Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 22:52, 16 maj 2023

Siewek jeżówki mam ogrom, ciekawa która ale stawiam na Magnus

Czy takie stipy z łysym środkiem mają szansę być ładne?

Odętka ładnie przezimowała

Róże mają już małe pąki

Wiaan 22:57, 16 maj 2023

Jest naprawdę zielono i soczyście

Judith 22:59, 16 maj 2023

Większość moich starszych stip wyglada podobnie. Nie ruszam, czekam na rozwój wypadków. Miałam kilka takich w zeszłym toku, nie zagęściły się, ale zostawiłam.
ElzbietaFranka 23:08, 16 maj 2023

Takie stipy mogą być ładne.
Wyskub te suche źdźbła zielonym zrobisz miejsce.
U mnie też takie są. Suche wyciągnę i później ładnie rosną.
Można łatwo usunąć.
Agatorek 23:11, 16 maj 2023

U mnie tak samo, jak u Judith, z tym że moje stipy nie są przecież aż takie stare. To chyba ich 3 sezon.
Zostawiam, nie ruszam póki co. Mam kilka ładnych siewek z tego i z poprzedniego roku, najwyżej za rok będę przesadzać.
W tym roku kupiłam też nowe sadzonki, żeby posadzić w inne miejsce, za ok. 6 zł sztuka (w sześciopaku), niby nie wychodzi drogo, ale wymieniać trawę co kilka lat chyba nie będzie nie się chciało. Może znajdę jakiś zamiennik

Ela, ja właśnie część tych suchych wyskubałam, ale niektóre siedzą mocno.
Wiaan 23:16, 16 maj 2023

Dużo tego wrzuciłam ale jeszcze tylko napiszę o rabacie z klonem. Ona jest na przeciwko tarasu w bardzo bliskiej odległości od niego. Ulubiona eMa Cel to miły dla oka widok ale bez kwiatów bo one są w dużej ilości na różance kawałek dalej Kocham klony i to jest dobre miejsce dla nich, półcień, zacisznie, zraszanie ale nie bezpośrednio po liściach i w planie misa wodna. Jest też okno lustrzane, stoi teraz tak, że fajnie się w nim wszystko odbija. Docelowo ma być pergola drewniana.
Po bokach katalpy, są i nic nie poradzę, teraz zrobiłabym to inaczej. O ile latem jest pięknie to długo trzeba na nie czekać.
Klon czerwony jest piękny a raczej był, będę nad nim pracować. Limonkowy Shirasawy jest obecnie w donicy, kulka przed nim jest do wysadzenia. Przy scianie stoi jeszcze jeden piękny Sango Kaku z czerwoną korą pasującą do trawy Red Baron i czerwonego klona. Posadzę w większą donicę bo nie wiem gdzie będzie docelowo. Jeszcze hakonki mi tu brakuje ale jakiejś małej

Wiaan 23:28, 16 maj 2023

Koniec na dziś Lubię ten placyk

Agatorek 01:02, 17 maj 2023

Twoje katalpy są świetne, szkoda tylko, że tak późno startują.
Wiaan 08:48, 17 maj 2023

Agatorek napisał(a)
Twoje katalpy są świetne, szkoda tylko, że tak późno startują.

Latem faktycznie są piękne Na tych wcześniejszych zdjęciach widać jeszcze klony sąsiadki, znowu piękny zapożyczony widok Ja mam klony, a sąsiadka ma moje katalpy, zawsze sie śmiejemy, ze się uzupełniłyśmy
MartaCho 09:29, 17 maj 2023

Jaki Ty masz piękny porządeczek wszędzie! To okno z lustrem jest świetne, fajnie będzie się prezentować na tej rabacie. Klonik jest tak uroczy, że warto o niego powalczyć- dasz radę na pewno!