Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Małymi kroczkami do celu... 11:16, 05 cze 2016

Do góry
Wczorajsze dary od Kamilki, szałwia, póki co ledwo żyję, ale mam nadzieje, że da radę...

Kosolkowa Pasja 10:59, 05 cze 2016

Do góry
Pięknie u Ciebie Olu - ta szałwia fajny efekt robi.
Artemis uwielbiam, czekam aż moje zakwitną.
Moje małe wielkie marzenie 10:42, 05 cze 2016

Do góry
inka74 napisał(a)

Piękne po prostu. Ja obok mojej azalki chodzę z daleka. Nie cierpię tego zapachu. Szałwia jednoroczna piękna.
Któregoś dnia usiadłam i próbowałam ma twoim planie zmienić kształt rabaty. Przyznaję się bez bicia że poniosłam klęskę w sensie jak coś ładnie wyglądało to z funkcjonalnością zero miało wspólnego lub z kształtem pozostałych rabat.

Ja lubię zapach azalii. może nie nadmiarowo, ale od czasu do czasu lubię poczuć tę przyjemną woń

Co do kształtu moich rabat, to póki co tak zostanie, nie wszystko mnie zadowala, ale co począć, trzeba radzić sobie z tym co jest Kiedyś Toszka sprowadziła mnie na ziemię- nie ma co się użalać nad tym jak jest, tylko przemyśleć jakie nasadzenia zrobić aby było ładnie To tak w wielkim skrócie

Dzięki Iwonko za chęć pomocy, buźka

Moje małe wielkie marzenie 09:33, 05 cze 2016

Do góry
alis napisał(a)
Azalka w pełnym rozkwicie dla Mirelki, pachnie obłędnie I pierwszy kwiatek na clematisach.

Piękne po prostu. Ja obok mojej azalki chodzę z daleka. Nie cierpię tego zapachu. Szałwia jednoroczna piękna.
Któregoś dnia usiadłam i próbowałam ma twoim planie zmienić kształt rabaty. Przyznaję się bez bicia że poniosłam klęskę w sensie jak coś ładnie wyglądało to z funkcjonalnością zero miało wspólnego lub z kształtem pozostałych rabat.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:39, 05 cze 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Witaj Aniu, podobno jutro mamy się poznać u Ewy Weszłam zatem na Twój wątek żeby poznać Cię i Twój ogród wirtualnie. Pięknie sobie poczynasz, czyściutko, nie ma żadnych chwastów Szałwia rozrosła się u Ciebie bardzo ładnie, do pozazdroszczenia

Mireczko bardzo miło było mi Was poznać. Pisząc Was mam na myśli Ciebie i Twojego męża. Jesteście fantastyczni. Jesteś bardzo ciepłą osobą. Bardzo się cieszę, na długo pozostaniecie w mojej pamięci. Macham z Żuław
Ogród - moje czwarte dziecko 07:36, 05 cze 2016

Do góry
mi ptasie łapki i buchana wymarzły kostrzewe siną z powodzeniem mogłaś sobie wysiać ona szybko rośnie ale niestety krótko żyje, ja swoją już wyrzuciłam bo po dwóch latach przestała wyglądac atrakcyjnie, wszyscy na forum polecają kłosownice leśną ( ja jeszcze nie mam ale planuje ) pomyśl o tej trawce bo ona nie wymarza także nie trzeba się martwić po zimie

nie mam wątku na ogrodowisku jestem tutaj czarną owcą heheh
na pewno taniej wyjdzie kupić na tony kamyki niż w workach

czytałam że mąż chciałby róże
z pięknych odmian to polecę takie artemis, stephani baronin zu gutenberg pashmina, eden rose, róża white meidiland - bardzo zdrowa i zupełnie bezproblemowa piękna tez jest róża abraham darby, graham thomas- w ogóle róże angielskie Davida Austiną są śliczne
do róż idealnie pasują takie byliny jak kocimiętkka - kwitnie całe lato i jest wiele odmian tej byliny ( moim zdaniem bije na głowę lawendę) szałwia, przetaczniki mój ulubiony to przetacznik christa, jeżówki, przywrotnik
Ogród - Brzóstowa 05:27, 05 cze 2016

Do góry
U mnie jaśmin pięknie zakwitł. Na zdjęciu razem z ostróżką - czwartkowa ulewa trochę ją sponiewierała - ale na szczęście nic się nie połamało

Krzewuszka "Bristol Ruby" - wiosną bardzo mocno ją przycinam

Szałwia różowa - bardzo ją lubię

Róże zaczynają swój koncert

Kosolkowa Pasja 22:18, 04 cze 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

Która to piwonia? Ciężko dopasować do tych, które pokazywałaś.
Prześliczna
Z resztą u ciebie moje klimaty Bardzo mi się podoba. Możesz być z siebie dumna, że masz taki ogród No i ta obwódka z szałwii świetna! Pamiętasz co to za odmiana?
Zasiadam w pierwszym rzędzie i czekam na róże

To jest Shirley. A szałwia to Marcus.
Troszkę jestem dumna. Nie wiem czy z siebie, ale z tej rabatki na pewno, bo dała mi obraz tego, jak ma wyglądać dalsza częśc mojego ogrodu

Bonica

Moja bajka 22:07, 04 cze 2016

Do góry
Szałwia uwielbiana jest przez bzyczki wszelkiejmaści i rodzaju.
Ogrodowy song 22:02, 04 cze 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Chcę poprzedni avatarek☺Ewo czy kwitnie ci już ta szałwia co nasionka mi przysłałaś?

No dobra ) Mirko, nie kwitnie..a Twoja ??
Ogrodowy song 21:48, 04 cze 2016

Do góry
Chcę poprzedni avatarek☺Ewo czy kwitnie ci już ta szałwia co nasionka mi przysłałaś?
Moje małe wielkie marzenie 21:46, 04 cze 2016

Do góry
L00zak napisał(a)
Śliczna ta szałwia

Dzięki Michał

To ja też pochwalę się swoją szałwią

Na pierwszym planie jednoroczna
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:43, 04 cze 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Cześć Ptaszyno . Fajnie, że jesteś . U mnie dziś nie lało, ale wczoraj za to strasznie. W sumie fajnie, bo już sucho było, a posadziłam wszystkie roślinki, więc deszcz zrobił za mnie robotę. Niestety szałwia omszona położyła się na boki. No, ale trudno, trzeba będzie ją podwiązać i już . Kasiulek odkopiesz mi ciutkę tych goździków?

No jasne - tych białych i tych karminowych? Białe pachna niesamowicie a karminowe są jak żarówy
Odcienie zieleni 2 15:00, 04 cze 2016

Do góry
Marta: nie posadziłam jeszcze,
Zana witaj, za bardzo różankowo to raczej nie , ale jakiś pasek jednej odmiany przewiduję
Bata: dziękuję
Jazzy: no więc , miejsc miałam juz trzy, ale teraz ostateczna wersja to róża bedzie zwrócona do tarasu, za nią będzie żywopłot bukszpanowy wys. gdzieś 70 cm, a przed nią by mi sie szałwia podobała, no a teraz jak czytałam u Ciebie to myslę jeszcze o ML, ale ja tam duzo miejsca nie mam
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 14:53, 04 cze 2016

Do góry
Szałwia - jaka to, ktoś rozpozna może ? Nie mam na nią pomysłu. Tam gdzie rośnie nie będzie widoczna, powinnam ją przeniećś ale nie wiem gdzie. Nadaje się do pojemnika a jeśli tak to musi mieć dużo miejsca w ziemi ?

Moje małe wielkie marzenie 08:11, 04 cze 2016

Do góry
Śliczna ta szałwia
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:56, 03 cze 2016

Do góry
Ewelina, ja mam cztery Na pewno nie posadzę w jednym rzędzie
Na pewno z tyłu będą ML (a jeszcze 5 min temu nie byłam pewna)
Na pewno pomiędzy będą jakieś byliny typu przetacznik, szałwia, perovskia, sama nie wiem jeszcze co i jak dokładnie
Na pewno z przodu chciałabym coś zimozielonego, trawki jakieś, może carexy, a może i lawendę
Na pewno cała rabata nie powstanie w jeden dzień ani nawet w miesiąc, bo mi coraz trudniej decyzje podejmować
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:14, 03 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
przetaczniki za ysokie nie sa szalwia u mnie bez nawadniania i bez podlewania i nie narzeka.i z nieba za wiele jej nie leci

No to będzie przesadzanie
A ja ma linię na rabacie a szałwią i AM ...ale tam szałwia dobrze rośnie. To jak to jest?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:55, 03 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No tak się własnie zastanawiam czy dobrze bo przetacznika posadzilam za kocimiętką a przetacznik czytam, że do 30cm dorasta wieć go tam zza tej kocimiętki nie będzie widać ... kurcze i znowu przyjdzie mi przesadzać
Jeśli nie lubią wilgoci to pasuje bo nie będę musiała dokładać linii kroplującej w tym miejscu. A szałwia tez nie lubi wilgoci?
przetaczniki za ysokie nie sa szalwia u mnie bez nawadniania i bez podlewania i nie narzeka.i z nieba za wiele jej nie leci
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:42, 03 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Bardzo ładne sadzonki, ciekawe czy to ta niska odmiana.

Też mam niebieski przetacznik, ale chorował mi w zeszłym roku i choruje już teraz, on nie lubi wilgoci, podobnie zresztą jak perovskia, więc dobrze połączyłaś.

No tak się własnie zastanawiam czy dobrze bo przetacznika posadzilam za kocimiętką a przetacznik czytam, że do 30cm dorasta wieć go tam zza tej kocimiętki nie będzie widać ... kurcze i znowu przyjdzie mi przesadzać
Jeśli nie lubią wilgoci to pasuje bo nie będę musiała dokładać linii kroplującej w tym miejscu. A szałwia tez nie lubi wilgoci?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies