Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cichy i przytulny 01:08, 13 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Kilka dzisiejszych fotek

Rozbawiła mnie ta 'koza'
Ogród cichy i przytulny 01:03, 13 cze 2014

Do góry
Kilka dzisiejszych fotek

Ogródek Agam 01:01, 13 cze 2014

Do góry
Ładną obwódkę dadzą te bukszpany, ale chyba planowałaś dalej przy tarasie. Mi się podoba takie wejście w prostokąt tarasu. Danusia tak zrobiła w ogrodzie z lustrem:https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=210 - ostatnie zdjęcie na tej stronie, a tu (nie mogę znaleźć wśród setek stron) Danusia pokazała kawałek projektu, który mi się bardzo podoba - linia bukszpanów przecina jakby taras:
Twój pomysł jest podobny, powinno wyjść fajnie. Tylko u ciebie jest jakby odbicie lustrzane.
Mój 4 arowy azyl... 00:53, 13 cze 2014

Do góry
Rabatowa NN

Pnąca Rosarium Uetersen

Peace

Ogród cichy i przytulny 00:53, 13 cze 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Asieńko, horti piękna. Czy to ta przesadzona do donicy? Jaki będzie miała kolorek?
Pozdrawiam i dziękuję, że do mnie zaglądasz. Ja ostatnio nieczasowa jestem.

Nie masz za co mi dziękować zaglądam do Ciebie w miarę wolnego czasu. Gdybym mogła to zaglądnęłabym do każdego tylko to jest niemożliwe. Może w zimie
Co do hortensji to ta akurat pozostała w gruncie i jest w tym miejscu od początku
Ale te w donicach też kwitną lepiej - gorzej ale kwitną
Jedna z donic
Dwa ogrody 00:52, 13 cze 2014

Do góry
Czekam jeszcze na młodziutką Edenkę, White Cover, Ascot w pąkach, Kronenburg

Nowe Życie ;-) 00:46, 13 cze 2014

Do góry
madeline28 napisał(a)
Zdjęcie poglądowe mojego trawnika

Tak jest na całym trawniku. Choć nie jest on teraz duży to nie znaczy, że nie ma być ładny. Zrobiłam dosiewkę, bo jest taki rzadki. Mam nadzieję, że nawóz pomoże...

Magda, głowa do góry
Zgodzę się z Tobą, że choć nie jest duży nie moze być ładny. Ale zacznijmy od początku. Musisz mieć grabie do trawnika a najlepiej wertykulator + nawóz do trawy (ja stosuję florovit. Moim zdaniem należy najpierw wygrabić suchą trawę. Skoś trawnik. Kosiarka dodatkowo wybierze resztki wygrabionej trawy. I jak to wykonasz zrób zdjęcie lub sama oceń czy są duże placki bez trawy. Jeżeli tak to musisz wykonać dosiewkę, jeżeli nie to tylko rozrzuć nawóz (najlepiej przed deszczem). Gdy nie zanosi się na opad musisz po nawiezieniu podlać trawnik ale solidnie - nie na zasadzie zroszenia. Tak aby nawóz rozpuścił się i wniknął w głąb ziemi i korzeniami do ździebełek.
Jeżeli nie pada musisz podlewać raz na 7-10dni. Tak aby nie dopuscić do jego przesuszenia
Życzę powodzenia i pięknego trawnika
Ogród cichy i przytulny 00:42, 13 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Mam nadzieję, że Twoje hortensje będą też cieszyć nasze oczy Twoje są już duże i śliczne, moje to jeszcze maleństwa, ale za parę lat...

Agnieszka nic bardziej mylnego. Mam 32 hortensje ale różnej wielkości bo zbierałam je już kilka ładnych lat. A te najstarsze nie wszystkie są największe. Niektóre zamiast przybierać na masie marniały z roku na rok i w tym roku niektóre z nich przesadziłam, a niektóre wsadziłam do donic bo zabrakło miejsca w ogrodzie w odpowiednim miejscu
Oto kilka różnej wiekości
po prawej stronie przy szmaragdach

po prawej stronie w bok za kamieniem

po lewej stronie w bok za kamieniem

za gąskami po lewej stronie
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:39, 13 cze 2014

Do góry
Krysiu trawka rosnie choć wolno, ale rusza coraz bardziej

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:39, 13 cze 2014

Do góry
Krysiu twoja trawka chyba ruszyła mocniej

Jutro dalsze zdjęcia.Dobrej Nocy wszystkim życzę
Mój 4 arowy azyl... 00:36, 13 cze 2014

Do góry
U mnie z różami na razie skąpo, ale co nieco pokażę

Chopin w kilku odsłonach

Dwa ogrody 00:35, 13 cze 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Epodlas
Od strony tarasu pachnie jaśminowiec. Od podwórka lipa. Mus chodzić od jednego do drugiego. A po drodze przyjrzeć się temu

[/img]

Czy to biały przetacznik ?
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:33, 13 cze 2014

Do góry
W oddali widać kiełkujący pas nowej trawki i ani jednego chwasta Owoce mojej ciężkiej pracy

Tajemnicza róża coraz bardziej się rozwija

/
Dwa ogrody 00:31, 13 cze 2014

Do góry
Dzięki wszystkim za odwiedziny, nie wyrabiam czasowo, nieładnie zostawiać wpisy bez odpowiedzi, u Was też chciałabym pobuszować, ale o tej porze to już tylko spać wypadałoby

Bogdziu
Pszczelarnio - dziękuję, potem będzie czas na liliowce, budleje, lilie, jeżówki, dalie, hortensje... coś jeszcze będzie kwitnąć, jednoroczne na rabatce małe jeszcze będą miały swój czas
Vivo, perfekcyjne cięcie w starym to zasługa m, w nowym na razie tnę sama z różnym skutkiem czosnki niebieskie nie są duże faktycznie, ich urok w kolorze raczej, ewentualnie w masie
Tess - łan przetacznika też się znajdzie
Basiu, pachnąco w większości ogrodów róże królują, zatem bylinki innym razem, a dziś choć tyle

Ogród cichy i przytulny 00:30, 13 cze 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Oj Hortka u Ciebie Asiu przecudnej urody i różyczka niczego sobie...
Pozdrawiam

Magdalena nie wszystkie ale jest znacznie lepiej niż w poprzednich latach. Ale i tak się cieszę Zaczynają kwitnąć jest super
Hortensja ta poranna - dzisiejsza

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:25, 13 cze 2014

Do góry
Rany nie mogę się wyrobić, ale obiecałam wkleić zdjęcia więc wklejam a jutro w pracy popiszę Aniu jeszcze nie wiem jakie, a jakie polecasz?

Violu jeśli fioletowe to super bo to jeden z moich kolorów ogrodowych .Wpadnę do was jutro dziewczynki bo nie wstanę do pracy .Plewiłam i kopałam az się zrobiło ciemno.Kiedy cos robię zupełnie nie mam wyczucia czasu

A teraz kilka fotek moich róż i wschodzącej nowej trawki

Klasztorna z bliska pozostałe to angielki Austina

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:25, 13 cze 2014

Do góry
Rany nie mogę się wyrobić, ale obiecałam wkleić zdjęcia więc wklejam a jutro w pracy popiszę Aniu jeszcze nie wiem jakie, a jakie polecasz?

Violu jeśli fioletowe to super bo to jeden z moich kolorów ogrodowych .Wpadnę do was jutro dziewczynki bo nie wstanę do pracy .Plewiłam i kopałam az się zrobiło ciemno.Kiedy cos robię zupełnie nie mam wyczucia czasu

A teraz kilka fotek moich róż i wschodzącej nowej trawki

Klasztorna z bliska pozostałe to angielki Austina

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:25, 13 cze 2014

Do góry
Pozdrawiam wszystkich
a ponieważ dużo jest Chopina na Ogrodowisku to ja zostawiam mojego Frederica

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:22, 13 cze 2014

Do góry

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 00:22, 13 cze 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)
Bratki nadal mają się dobrze

Ale masz oko do tych detali, ślicznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies