Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja codzienność - ogród Oli 21:58, 28 maj 2014

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:58, 28 maj 2014

Do góry
Mi roze dopiero startują ale strasznie wolno hi hi hi hi moje kurki na pocieszenie hi hi hi hi
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:57, 28 maj 2014

Do góry
i kolejne róże

Reine de Rehst - krzaczek okrągły, pąki kulki i pachnące kwiaty taka konfiturowa bo płatki do celów spożywczych - ale teraz leje uff

i dedykacja dla Jasi Poziomki
pierwsze kwiaty Grace

Roztoczańskie klimaty 21:57, 28 maj 2014

Do góry
Posadzona rabata frontowa ...muszę tylko buksiki uformować ale znowu czekam na Madżen
Hmmm co ja bym bez Ciebie .......??

To też wlaściwie Twoja rabata hahah ala Madżen

Jeszcze ten kawalek mi został
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:57, 28 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

No to Białystok jutro sie ucieszy.. o ile pogoda wytrzyma

Tu się zaczyna dziać.. ale niestety na ferię kolorów trzeba poczekać..

kolega mówił, że wczoraj było normalnie oberwanie chmury w Białym
PIĘKNA ta biała naparstnica...
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:57, 28 maj 2014

Do góry
mira napisał(a)
Konrad no o to kolano się rozchodzi właśnie , wyczułeś, dobrze nie jest artroskopia ma być termin mam na 1.04 kolejnego roku e.

muszę tego posta czymś nakryć więc róże zaczynają i zaczynają

o ta nie zaczyna a chyba kończy Constance Spry ale będzie za 3 lata łał - kolor ma taki jaki oczekiwałam

a prywatnie ja niestety nie korzystam z publicznych przychodni chyba ze ze szpitala a płace składki ale jak dadzą termin to ja zawsze im dziekuje za współpracę
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:56, 28 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

O w mordkę jeża.. jakie czadowe te igiełki... takich nie mam, ale zachwycam sie wszystkimi pozostałymi, bo jak nie kochać nowych przyrostów

Ale ja fotografuję kwiatki, a igiełkami się zachwycam bez publiki
Jestem zgon, bo było układanie chodniczka pod bramą i wielkie porządki w ogrodzie.. jutro mam rodzinę i nie pasuje mieć chwastów tu i tam.. Znów wyjdę na prosiaczka i do Was nie zajrzę.. i plecki mi opaliło, a nawet spaliło...buuu

Anek Ty to jesteś jednak robot nie kobita ,jak to wszystko dzisiaj ogarnęłaś nie dziwota żeś zgon ale może Twój M ma rację ,ze Maja w kąty nie zagląda a rodzina i owszempozdrawiam serdecznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:55, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Też żałuję, ale trudno... Nawet nie wiedziałem, że tyle osób jedzie z południa, bo bym się schował w bagażniku Co do myśli w Twojej głowie to chyba wiem - ale wtedy z planów nici

No to jak wiesz i ja wiem To jest OK...
Chyba jednak promocyjny krzew rh.. nie jest Nowa Zemblą.. bardziej wściekły kolor ma.. i bardzo lużny pokroj... już nie mam sumienia zawracać głowy Bogdzi.. Ale piękny, nawet jak NN

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:53, 28 maj 2014

Do góry
Konrad no o to kolano się rozchodzi właśnie , wyczułeś, dobrze nie jest artroskopia ma być termin mam na 1.04 kolejnego roku e.

muszę tego posta czymś nakryć więc róże zaczynają i zaczynają

o ta nie zaczyna a chyba kończy Constance Spry ale będzie za 3 lata łał - kolor ma taki jaki oczekiwałam

Ogród w Tarnowie 21:53, 28 maj 2014

Do góry
Żuraw zapoznaje się z ogrodem...

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:52, 28 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
phiii też miałam o to spytać bo u nas ziąb i wieje i pada....

No to Białystok jutro sie ucieszy.. o ile pogoda wytrzyma

Tu się zaczyna dziać.. ale niestety na ferię kolorów trzeba poczekać..

Roztoczańskie klimaty 21:52, 28 maj 2014

Do góry
Troszkę nawet posiedziałam na ławeczce ...ale tylko troszke hahah ..
.
A potem nowe rabaty
Przymiarka

Wsadzilam graba fastigiatę za poleceniem Madżen ....jednak w czasie transportu wysuszyło liście.....biedaki jechały na otwartym samochodzie w 28 stopniowym ukropie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:51, 28 maj 2014

Do góry
Justyna napisał(a)
Przeczytałam u Irenki o Tripetali i przyleciałam. Cudnie! Zazdroszczę. To moja ulubiona magnolia. Muszę ze swoją piważnie porozmawiać. Mogłaby się w końcu odwdzięczyć po 4 lata wiktu i opierunku.
Serdecznie

Justynko witaj, moja Tripetalia nie tylko mnie zadziwiła, ale też mnie zaskoczyła, kupiłam ją jako prawie usychającego patyka, nie licząc na kwitnienie, głównie dla jej liści, iście tropikalnych.... a tu taki prezent, chyba jest mi wdzięczna, nie podejrzewałam ją o to, że w ogóle zakwitnie

Bywałam u Ciebie w twoim wątku i spisałam sobie nie które cudowności od ciebie, ale tak cichaczem .............cieszę się, że do mnie trafiłaś.........ja magnolie wszystkie uwielbiam
Poza igiełkowymi, magnoliami fascynują mnie również derenie te kwieciste

ten jadalny veriegata, też mi się szybko spodobał

i zaczyna owocować

a doczekałam się w tym roku na kolejny pojedynczy kwiat na dereniu kwiecistym

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:51, 28 maj 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Jak to plecki ci spaliło? Słonko masz?
A u mnie leje.

Pięknie się u Pani zrobiło, proszę Pani

Tesiu, u mnie burze latają, ale mnie omijają... i słoneczko mnie strzaskało dokładnie, oj będzie dziś spanko na brzuszku
I na chwilę obecną mój ulubiony zakątek.. potem już jest do niczego.. dopiero jeżówki ozdobią kącik.. ale teraz jest najładniejszy

I wzięłam lepszy aparat.. może wyjdzie lepiej moja trójca.. ...

A to ognik, co to przemarzał i miał iść out.. a tu proszę.. brak zimy i szaleje.... ale będzie pomarańczowo jesienią.... ptaki już sie cieszą .. może dlatego tak mi śpiewają To sama góra, bo dołu nie widać.. jest za krzakami..

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:50, 28 maj 2014

Do góry
Justyna napisał(a)
Miro, zaglądam do Ciebie, ale po cichutku
Podziwiam szczególnie rękę do detali i ozdobników (doniczki, kącik roboczy, elementy dekoracyjne).
Lubię też czytać jak cieszy Cię ogród Masz oko do szczegółów.
Co do stoplamka to u mnie daje radę (dosłownie) po prostu na rabacie cienistej. Nie jest w dobrostanie, bo się nie rozmnaża, ale jest mu wystarczająco dobrze, bo od kilku lat kwitnie.
Serdecznie

Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa, detalista to ze mnie jest ale potrzeba mi poszerzyć horyzonty
Dziekuję za informację o storczyku, ja w tym roku go nabyłam na razie w doniczce w 10 cm wody brodzi a chcę go wsadzić do ziemi już na stałe i jeszcze się zastanawiam jakie stanowisko wybrać bo ze cieniste to wiem tylko jak bardzo mu wilgoć zabezpieczyć. dzięki

dla Ciebie mój detal

aspirina mam jako nowość posadzoną w donicy

Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 21:49, 28 maj 2014

Do góry
Nasza laka kwietna ewidentnie wymyka się spod kontroli, rośnie i rośnie... co prawda zaczyna kwitnąć ale jakoś jak łąka nie wygląda....

Wysokośc mnie przeraża...

ale pojawiają się pierwsze kwiaty
Funkie - Hosta 21:49, 28 maj 2014

Do góry
jolusia napisał(a)
To też hosty w kompozycji ogrodowej w moim ogrodzie/;

Co za cudowny ogród
Funkie - Hosta 21:48, 28 maj 2014

Do góry
jolusia napisał(a)
Od wielu lat jestem miłośniczką host...zgadzam się z Gosią , która założyła wątek, że funkie to nie do końca rośliny cienia... u mnie cienia jeszcze jak na lekarstwo ale funkie mam od wielu, wielu lat i mają się całkiem dobrze... bywa tak ,że ich liście są przepalone...ale ogólnie roślinki mają się dobrze. A to już kilka obrazków z mojego ogrodu z udziałem host:

Niesamowite widoki
Choina kanadyjska - Tsuga canadensis 21:48, 28 maj 2014

Do góry
witam,
proszę o radę co zrobić z moimi choinami posadzonymi na żywopłot. krzaczki wsadzone miesiąc temu, w szkółce wyglądały na troszkę przemarznięte (uschnięte końcówki igiełek) ale miały ładne młode przyrosty więc je kupiłam. Teraz niestety uschnięte końcówki się 'pogłębiły', a przyrosty żółkną na krawędziach igieł oraz zauważyłam na nich plamki o rozmytych brzegach, żółte a potem brązowiejące.... czy to może być jakaś grzybowa choroba? i czy wyjdą z tego po oprysku?

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:47, 28 maj 2014

Do góry
mira napisał(a)

nie znasz ????

to było tu i tam doznałam olśnienia i jesienią upolowałam i testuję bo nie wiem jak zasychają
a tej jesieni dosadzę kolejne czosnki bułgarskie

obledny ogród a jak kolano
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies