Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

asiach 08:21, 23 lip 2014

Fotki i na dobranoc i na dzień dobry piękne
Agnieszko, a po przekwitnięciu lawendy ścinasz jesienią jeszcze raz , żeby zakwitła ponownie? Czy może zostawiasz do przyszłego roku do wiosny?
agniecha973 08:47, 23 lip 2014

Dobrze, że przeprowadziłaś śledztwo z werbeną, bo ja też mam dwa rodzaje i nie wiedziałam co jest grane - jedna kwitnie, a druga pełna liści. W tamtym roku wysiałam z firmy na L. i miałam właśnie tą mocno ulistnioną. Dziwiłam się, że tak słabo i krótko kwitnie (w tej chwili jeszcze nie ma kwiatów w odróżnieniu od tej właściwej). Drugą dostałam kiedyś od Dzidki na spotkaniu u Pszczółki i ta robi zdecydowanie lepsze wrażenie. Pozwolę jeszcze tej gorszej zakwitnąć, żeby na 100% być pewną, że nie warto ale nie dam jej się rozsiać.
Widoki u Ciebie jak zawsze cudne. Pozdrawiam.
dajana 11:07, 23 lip 2014

W ubiegłym tygodniu Agusiu codziennie były burze i ogromne ulewy W tym jeszcze nie padało choć już takich upałów nie czuje,byc może z braku czasu i nadmiaru obowiązków nawet ich nie zauważam .Codziennie mnie cos gryzie jak nie osy, to komary podczas podlewania. Podlewam bardzo późno odpowiednio okryta a mimo tego przez ubranie tną te małpy moje ciało .Śmieje się ze mnie to już tylko robale lubią Czytam o werbenie no ja to się jej nie doczekałam pomimo nasion które miałam. Może w tym roku kogoś poproszę o kilka ziarenek i popracuje nad prawidłowym jej zasianiem .Moja kotka ta czarna wciąż wraca pogryziona przez kota na karku Ona nie ma rui ale jakiś kocur ja molestuje .Kiedy wraca wskakuje mi na nogi abym ją opatrzyła i tak się bidulka żali że az mi jej żal. Nawet oscenisept wytrzymuje i pudrowanie .Ta druga ma matki charakter, wolna jak ptak. Noce jej a w dzień to tylko na miskę przychodzi połasić się odpocząć i goni diabli wiedzą gdzie .Apetyt to im dopisuje, moja psinka tyle nie je co kotW twoim ogrodzie wypoczęłam ,zregenerowałam umysł jak zawsze ,nigdy chyba do niego nie przywyknę bo wciąż robi na mnie ogromne wrażenie takie samo kiedy ujrzałam go po raz pierwszy. Miłego dnia Agusiu
Mala_Mi 12:19, 23 lip 2014

Wyjatek dla żółtego u ciebie to santolina. Fotka tylko co druga mi sie laduje na trlefonie. Jeszcze wroce obejrzec resztę.
Margarete 15:18, 23 lip 2014

Gratulacje z okazji 600 stron !
Ale jak tu nie "natrzaskac" tylu stron skoro kazdy tu z przyjemnościa zagląda i łaknie tych cudownych widoków twojego ogrodu...

Foty piekne jak zykle, lato w jurajskim zachwyca, kociaki pozując dodaja mu smaczku....

Nie wiedziałam że te kepki które mam u siebie - dostałam nie pamietam od kogo to santolina, owszem bardziej urodziwa jest bez kwiatów - zgadzam sie z wami. Teraz wiem jak ja nalezy potraktowac i gdzie przesadzic żeby wydobyc ten jej szaro-srebrzysty urok oraz jak ja ciąc żeby tworzyła piekne poduchy jak u ciebie.

Ostatnio zastanawiałam sie czy moge jedna z kep santoliny wykorzystac do kompozycji w donicy przed wejsciem do domu, tam jest skwar i słonce cały dzien - południowy-zachód, ale teraz juz wiem że na pewno da rade.

Pozdrawiam
Syla 19:17, 23 lip 2014

hej Aguś ... przycięłaś już swoją lawendę ? ja tak .... Mam nadzieję ,że dzisiaj i u Ciebie leje tak jak i u mnie .... Deszcz potrzebny ściskam
AgnieszkaW 20:05, 23 lip 2014

Bogusiu, dzięki za różyczkę

Asiu, lawendę ścięłam dzisiaj (jeszcze nie całą, ale większość), liczę na powtórne jej kwitnienie (zawsze tak robię), jesienią już nie ścinam, dopiero wiosną.

Aga, od razu wydawało mi się, że to nie ta, co potrzeba, dlatego zrobiłam "śledztwo". Masz rację, lepiej samemu się przekonać, z jaką rośliną ma się do czynienia

Dajano, tak blisko siebie mieszkamy, a aura zupełnie inna. Byliśmy dzisiaj w Olkuszu, lało jak z cebra, zmokliśmy na wiór, a u nas? Ot, troszkę zmoczyło i dalej susza, czy to nie dziwne?

Aniu, wrócisz, jak ogarniesz nieco swoje sprawy, teraz zajmij się tym, co ważne.

Gosiu, dziękuję. Santolina wytrzyma upały, tylko nie zawsze zimą wytrzymuje, musi mieć ubogą glebę z dodatkiem piasku.

Syla, dzisiaj też przycięłam swoją lawendę, a deszcz? No cóż, chyba zapomniał o Jurajsikm, tylko troszkę popadało - tyle, co kropla w morzu. O zachodzie znów wyszło słońce.

AgnieszkaW 20:15, 23 lip 2014

Na dobranoc
WilczaGora 20:33, 23 lip 2014

takich cudów, to Ty na dobranoc nie wstawiaj, bo się zasnąć nie da

piękne, piękne, piękne
barbara_kraj... 21:52, 23 lip 2014

Agnieszko zajrzyj do mnie. Wstawiłam fotki ożanki w różnych fazach rozwoju