Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek u livii 01:46, 17 wrz 2022

Do góry
Dziękuję Wiolu za namiary

Szałwie posadzone Wstawię zdjęcia, może za rok zrobię porównanie jak przyrastają rośliny, bo na razie to takie śmieszne pierdki na rabacie :

Zacisze Alicji 22:48, 16 wrz 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Hortensje pod palmami ! Tak trochę egzotycznie to wygląda
Fajne te twoje alejki, przyjemnie pospacerować podziwiając hosty, krwiściągu,rdesty, róże i cała resztę...
W ogródku Martki 22:24, 16 wrz 2022

Do góry
Jeszcze kilka kwiatków
Kosmosy w słońcu.

Olivia tworzy udane towarzystwo dla samej siebie - kolory młodych listków pięknie zgrywają się z kwiatem.

Jeżówki Green Jewel - w zeszłym roku nieumiejętnie zebrałam nasiona, w tym zamierzam rozmnożyć na potęgę.

Jak dobrze, że weekend życzę radości ogrodowych i nie tylko

Hortensjowo 22:24, 16 wrz 2022

Do góry
Anemonowo się zrobiło

I zwiewnie

A floksy nadal tłoczą i pachną obłędnie
Ogród hortensjowo różanecznikowy 22:11, 16 wrz 2022

Do góry
Mój nowy nabytek róża Marchenzauber.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 22:07, 16 wrz 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)

Tak a w końcowej fazie kwitnienia nabiera trochę czerwieni

Końcowa faza równie piękna. Zamówię

Monika u Ciebie same cudne kwiaty. Wróciłam do początku wątku, ale masz kolekcję, no jestem w szoku Pięknie masz
Ogród prawie wymarzony … 22:05, 16 wrz 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Mały przegląd moich róż. Żółta przesadzona w lipcu i ścięta na minimalną wysokość ponieważ zaczęła zasychać po przesadzeniu. Reszta też podcięta do 1/3 wysokości -kwitnie.

Tu wielkokwiatowe. - tez skrócone do 1/3

I skarpa

Justyna widzę że już polubiłaś tą żółtą róże Te białe najbardziej mi się podobają a tym bardziej jak są posadzone kilka obok siebie, cudnie to wygląda
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:03, 16 wrz 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Tak, podpisuję się pod słowami Sylwii, może się bowiem okazać, że czosnki nie zdążą pokazać swej urody, bo w międzyczasie wystrzelą hortensje i zasłonią ich urodę. Tak mi się zdarzyło
Dziś w L. było jeszcze gorzej, widziałam opakowania 2-kilogramowe....

Czyżby takie? Ja miałam chęć na ten pomarańcz bo już mam takie i mają piękny kolor

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:00, 16 wrz 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia, zdjęcia cudne, światło, kolory, kompozycje. Myślę, ile pracy i serca włożyłaś w to miejsce. Czytam o suszy i serce się kraje. U mnie ziemia wilgotna, dziś kopałam i na głębokości 40-50 cm jest wilgoć. Dziwnie, że tak nierównomiernie ta mapa opadów się rozkłada... Nawłoć w mojej okolicy też panoszy się na większości łąk... mam podobne do Magary obawy.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 21:45, 16 wrz 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)

Śliczny, czy on ma taki rzeczywiście intensywny kolor?

Tak a w końcowej fazie kwitnienia nabiera trochę czerwieni
Ogród hortensjowo różanecznikowy 21:25, 16 wrz 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Faktycznie - zimowity-są takie kwiatki. Nazwę kojarzę ale wyglądu nie mogłam skojarzyć
One są większe od krokusów wielkokwiatowych np ta odmiana The Giant kwiaty ma ogromne

Jeszcze są o pełnych kwiatach różowe i białe tylko troszkę później zakwitają. Białych nie mam jakoś nie mogę trafić na nie w sprzedaży. Zdj z 22 września 2021r
Ogród w Klein Kottorz 21:05, 16 wrz 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Rozplenice

Danusiu, cudnie, jak bujnie, a Twoje trawy są obłędne.
W ogródku Martki 21:04, 16 wrz 2022

Do góry
Po pracy wykorzystałam czas na sadzenie nabytków sprzed 2 tygodni. Czas najwyższy, jesień w ostrym natarciu.
Heptacodium powędrowało na róg rabaty z hortensjami Limelight, a kiedy zrobi się za ciasno - moja siostra ucieszy się z każdego krzaczka hortensji.

Zrobiłam trójkąt judaszowcowy, na wiosnę zdejmę darń (najpierw zobaczę, czy przezimowały) i pod drzewkami planuję niewysokie zielone zadarniacze - będę myśleć przez zimę, odgapiać od Was. Stanowisko - półcień. Będą zmiany na rabacie "cienistej", tej z tyłu. Nudy nie będzie.

Jeden z dereni kousa powędrował w północno-wschodni róg - obecnie tak się tam rozpanoszyły astry nn, że nie widać, że go posadziłam. W przedogródku brakowało mi przesłony pomiędzy podjazdem i ogrodem, dodatkowo lekkiego przesłonienia tarasu przy schodach wejściowych. Tę rolę przypisałam dereniowi China Girl. Tu też będą zmiany. Od grudnia nie będzie w tym miejscu jodły w tle. Tu, gdzie jest dereń, po prawej będzie rabata, do ogrodu wąska ścieżka z trawy.

Stan doniczek - znów zero. Nie do wiary!
Zieleń, drewno i antracyt 21:00, 16 wrz 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Na koniec dzikość za drewutnią

Dzikość za drewutnią, to takie moje klimaty.
Zieleń, drewno i antracyt 20:59, 16 wrz 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
To zestawienie bardzo lubię, kolorystycznie, strukturalnie i fakturowo

Zuziu, ależ się nachodziłam po Twoim ogrodzie , prawie jesień a u Ciebie tyle do podziwiania.
Kolekcja dalii wspaniała, bardzo podobają mi się Twoje zestawienia.
Jeżyki słodkie.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:49, 16 wrz 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)

Kupiona jako Sourire Du Havre ale mam wątpliwości.

Moniko, może masz wątpliwości co do odmiany, ale niewątpliwie jest piękna, niezależnie od nazwy.
W ogródku Martki 20:47, 16 wrz 2022

Do góry
Mrokasiu, Judith, Haniu, Zuzo, Ajka, hortensja nn powędruje do ogrodu mojej siostry. Faktycznie, nie wiem, jak duża urośnie, jednak jest spore ryzyko. Jedna na tej rabacie też nie załatwi sprawy. Dosadzenie jej do szpalerów hortensji na innych rabatach nie jest możliwe, miejsca brak. Haniu, roztoczyłaś tak piękną wizję zwiewności, że od razu do mnie przemówiła. Faktycznie, hortensje nie są tak lekkie w odbiorze, w dodatku od niedawna kojarzą mi się wyłącznie z kalafiorem - to sprawka Iwonki Argument Zuzy Antracyt, aby zostawić sobie widok na ogród, jest słuszny. Ajka przyklepała koncepcję, więc dziś posadziłam na tę rabatę kłosowca otrzymanego od dobrej duszki. Koniecznie dosadzę tam jeżówkę Green Jewel. Jakiś przetacznik jeszcze. O reszcie pomyślę w zimie. Dzięki dziewczyny za wszystkie pomysły!

Judith, Przypki w deszczu też czarujące, kiedyś miałam okazję sprawdzić Kaloszki mi pożyczyła Danusia i parasol

Roociko, polubiłam cynie. Nie spodziewałam się tylko, że mają taką moc rozrostu Lubię też bardzo te limonkowe, Queen Lime Blotch.

Ciekawa jestem, czy nasiona powtórzą cechy? Może ktoś eksperymentował?

Tajemniczy Ogród 20:18, 16 wrz 2022

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Zachwycam się grą światła w sporobolusach i miłkach na górce:

Prawdziwy "tajemniczy ogród", na zdjęciach wygląda bajkowo.
Ogrodowe wariacje 19:37, 16 wrz 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Co myslicie aby tą część rabaty z drzewkiem podsadzić podzieloną rozplenicą i dodac bordo-fioleto-róż? Zgraloby sie z kolorem drzewa
i w tle sporej ilosci koloru limonkowego byloby ciekawiej. Moze rozchodnik thunderheart podpatrzony u Moniki przepiękny kolor i podsadzony fioletową żurawką. W pobliżu kulek z bukszpanu z ładną zielenią myślę, że sie zgra. Jeśli za bardzo kombinuję smialo mówcie

A może lepiej, by rośliny przy drzewku nie nawiązywały do niego kolorem?
Zieleń, drewno i antracyt 18:13, 16 wrz 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Wrzucam jeszcze kilka zdjęć z dzisiejszego poranka. Obiecuję, ze to już ostatnie w tym tygodniu

Ale buszszsz pięknie
Czy w skrzyniach masz aksamitka drobnokwiatową?
Mogłabyś mi uszykować nasionka?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies