Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:29, 13 maj 2014

Do góry
Hogata napisał(a)
Muszę się do Ciebie wybrać na plewienie, a chwasty zabieram ze sobą

To musisz sie sprężać, bo niedługo nic nie będzie.. muszę opielić, bo mi zagłuszy wszystko co cenne..

I cmentarne kwiatki oblegane przez bzyczki.... na foto nie widać, ale to jest wysokie .... ok 70cm

Zastanawiam się czy nie wyrzucić ze skalniaka trytom i nie posadzić tam asfodelków.... i będzie mini "Asfodelowa łąka" z mitologii
Ogród w cieniu brzozy 10:27, 13 maj 2014

Do góry
Przemku witam, odwiedziny sąsiedzkie mile widziane, pochwały zawsze poprawiają humor, powklejam fotki i zaglądnę do Ciebie.

Marto, tak to wygląda z góry. Za kółeczkiem jeszcze jest kawałek działki z mini warzywnikiem. Kosta była położona jak już część roślin była wsadzona i dlatego jest taki dziwny układ komunikacyjny.

Coś przekwita, a coś próbuje zakwitnąć.
Od początku... 10:23, 13 maj 2014

Do góry
Coś takiego dzisiaj przyszło mi do głowy

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:17, 13 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dla Wiuni moja katalpa.. za nisko szczepiona i walka z chodzeniem pod..

ale- jak widzę - do ćwiczeń wykorzystujesz

zagapiłąm się na piwonię i już myślę, gdzie tu u siebie powsadzać

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:13, 13 maj 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Ostatnie tulipany zakwitly dopiero kilka dni temu

ależ piekne!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:07, 13 maj 2014

Do góry
Czy piwonia zamierza się całkowicie rozwinąć? Słonko świeci, ale w sumie zimno jest, to dlatego?

Orliki siane rok temu, z nasion pełnego, czarnego od Kasi. Już widać że będą ciemniejsze i jaśniejsze, ale czy pełne w ogóle??

Kwiatuch na garażu się trzyma, po wczorajszym gradzie...

Miłego dnia!
Rododendronowy ogród II. 10:03, 13 maj 2014

Do góry
Bogdziu, a powiedz mi, czy są jakiekolwiek szanse na ukorzenie złamanych gałęzi RH?

Te gałęzie mają ponad 40 cm, bo wazon ma trzydzieści parę. Cunningham`s White juz przekwitł w wazonie, oberwałam kwiatostany, ma zdrowe liście i dużo przyrostów. A Old Port (na zdjęciu z maleńkim pączusiem) ma już teraz nabrzmiały, napęczniały pąk, piekny już bordowy, zaraz mi zakwitnie w wazonie i pod pakiem małe przyrosty. Szkoda mi ich wyrzucac...
Ogródek z futrzakami i kamieniami 10:02, 13 maj 2014

Do góry
Ewik napisał(a)
Przyznaje się że nie wiem co to za cebulka , wyrosła taka kępka po pozostałych właścicielach , zresztą jedyna moja wiosenna cebulka , nadrobie w przyszłym roku, chcę krokusy wsadzić

Imienniczko, wpadłam z rewizytą. Ogród zapowiada się pięknie, psiury bomba, już czuję ile w nich energii. Znawcą roślin nie jestem ale to co zostało po poprzedniej właścicielce to chyba śniedek baldaszkowaty, zwany śpioszkiem.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:58, 13 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
I ostatnia fotka

To mój ulubiony fragment Twojego ogrodu PIĘKNIE JEST
Ja też trzymam kciuki
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:55, 13 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
mimo oporów dzisiaj wstawiłem "kamień węgielny" pod rozbudowę altany

przecież nie było tak źle

nie wnikałem w wątek przyczynowo -skutkowy ale to można by podciągnąć pod niedozwolone środki przymusu bezpośredniego -zapach roznosił się po całej działce więc się sprężałem

prawdziwa chałka z przepisu Anny Olson...

hahaha! przez żołądek do łopaty

a wklej tu może przepis dla potomnosci? jesli oczywiście będziesz miał czas, ochotę itd
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:50, 13 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
prosto do celu

ale wspaniałe zdjęcie!

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:49, 13 maj 2014

Do góry
Tak pędzi wątek, że mogę przegapiać pytania, wiec proszę o wyrozumiałość i zapytanie ponowne.. dziś sobie przypomniałam, że ktoś sie pytał o jarzmiankę... ale nie mam czasu na coanie do tyłu kto, wiec przepraszam...
Jarzmianki miałam ale zarosły je berberysy... ale żyją.... i po 5 latach dzielne egzemplarze co nie padły wyciągnęłam z tych kolczaków i posadziłam bardziej reprezentacyjnie..ale chyba dalej źle... co nie zmienia faktu, że są głupotoodorne, bo żyją.. w totalnym cieniu.. i nawet kwitną.. tylko ich po prostu nie widać w tym buszu..
Sama ich nie widzę, ale jakieś foto znalazłam Nazwy nie znam Wtedy nie zapisywałąm nazw.. a sadzona w 2008 lub 2009

W tym roku kupiłam inną jarzmiankę w miejsce niszczonych żurawek przez ptaki przy karmniku.. i nawet jedna już zakwitła..nazywa sie Primadonna. Sadziłam mikro kłącza.. i sie zdziwiłam, że to zakwitło..

Hirutkowy raj:)) 09:37, 13 maj 2014

Do góry
Zrobiłam przegląd rośłin ozdobnych które mogą przypominać tego chwasta.. porównaj sobie.. potem usunę.. by nie zaśmiecać wątku. Czasami siewka sie trawi i w trawach ale siewka nigdy nie jest tak szybka w rozwoju

Szałwia, ale ma bardziej powcinane liście i szybko widać paki kwiatowe

Floksy

Przetacznik Christa

Onętka czyli panieński welon

firletka chalcedońska
Ogród to życie 09:12, 13 maj 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
I jeszcze zdjęcia wiciokrzewu który w zeszłym roku zakwitł dwom a kwitkami. Teraz ugina sie od pąków.

Ależ piękny wiciokrzew. Jak długo rośnie u Ciebie? Ja mam 5 sztuk, na razie kwitnie tylko jeden- zapach podobny do frezji Uwielbiam go. Napisz jak go pielęgnujesz: Przycinanie, naworzenie, jakieś opryski itp. Będę wdzięczna.
Pozdrawiam.
Ogród Eli 08:47, 13 maj 2014

Do góry
viva napisał(a)
Elu, super wędzarnia a synek jaką ma frajdę
Pisałaś u mnie, że Ciebie też mróz potraktował niegrzecznie. Miejmy nadzieję, ze ogrody nasze pozbierają się
U mnie w stawie sąsiedzkie koty dokonują regularnych połowów

w tamtym roku rozszarpały mi rybki bo miałam mało wody , w tym roku troszkę pogłębiłam i na razie jeszcze pływają

miniaturka
Ogród Eli 08:44, 13 maj 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
Elu, ukłon za siew pomidorków z nasion, ja gotowe sadzonki kupuję pomidoró. jedyne co to pomidory koktajlowe same mi wychodziły, zobaczymy jak będzie w tym roku.
buziolki bejbe

w tym roku nie mam koktajlowych zadziadowałam się

hebe

hosty, mam tylko 3 odmiany

Jurajski Ogród 08:41, 13 maj 2014

Do góry
dzisiejszy poranek w Jurajskim - fragment ogrodu w różnych ujęciach;

Ogród Eli 08:40, 13 maj 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
piwonie przesadzałam wiosną, wiem, że to nie pora....jakieś pączki mają cudów nie będzie

ja też jedną sadziłam niedawno bo zakosiłam sąsiadowi i nawet miała pąki ale umarzły po ostarnim przymrozku

ogród z dalsza

Ogród do kwadratu 08:38, 13 maj 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Mój nabytek na który chucham i dmucham... rodgresja Donald Feden. Późno stratuje, ale może to sposób na przymrozki

...

u mnie ta roślinka podnosi się ilekroc zostanie zdeptana przez psy, wytrzymala jest a ja nawet zbytnio się nie staram o nią.

Widoczki z bzem niesamowite, mam nowe chciejstwo
Ogród Eli 08:37, 13 maj 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
świetne zdjęcie z dzieciaczkiem w wędzarni - tylko go nie upieczcie jak dawno temu Anielkę
nie ma takiej opcji, to była jednorazowa sesja

obejście koło altany i kompleksu ,,dymnego'' posuwa się w ślimaczym tempie, teraz to mi te schody nie pasują do murka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies