.
W małym ogrodzie Doni 13:54, 10 cze 2016

Do góry
piękne hosty i szałwia
W małym ogrodzie Doni 11:01, 10 cze 2016

Do góry
Doniu ślicznie hosty, ja je uwielbiam i rojniki też Ja też co dopiero odkryłam, że rojniki kwitną, taka ze mnie ogrodniczka

Szałwia śliczna, coraz bardziej mi się podoba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies