Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Piaskownia na zakręcie 20:40, 04 cze 2014

Do góry
Powstaje pierwsza rabata zwana "leśną"

Są tu dwie brzozy, dwa świerki i wierzba szczepiona hakuro. Będą jeszcze inne roślinki. Ależ to wszystko małe, ledwo to widać.

Rozpoznawanie bylin 20:38, 04 cze 2014

Do góry
Kinga33 napisał(a)
Witam, proszę o rozpoznanie dwóch bylin, bylina na drugim zdjęciu nie zakwita(mam ją od 4 lat). Pozdrawiam.

1.Gęsiowka
2.Gożdzik poduszkowy /jakiś alpejski/...zapomniałam ,kierunek masz-szukaj
Piaskownia na zakręcie 20:31, 04 cze 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
czekam na więcej zdjęć

Wedle życzenia Iwonko.

Trochę zdjęć z nowej działki

Mam tu ogromny jaśmin, który zabójczo pachnie

I taką ogromną różę, chyba dzika

Szmaragdowy Zakątek 20:31, 04 cze 2014

Do góry
Pojechałam dziś do „szmaragdowego”, bo mnie sąsiad betonowym płotem uraczył…stawia to brzydactwo i był mus skontrolować czy szkód nie narobił. Ostatnio błysną inteligencją i mi się zapytał czy może koparką przez mój ogródek przejechać….???? Moja mina…bezcenna…pozostawiam bez komentarza….
Na razie strat nie ma…idzie mu jak przysłowiowa „krew z nosa”.
Jak już byłam w „szmaragdowym” to zrobiłam co nie co….troszkę wypieliłam, przycięłam „ścianę bluszczową” bo sąsiadowi okna całkiem zasłoniła, kolejny rododendron wyglądał nie teges, więc się za niego wzięłam…

po 20 minutach był już ok.

„nielegalne” maczki nadal piękne…

w domku dla owadów mieszkają już lokatorzy

pobawiłam się chwilkę z futrzakiem…

…dopóki mi aparatu nie zżarł !!!!

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:26, 04 cze 2014

Do góry

Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:25, 04 cze 2014

Do góry
WITAM W CIOCIOGRODZIE

Mniej niż rok jestem na forum a tu już 1000 stron Aby zachować tradycję zakładam nowy wątek Zaczęło się tak.
Oglądałam Maję w ogrodzie od dłuższego czasu i co jakiś czas słyszałam pozdrowienia dla Danusi i Ogrodowiska. Później wygrałam konkurs na ogród przyjazny pszczołom i sama trafiłam do programu

Postanowiłam więc sprawdzić co to za Ogrodowisko i dlaczego wszyscy je pozdrawiają Tak tu trafiłam i jak weszłam to już przepadłam
Pokochałam to forum jak Wy wszyscy i teraz już nie potrafię tutaj nie być
KOCHANA SZEFOWO, WRÓŻKO OGRODUSZKO DANUSIU, WIELKIE DZIĘKI ZA TO MIEJSCE GDZIE MOŻNA WSPÓLNIE ŚMIAĆ SIĘ, WZRUSZAĆ, POZNAWAĆ NOWYCH CUDOWNYCH LUDZI
I GDZIE ZAWSZE ZNAJDZIE SIĘ RADĘ I DOBRE SŁOWO.NA ZAWSZE ZOSTANĘ CI WDZIĘCZNA
Rozpoznawanie bylin 20:24, 04 cze 2014

Do góry
Lacki80 napisał(a)

Chyba mam ja tez u mnie. Dostalam ja od mamy.Na dzien dzisiejszy wyglada tak
Ale nie man pojecia jak sie nazywa.

dziwaczek lub wiesiołek
Ogród to moje hobby 20:18, 04 cze 2014

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
Daję zdjęcie tej kaliny w całości .To prawda zdjęcie nie odda tego co można zobaczyć .Obecnie to jej czwarty sezon i ma 2,5 m na szerokość i prawie dwa na wysokość.

Piękna ,szkoda jej ciąć trzeba jej więcej miejsca przeznaczyć.Ciekawe czy by tak w półcieniu kwitła?
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:18, 04 cze 2014

Do góry

Ogród to moje hobby 20:14, 04 cze 2014

Do góry
FrancoPolo napisał(a)

Ale widok ...tylko fototapetę zrobić i pocieszać oko zimą.
Kolcowój Chiński (jagody goji) 20:13, 04 cze 2014

Do góry

Takie tam .. roślinki

Pozdrawiam
Brysiak
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:13, 04 cze 2014

Do góry

Bez linijki 20:11, 04 cze 2014

Do góry
W ogrodzie tyle się dzieje, że trudno zdecydować co pokazać. Tym bardziej, że wszystko zmienia z dnia na dzień. Teraz zdjęcia sprzed kilku dni. Kwiatowo:
Piwonia zaprzyjaźniła się z różą schneewittchen. Mam nadzieję, że zdążą pokazać się razem.

Szybkie metamorfozy:
przed
i po
a w środku ukryte morning lighty i red barony - chyba nie było im za fajnie Muszę przemyśleć tę miejscówkę, bo coś ciasnawo się zrobiło. Nie tylko zresztą tutaj. A niedawno wszystko było ledwo widać.

Zaraz chwycę aparat i pójdę spojrzeć co się dzieje dalej. Tym bardziej, że udało mi się dziś trochę popielić.
Ogród to moje hobby 20:11, 04 cze 2014

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
Nacieszyć się wiosną w ogrodzie.

Swietne to miejsce,z domku można popatrzeć nawet w deszcz.Dobrze,że ci tego wszystkiego ulewa nie zmyła.
Ogród to moje hobby 20:07, 04 cze 2014

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
Pogoda nie nastraja optymistycznie a u mnie nadal wiosna trwa.

Piękny obrazek ..takie słoneczne barwy zastępują brak utęsknionego słońca.
Ogród to moje hobby 20:03, 04 cze 2014

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
W ubiegłym roku posadziłem trawy ozdobne. Jedna niestety wypadła musiała być bardzo delikatna. Bardzo dobrze rozwija się też skrzyp arktyczny po przycięciu tworzy ciemnozielone poduchy

Bardzo ładne trawki ..kilka tych też mam.Skrzyp super,mógłby zastąpić trawę w mokrych miejscach.Mnie wypadło kilka carex ornitopoda/ptasie łapki/.Najbardziej lubię carex elata aurea ,bo daje radę i taki żółciutki.Kłosówka miękka pięknie wygląda z tą swoją bielą koło czerwieni i bordo.Ja na razie ją mnożę a w zamyśle mam ją w kompozycji z makami.Ta z szerokim liściem i białym paskiem/jak jej tam?/dwukrotnie mi przemarzła.
Ogród to moje hobby 19:52, 04 cze 2014

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
Po raz pierwszy udało się uzyskać siewki klonu Katsura . Stało się tak za sprawą łagodnej zimy i opadłe nasiona przeszły naturalną stratyfikację a wiosną ujrzałem wschodzące siewki. Mam ich 14 sztuk powsadzałem je do doniczek. Jednak siewki bardzo powoli rosną. Przeniosłem je na parapet pomieszczenia gospodarczego gdzie jest widno ale nie pali słońce. Ciekawe ile się z nich uda utrzymać. Dotychczas udało mi się ukorzenić jeden zraz z tego klonu obecnie ma ok 60 cm wysokości i to jego trzeci sezon. A może macie jakieś podobne doświadczenia?

Siewki świetnie rosną,oby tylko ich nie przelać z nadgorliwości i powinny dać radę,a popędzić chyba można nawozem.
Mazury i mój kawałek ziemi 19:51, 04 cze 2014

Do góry
...śliczna fotka...pozdrawiam.
Zakątek z fioletową ławeczką 19:45, 04 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Doniu pokażesz swojego buczka? Chciałabym porównać liście

Oto i on
Ogród dla Agusi 19:43, 04 cze 2014

Do góry
Ale będzie plewienia na nowych rabatach,bo na starych tam gdzie gęsto to już rośliny chwastów nie wpuszczaja,choć tyle pociechy.

Krzewuszka purpurowa a piwonie jeszcze w pąkach.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies