Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Co z tym ogródeczkiem począć 19:17, 14 sie 2013

Do góry
Marzenko w skrócie telegraficznym przedstawiam Ci sprawę

Projekt autorstwa Gosi z Kubusiowa zrobiony na potrzebę przeróbki kącika bukszpanowego .
W projekcie jest ławka i ławka kupiona tylko stanęła na chwilę pod oknem na tarasiku i
Zon z dzieciami nie chcą ławki oddać ,więc Aga wymyśliła drugą ławkę
Ławkę trza było oblać ,umówiłam się z Beatką(betą) i Marzenką (Magda 70)na piwo na ławeczce ma się rozumieć ,a że mnie wystawiły to zrobiłam im zdjęcie pustej butelki jako że piwko sama wygolgałam

Ot i cała sprawa
Moje poletko 14:44, 14 sie 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Kasiu rewolucje to Ty sobie z M zrobiłaś. Budowa domu !! Strrrraaasznie Ci "zazdroszczę".
Ale jak sie nie ma co się lubi .....

Wybuduję sobie mały domeczek na działce. jak tylko ogarniemy to co teraz robimy! Taki substytut
Już mam projekt. Woda i prąd podciągniety .Nie lubie ciszy ,musi sie coś dziać!!

Wstrzymuje nas tylko ta niewiadoma co dalej z działkami ROD. Trudno inwestować jak na razie czarna magia i nikt nic nie wie
A jednak taka mała chatka też trochę kosztuje, a ja nie lubie byle jak, po taniemu. Sama zresztą wiesz, że tanio -to drogo!

Kurcze...to już taka trzecia nasza rewolucja...najpierw mieszkanie córce zostawiliśmy, to mieszkanie synowi zostawimy, my dziadki, na wieś się przeprowadzimy. Wiecznie od nowa zaczynam. Tylko najpierw muszę do emerytury dożyć
Wcale nie chciałam domu...przecież jak się wyprowadzałam od Mamy, to mówiłam, że nigdy już więcej w ziemi grzebać nie będę!

A ja teraz lubię ciszę i przestrzeń, i nie żałuję tej budowy, mimo, że jeszcze pewnie parę lat nigdzie na wczasy nie wyjedziemy. Jeszcze mam w Pszczynie meble zdobyczne...wypadało by je wymienić na nowe I właśnie największym problemem jest to, że za drogie meble mi się podobają...

No, tak...ciągle niepewne te Rod-y...ale na pewno dobrze będzie. Składaj kasiorkę, domeczek postaw, będziesz miała latem gdzie pomieszkiwać. Dużo ludzi tak robi, przyjemnie tak latem wśród zieleninki swojej pomieszkać
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 12:37, 14 sie 2013

Do góry
regli napisał(a)
Dorotko, też jestem ciekawa, hehe. A gdzie Twój wątek ogródkowy? Pokazuj co tam skrywasz

Oj, ja jeszcze nie mam czego pokazywać. Mam dzialkę (też pas startowy ) a na niej chaszcze wyższe ode mnie. W zimie planuję przygotować projekt zagospodarowania (to brzmi dumnie!) i nie ukrywam, że będę prosić ogrodowiskową społecznosć o rady. Sama prawdopodobnie nie podołam, ale z Wami na pewno się uda!
Moje poletko 10:59, 14 sie 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Wspaniały prezent!!! To kompletna rewolucja!!! Będziecie mieli wszystko nowe

Cieszy takie urządznie na nowo

Kasiu rewolucje to Ty sobie z M zrobiłaś. Budowa domu !! Strrrraaasznie Ci "zazdroszczę".
Ale jak sie nie ma co się lubi .....

Wybuduję sobie mały domeczek na działce. jak tylko ogarniemy to co teraz robimy! Taki substytut
Już mam projekt. Woda i prąd podciągniety .Nie lubie ciszy ,musi sie coś dziać!!

Wstrzymuje nas tylko ta niewiadoma co dalej z działkami ROD. Trudno inwestować jak na razie czarna magia i nikt nic nie wie
A jednak taka mała chatka też trochę kosztuje, a ja nie lubie byle jak, po taniemu. Sama zresztą wiesz, że tanio -to drogo!
O....! 23:07, 13 sie 2013

Do góry
dziewczyny, no miło Was widzieć u mnie i dzięki

Irenko, mam kilka kępek lnu w róznych miejscach...ale specjalnie chyba sie nie rozrastają zbytnio, posiałam trochę nasion za lawendą przy murku i przy złocieniach...wykiełkowały pojedyncze, są pewnie zupełnie zdominowane przez te wymienione przeze mnie rosliny...

Gabriela, no jak mogłyby być inne zdjęcia w takim klimatycznym ogrodzie jak Twój , a u mnie trochę zielono ( oprócz miejsc gdzie buszują krety, tu jest szarość gleby...), bo podlewam wodą ze studni sąsiadki oczywiście za jej zgodą ( nikt teraz nie mieszka na tej posesji)
Aniu tre - jak Ci się podoba, to mi miło, mój projekt i wykonanie też ( z pomocą syna głownie przy dokładnym wytyczaniu, ale nie tylko... )
MuSzko, witam miło, widoki tak, niezmiennie piękne a reszta... staram się...bo polubiłam 'grzebać w ziemi'

a tu widoczek bez gór...to z mojej 'parkowej' części ogrodu
Co z tym ogródeczkiem począć 22:53, 13 sie 2013

Do góry
Ewcia ja chyba coś nie jestem na bieżaco. Nie mog sie połapać jaki projekt, co z tym piwem na dodatek ile ławek będzie... Muszę chyba Izę o skrót z tłumaczeniem prosić....
System automatycznego nawadniania 14:18, 13 sie 2013

Do góry
rmf napisał(a)
nie chciałbym się wymądrzać ale w/g mnie to nie zadziała dobrze. lewa góra i środek będą niedolane.
Poza tym w jednej sekcji powinny być zraszacze o jednakowym wydatku a tu nie jestem pewny czy tak jest. Brak danych dot zastosowanych dysz w tych zraszaczach.
Moim skromnym zdaniem nie wygląda to na profesjonalny projekt aczkolwiek MOGĘ SIĘ MYLIĆ. Dlatego proszę tego nie traktować jako "wyrocznię"

DYSZA uniwersalna Hunter 6-GW 1 szt
DYSZA uniwersalna Hunter 10-GW 3 szt.

Są dwie sekcje, jedna na turbinowe, druga na statyczne.
System automatycznego nawadniania 14:00, 13 sie 2013

Do góry
nie chciałbym się wymądrzać ale w/g mnie to nie zadziała dobrze. lewa góra i środek będą niedolane.
Poza tym w jednej sekcji powinny być zraszacze o jednakowym wydatku a tu nie jestem pewny czy tak jest. Brak danych dot zastosowanych dysz w tych zraszaczach.
Moim skromnym zdaniem nie wygląda to na profesjonalny projekt aczkolwiek MOGĘ SIĘ MYLIĆ. Dlatego proszę tego nie traktować jako "wyrocznię"
Co z tym ogródeczkiem począć 08:37, 13 sie 2013

Do góry
Ania napisał(a)
Ewciu piękny masz projekt tylko go realizować

Wiem Aniu że on piękny
Co z tym ogródeczkiem począć 08:34, 13 sie 2013

Do góry
Ewciu piękny masz projekt tylko go realizować
O....! 23:46, 11 sie 2013

Do góry
Beatko, merci
Urszulko, wczoraj przesadziłam już tę horti z donicy do gruntu ( po 2 latach w donicy), a te w oddali rzeczywiscie kwitną ... a teraz właśnie planuję nowe, troche większe kółko ale całkiem inne...
Sebek- wiesz, mnie też ta przestrzeń przerażała... ale zaczęłam ją wypełniać rabatami i jakoś 'oswoiłam', teraz rozmyślam nad nową rabatą przed murem południowym - juz mam wyznaczone oraz przemyślane miejsce i wielkość oraz projekt w głowie i trochę na papierze - mam już przygotowane 220 bukszpanikow w doniczkach ( a będzie więcej... i oczywiscie nie tylko one...), zacznę już ja wykonywać we wrześniu...
Dasiu - dzięki
Aniu monte - no, warzywniak z podstawowymi jarzynami połozony blisko kuchni tak, to koktajlowe, w ubiegłym roku sie do nich przekonałam...
Ania asc - napisałam trochę ( ale niewiele jednak...) Sebkowi o tej rabacie , Ania byłam naprawdę daleko z asekuracją w postaci córki, więc potrenowałam
Ogródkowy chaos u monitki 22:52, 11 sie 2013

Do góry
Ewcia jam blondynka od urodzenia Raz ciemniejsza raz jaśniejsza ale jednak blondynka no ale nie jest tak źle odrost ciemniejszy spory mam znak że jeszcze mózg walczy

Beatko to jak ci się podoba to dostosuj projekt do siebie i sadź. Trochę po konsultacjach z Gosią pozmieniałam. Jeszce nie wszystko jest skończone ale i tak mi się już podoba
Kubusiowo II 21:22, 11 sie 2013

Do góry
Marzena mnie również było bardzo miło Mam nadzieje, że będziemy spotykać się częściej

Beatko dziękuję w imieniu M za zyczenia Spotkanie u Anety było bardzo udane!

Bogda jak mój Kuba nie rozniósł Kubusiowa to Twoje też nie dadzą rady Poza tym samazobaczysz, że to raczej ogród dziecięcy niż dla oglądaczy Mam nadzieje, że uda się Wam przyechać

Debro dzięki w imieniu Pawła Macham i buziaki przesyłam \

Sebciu dzięki! Buziaki!

Boćku i Beatko nie zrobiłam tortu Nie miałam kiedy.... jak wróciliśmy było już późno i nie było czasu.... udało mi sie jedynie ciasto marchewkowe ukręcić

Dorotko mnie również było bardzo miło Ja po prostu uwielbiam naszych forumowiczów. Zawsze się można pośmiać i rozerwać Z pewnością nie jestem ogrodnikiem artystą ale dziękuję STaram się przenieść projekt Danusi na naszą ziemię Dorotko do Kubusiowa zapraszamy! Jest spotkanie 24 sierpnia także wpadaj!
Starorzecze na górce 13:30, 11 sie 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)
witam Agatko.
Przeleciałam Twój wątek cały i bardzo się z tego cieszę, bo tym samym nieświadomie przestrzegłaś mnie przed "profesjonalnymi firmami". planuję (chyba niestety nie w tym sezonie) założenie instalacji nawadniającej. Projekt już mam ( od Gardenarium) - zostało znalezienie firmy, która go zrealizuje. Ale po tym co przeczytałam u Ciebie zastanawiam się czy nie wykonać go samemu tzn. ja + mąż

Domek masz śliczny,a ogród też się już klaruje. Będzie pięknie!

pozdrawiam i zaznaczam sobie wątek

Kasiulu79, jeśli tylko mąż ma czas i ochotę, to chyba nie jest to bardzo skomplikowana praca, jeśli macie ustawiony system i wszystkie parametry wyliczone (na marginesie dodam, że moja firma specjalizuje się właśnie w zakładaniu nawodnienia, to jej core business, więc jeśli na takich traficie, to... no lepiej nie )

Ja też Ciebie zaznaczyłam
Starorzecze na górce 10:03, 11 sie 2013

Do góry
witam Agatko.
Przeleciałam Twój wątek cały i bardzo się z tego cieszę, bo tym samym nieświadomie przestrzegłaś mnie przed "profesjonalnymi firmami". planuję (chyba niestety nie w tym sezonie) założenie instalacji nawadniającej. Projekt już mam ( od Gardenarium) - zostało znalezienie firmy, która go zrealizuje. Ale po tym co przeczytałam u Ciebie zastanawiam się czy nie wykonać go samemu tzn. ja + mąż

Domek masz śliczny,a ogród też się już klaruje. Będzie pięknie!

pozdrawiam i zaznaczam sobie wątek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:12, 10 sie 2013

Do góry
Jeju jak ty szalejesz ze zmianami w ogrodzie już czekam na wiosnę jak to wszystko ruszy no obłęd będzie normalnie a te rodki twojego eMa pod murem jestem ciekawa jak ułożył i jak zakwitną pozdrawiam Ja na wiosnę tez już zacznę jakieś rabatki tworzyć,muszę projekt jakiś wymyślić
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:14, 10 sie 2013

Do góry
Irenko podziwiam zapał przesadzania, ja tak mam że jak już coś posadzę to ciężko mi przesadzać w nowe miejsce, ale patrząc na Twoje poczynania to się chyba przekonam że można.

Marek, źle pomyślałam i stąd zmiany, no i rośliny bujnęły, ale to nie oznacza, że to koniec coś nie bardzo wierzę w moje talenty projektanta ogrodu
pozdrawiam i życzę miłego przesadzania, dasz radę

Rewolucje na całego
i pięknie się zrobi jak dopniesz swojego
u nas dopiero dziś popadało trochę -może ziemia namoknie i będzie się dało jutro wbić łopatę.

Ula, mam nadzieję, ze już i u ciebie popadało i też swoje zrobisz wiadomo, ze w suchą ziemię łopaty nie wbijesz dzięki za wiarę we mnie, to mnie podtrzymuje na duchu i pcha do realizacji planów

Wspaniałe!
No napisz co to, bo ja widzę a ślepa jestem:
zebrinus, rozplenica, hakone...

Krysia, to hakone, miłka niska - Eragrostis spectabilis i miskant Morning Light

no to masz bodziszka na wiosne tylko upomnij sie bo zapomnę wiesz jak jest dobra ale krótka pozdrówka

no i u mnie już pamięć nie ta trzeba się więcej nachodzić przez to

Irenko nie źle się narobiłaś ,ale efekt wynagrodzi wszystko
Podziwiam Cię a zapał i pracowitość ..................no ale cóż ten typ tak ma

Pozdrawiam

Ewa, już odsapnęłam, działam dalej jestem ciekawa efektu końcowego, ale i tak dopiero za 2 lata będzie pokazowy...nie bój żaby, leniuchować też umiem

Kurcze Irenko, ale z Ciebie kobieta pracująca, ty żadnej pracy się nie boisz. Pocieszyłam się u Ciebie. Ja mam dwa perukowce i bardzo się cieszę, żę duże rosną, zastawią mnie od sąsiada. A jak mi je spali, wszak on szalony jest
Pisałaś, że Ci pluskwica i tawułki nie rosną. Wydaje mi się, że im drzewa całą wodę podkradają a one lubią wilgoć. Znalazłam i na to sposób na moich piachach. Może i Ty wykorzystasz. Trzeba dół wykopać i wyłożyć agrowłókniną i do niego dać torf. U mnie tak sadzę. Taką mam pluskwicę

Ewa, jak się cieszę z podpowiedzi!! jak u ciebie tak sobie poradziła i do tego w słońcu ją masz, to koniecznie tak zrobię dzięki wielkie, a perukowce szybko rosną i są mało wymagające, szybko cię zasłonią, a sąsiad...no cóż, nie mamy wpływu...mnie na razie się w tej kwestii dobrze układa
czekam na kwitnienie twoich pluskawic, ja nie doczekam w tym roku

Finka, to nasza koleżanka z forum, wątek Zielony punkt Finki

Irenko, chyba tymi tawułkami (Arendsa?) nie musisz się martwić, one tak mają, że po przekwitnięciu powoli zasychają. Przytnij tylko, bo korzonki pewnie się dobrze mają i na drugi rok pokażą się znowu.
Lime Light masz dużo w jednym miejscu, pewnie wiesz, że szybko urosną i się zagęszczą. Pewnie będziesz musiała znaleźć niektórym nowe miejsca...Buziaki.

Weroniko pocieszyłaś mnie bardzo, ale i tak przesadzę je, bo za dużo biegania i podlewania, coś wymyślę...a co do horti, masz przepiękną i gigantyczną, jeśli moje tak bujną..rany, chyba znowu przesadzanie, może od razu już to zrobić, bo tam mam ich 8 i 5 róż Chopin........chyba, że będę nisko przycinać?

Irenko...zakupy trawkowe super,ML bardzo duże
Ogrom pracy znowu zrobione,ale jak to cieszy prawda?
Buziam

Gabrysiu, cieszy, ale nie wiem, jak to jest, że mojej pracy, poza cięciem, mało widać, a jak M. coś zrobi...to efekt od razu jest rzeczywiście piękne mi te miskanty wybrała, jutra już nie mogę się doczekać

Irenko Miła Ty moja
proszę rozbierz się buzia twa piękna tylko za ciepło jesteś ubrana ,a tu żar nawet pali nocą ...Patrz awatar

nie jest źle ten avatar, to kompromis za kwiatki dziękuję, nawet bez okazji jest z nich frajda

Trawki piękne! Ja też poproszę namiar na Finkę! Z chęcią skorzystam, może być ma priv.
Ostatnio kupiłam trawki ale nie tak okazałe!

Anitko, dzięki za kwiaty a tu podaję link do wątku Finki, najlepiej do niej pisać

https://www.ogrodowisko.pl/watek/647-zielony-punkt-ogrod-finki

Mirka, te kwiaty z twojej hodowli obłędne, ten kolor!! dzięki

robicie ... oj robicie aż mnie gowa boli ...
fiesz, ża to kilkadziesiąt postów do ustalenia co Wy robicie !!! ...

ustaliłam że tej szałwi już nie ma ...

jeszcze jest, ale ciachnięta z kwiecia, do wykopania, tam pójdą moje trawki, cyprysik odżyją
nie dziwię się tobie, ze już nie wiesz co robimy, bo sama się plątam, aż na kartce zapisuję i co zrobię ...wykreślam

coś ustaliłam ale chyba wiem że nic nie wiem ... za to popijam dobrą herbatkę i ustalam dalej ...

buźka

cieszę się Izuś, że herbatka smakuje, zdjęcia będą, ciekawa jestem, czy wam też się spodoba

Finka to jednak ma okazy Bedzie pieknie, bo rosliny juz duze i zrobia efekt

Sebuś, na to liczę i oczywiście po wykonaniu prac poddam się waszej ocenie, czy znowu coś nie skopałam

OOO Matko, Irenka, szałwię różową posiadasz?jacie jaka cacynie wiedziałam, zę taka tyż istnieje!no zakochałam siemw niej

tak, to szałwia omszona, kwitnie na okrągło aż do listopada

Irenko ależ ciekawa jestem tego muru - daje tyle możliwości i wiem że świetnie go wykorzystasz
Pozdrawiam

tylko, że długo trzeba czekać na efekt, ale co tam, oby tylko nie chorowały, z resztą dam radę, dzięki

A ja już jak Iza się pogubiłam ,gdzie co i jak ..... ale trafki od Finki piękne, dorodne i wypasione...... czy w tle to LM takie wielkie????

jak ty się miałaś nie pogubić, jak ja sama się gubię tak, to one, wielkie aż mi japa z radości się śmieje

Irenko podziwiam tak jak wszyscy Twoje zmiany i nowe aranżacje, będzie pięknie ! Ale Ty to przecież wiesz Pozdrawiam i życzę spokojnego i powolnie płynącego weekendu!

Wiuniu, no mam taką nadzieję weekend będzie pracowity, ale ja chyba tak lubię no ale kawa i ciacho z Finką będzie, więc i chwila odpoczynku

Irenk podziwiam po raz kolejny zapał przenosiny roślinek jesteście tytanami pracy Mnie w przyszłym roku czeka totalna przeróbka ogrodu buziaczki

Oj, a co ty Krysiu wymyśliłaś, pewnie super projekt! za to po ciężkiej orce, będziesz miec wielką frajdę:
w poniedziałek wyprawiam się po cisy, koło mnie facet ma w dobrej cenie kibicuję twoim działaniom
Co z tym ogródeczkiem począć 20:55, 09 sie 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Gosia...na super projekt zrobiłaś,takie lubię od razu widoczne
...ale ja też bym hortki dała za ławkę
Ewa...a ty myśl dziewczyno

Myślę ,myślę i już na bank nie zrobię nic pochopnie
Gosia świetnie to przedstawiła ,ja nie mam wyobraźni więc dla mnie taki gotowiec to super sprawa
Co z tym ogródeczkiem począć 20:30, 09 sie 2013

Do góry
Gosia...na super projekt zrobiłaś,takie lubię od razu widoczne
...ale ja też bym hortki dała za ławkę
Ewa...a ty myśl dziewczyno
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 12:43, 09 sie 2013

Do góry
martaibartek napisał(a)
Ja z hortensji polecam jeszcze silver dollar (Danusia- szefowa też ją polecała). Ma śliczne duże kwiaty w ciepły beżu (nie wiem jak się przebarwia, bo jest u mnie pierwszy rok).

Aga zdradzisz co to za projekt domku

no to poszukam w okolicy czy takie cudo u mnie sprzedają jak silver dollar
a projekt domu sama rozrysowałam architektowi

szarlotko fajny przykład podesłałaś, niestety u mnie nigdzie nie ma kulek bukszpanowych a zanim je sobie wykształtuje to minie z 7 lat ale koncepcja jest dobra bo będzie coś na pniu zamiast kulek bukszpanowych to inna kulka iglasta + stożek iglasty i zamiast np tojeści żórawki limonkowe

kaisog1 a nie będzie już tych róż za dużo? Bo od strony południowej je planuję tam gdzie trzy okna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies