Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miejsko & sielsko 15:05, 04 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
dostałam rano przesyłkę z nawozem

I jak? Dziala?

Spryskalas juz?
Ogród cioci 15:05, 04 cze 2014

Do góry
Gratulacje za 1000 stron i przesyłam coś na zagrychę
Ogród cioci 15:02, 04 cze 2014

Do góry
... przebijam tysiączek.
Gratulacje
Zamiast kwiatka, coś innego
Ogródek Anity 14:56, 04 cze 2014

Do góry
I jeszcze goździki, a raczej goździczki
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:52, 04 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Reszta sorki, ale mus uciekać z kompa....
Mam kilkakandydatów do wyciepania... chyba jednak nie lubię ciemnych kwiatów... są szaro-bure i ponure.. dzisiejsze ciemne barwy.. fajne na foto, ale real..... w myśł zasady "wesoło jak w rodzinnym grobowcu"

Nie wyciepuj Anka, piękne są , zwłaszcza ta jarzmiankaCudo
Ogródek Anity 14:47, 04 cze 2014

Do góry
Na żwirowej tulipki ustąpili miejsca goździkom , trawom, karmnik też zakwitł
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 14:45, 04 cze 2014

Do góry
Oczywiście, zapomniałem wgrać zdjęć

P_Kemot

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 14:40, 04 cze 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)

piękna!
powojniki masz cudne, muszę dokupić bo mam tylko jeden
zakup świetny, szkoda, że ja nie mam w pobliżu takich miejsc ze starociami
pozdrawiam
Kondziowy ogrod cz II 14:28, 04 cze 2014

Do góry
Przedemną sporo roboty zastanawiam sie jak to przegryźć bede przerabial te rabaty nie wiem jak mam sie za to wsiąść

Ogród w skali mikro cz.II 14:23, 04 cze 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

niczym zwierzątko domowe u mnie jaszczurki z zielonymi boczkami buszują pod folią między pomidorkam
Pomysł na ogród 14:23, 04 cze 2014

Do góry

Pomysł na ogród 14:21, 04 cze 2014

Do góry
ja dzisiaj korzystając z wolnego i burzy trochę pomajsterkowałem sobie w warsztacie i w efekcie tego powstało takie oto dzieło

domostwo dla owadów :

Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 14:19, 04 cze 2014

Do góry

Witam wszystkich pasjonatów zieleni.Ja zaczynam własnie swoją przygodę z ogrodem co mnie ogromnie cieszyLiczę na cenne podpowiedzi.Będę zaglądać.Pozdrawiam)))
Ogród cioci 14:13, 04 cze 2014

Do góry
Ja już świętuję
Najlepszeeeego na 1ooo Gosiu i idę wieszać pranie ha ha

Ogród młodej ogrodniczki 14:04, 04 cze 2014

Do góry
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Jak wiele z osób tutaj przez jakiś czas śledziłam forum i postanowiłam i ja się zarejestrować
Może na początek parę słów o sobie. Mam 24 lata (stąd tytuł wątku ) od 3 lat mieszkam razem z mężem w domu, który zostawili nam jego rodzice wraz ze sporą działką. jakieś ok 90 * 30 m ( i jest to działka, która już po pewnych zmianach została mi do zagospodarowania ale może po kolei) Moja Teściowa prowadziła ogród, ale niestety (a może i dobrze ) nie było w nim zbyt wiele roślin, który ja zaczęłam przerabiać żeby mieć "po swojemu" W zasadzie ogrodnictwem zaczęłam interesować się dopiero po przeprowadzce. W moim rodzinnym domu rodzice zawsze prowadzili piękny choć nieduży ogródek i warzywnik. Mnie jako 20 latki niewiele to interesowało, oczywiście podobały mi się wszelkie rośliny rosnące w naszym ogródku ale ani myślałam plewić czy cokolwiek przycinać. Moje pracy kończyły się z reguły na koszeniu trawnika i to jeszcze z wielkim bólem. Niestety teraz z perspektywy czasu bardzo żałuję , że nie interesowałam się bardziej "zielonym" tematem, bo pewnie miałabym większe pojęcie o roślinach, nie popełniałabym pewnych błędów, gdyż moja mam była z wykształcenia ogrodnikiem i pewnie przekazałaby mi tę wiedzę..była.. Więc teraz został mi tylko tata i teściowa, którzy także pielęgnują swoje ogródki i służą radą. Nie ukrywam również iż liczę na Waszą pomoc bo moje braki są jeszcze ogromne.. ale śledzę forum oraz inne strony i staram się poszerzać swoją wiedzę.
To może dość już tego „gadania” i czas pokazać co „udało” mi się zrobić przez te 3 a w zasadzie to mogę powiedzieć, że 2 lata w ogródku (gdyż cały zeszły rok remonotwaliśmy z mężem dom więc ogródek zszedł na baaaardzo daleki plan).
Pragnę tylko zaznaczyć, że jestem strasznie zmienna ale z tego co zaobserwowałam na forum bardzo wiele osób w swoich ogródkach ciągle coś zmienia, przerabia, przesadza.. więc chyba nie jestem dziwnym przypadkiem..choć mój mąż twierdzi,że w kwestiach ogródkowych bardzo niezdecydowanym

Tak więc po kolei:

Tak wyglądał ogródek, a w zasadzie pole przed domem kiedy się wprowadziłam

Moim marzeniem jest mieć w tym miescu trawnik z pięknymi rabatami i drzewkami owocowymi wzdłuż płotu. Narazie udało nam się zrobić podjazd, którego wcześniej nie było, posadzić drzewka i już myślę powoli o rabatach
A wyglądało to tak:

uprzedzajc pytania, tak mam agrowłókninę pod drzewkami i narazie nie będę jej usuwać jeszcze troszkę będe modyfikować drzewka przy podjeździe i w planach staną tam jakies latarenki

widok z sypialni był taki (był to stary "sad", z którego wyrwaliśmy drzewa bo już praktycznie nie owocowały, a że teście ciągle uprawiają zboże to chcieliśmy tam przenieść pole z przed domu

z syapialni ma także taki wiodk: to dzieło mojej teściowej już jak widac trochę zmodyfikowane przezemnie bo usunęłam rośliny z pod tego kosza i zasiałam trawę

tak było:

a tak jest:

Z tyłu domu też było pole,

które zmieniejszyliśmy i zrobiłam ogródek wraz z namiotem foliowym (taki sam stoi w moim domu rodzinnym), w którym rosną już pomidorki, papryka, ogóreczki, eksperymentalnie: brokuł i cukinia.

a teraz pora na widok z wejścia do domu i z najbardzij używanej póki co części ogrodu przez nas
Z racji tego że stoi tam stodoła była też szopka, której sie pozbyliśmy i mąż przedłużył płot. a tam gdzie jest wylewka będze stawiał w tym roku grillo wędzarnie bez, który został złamany podczas jednych z silnych wiatró poleżał sobie rok na podórku, ściągnełam z niego korę i pomalowałam lakierem bezbarwnym będzie "ozdobą" oczka, które jest jeszcze w trakcie tworzenia.

tu już troszke lepiej wygląda bo zarosło trawą ale w przyszłym roku i tak będzie robiona jakaś ścieżka więc znów trzeba będzie rozkopać..

tak początkowo wyglkądała rabata koło altanki, ale płotek zaczął się sypać i został zmieniony na kamienie, które już przestały mi się podobac i myślę nad innym rozwiązaniem. cały czas oczywiście zmieniam i przesadzam rośliny.

a tutaj najpiękniejsze drzewo mojego ogrodu magnoli, którą moja teściowa posadziła niedaleko wejścia do domu, a pod którą ja zrobiłam rabatę bo w takim cieniu to nawet trawa rosnąć nie chciała

To może na początek tyle wystarczy. Jeszcze raz chciałam się serdecznie przywitać i odrazu do widzenia bo jak jeszcze troszkę posiedze to mąż nie dostanie obiadu
Ogród w skali mikro cz.II 13:54, 04 cze 2014

Do góry
Moja jaszczura to prawie jak pies jak jem śniadanie na tarasie to ona waruje przy kapciu a ma przecież cały taras do dyspozycji

MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 13:34, 04 cze 2014

Do góry
Ozz napisał(a)
Od wielu dni myślała i zastanawiała się, czy nadszedł już odpowiedni moment... gdy słońce przygrzewało w jej powieki była już prawie pewna, ale potem znów czuła chłód kropel, który zniechęcał.

Strachem napawał też tupot wielu drobnych odnóży, po którym zdarzało jej się tracić siły do życia... Wieczorami czuła kojące i pełne troski ciepło, delikatne muśnięcia i życiodajne siły wracające na swoje miejsce.

W końcu poczuła, że nie wytrzyma ani chwili dłużej i w ten ponury, deszczowy dzień - zakwitła.

Rosa 'Climbing Iceberg'

Ozzi, cudne
Poczułam te rozterki i ten strach. Poczułam!
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:33, 04 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Jakaś jestem dzisiaj zniechęcona. Nie wiem czy to ta pogoda - niebo zachmurzone ale bez deszczu, czy brak roślin, które mam zamówione...
Mieliśmy dziś z M siać trawę ale musiał jechać do pracy i nici z naszych planów

Kupiliśmy źródełko w Obi - zapomniałam się wcześniej pochwalić

Buk

u mnie piękne słońce - pewnie do Ciebie zaraz dojdzie
pokazuj to źródełko! ja też mam z OBI - granitową kulę ,

co do Buka nie będę się wypowiadać - ja na te, pod którym mam ogród, marudzę non stop
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 13:27, 04 cze 2014

Do góry
Czy to klon palmowy czy ambrowiec. Do sklepu przyjechał jako ambrowiec, ale mam wątpliwości.

Ogród cioci 13:22, 04 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Asia fotki chceAsiu dla ciebie poszłam na ogród ale już nie wiem co mam cykać bo już chyba wszystko było i zaczynam przynudzać.

Może kropelki ??

Widzisz, jakie jeszcze masz możliwości - takich jeszcze u Ciebie fotek nie było
Dla Ciebi z życzeniami najlepszego na 1000 : BUZIAKI - zamiast kwiatka

Dobiłam? 1000 ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies