Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:13, 05 cze 2014

Do góry
Pogubiłam sie komu odpowiadałam, a komu nie ;(

Aniu MOnte - mój Alfred nei będzie taki jak Bogdzi.. nie ma opcji... ale urosnie na pewno troszkę.. i muszę mu zrobić miejsce..

Agatnowa - na tę ścianę róże odpadają, bo to ściana północna.. tu mogą być same cienioluby No i gołej róży byłoby tu za zimno

Kasiula - Twoe róże rozkwitną, masz widocznie inną wystawę do słoneczka, albo inne odmiany, np Bonice u mnie w pąkach, Nostalgia, Pomponella, Tuskacan też... Ale mi sie nie spieszy nigdy do tego by kwitło, bo jak zakwitnie to zaraz przekwitnie..

Wiunia - sprawdziłam katalpę, o wypustkach zapomniałam, ale cześć liści też ma takich poszarpanych.. u mnie chyba z powodu fasolek co wiszą, albo od wiatru, bo to jak powieje to ja tarmosi, a może jaki robal to robi... ja sie nei przejmuje tym bo liści ma dużo.. i w kupie tego nie widać. Dopiero po twoim poście poszłam i dokładnie obejrzałam swoją.. Za to ma już pąki kwiatowe ...

Margarete - ta hakone rośnie na pełnym słońcu...
wieczorkiem dopiero bo nie ma.. ma dość wilgotno, bo to glina (nie miałąm czasu jej urobić, wiec wetknełąm trawę w taki syf.....), koło ciurkadła, które jak dolewamy to często przelewamy i wszytko stoi w wodzie.

I dla pozostałych gości ze stronki 2526 zostawiam usmiechu i kwiatuszki

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:13, 05 cze 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Ogrodowe przygody 10:12, 05 cze 2014

Do góry
ja moje wykopałam z łąki
tutaj spotykają się 4 odmiany

Marta ta w tym roku przechodzi samą siebie
Początkujący ogród Magdy 10:12, 05 cze 2014

Do góry
Witam!!!
Mam nowy ogród, który sama próbuję aranżować od jakiegoś czasu, jednak sama nie wiem, czy dobrze to wygląda. Dodałam kilka zdjęć i proszę o pomoc kogoś, kto się na tym zna. Są to dwie rabaty przy wejściu do domu. Z lewej strony rabata przechodzi w dalszą część przy wykuszu.

Ogrodowe przygody 10:07, 05 cze 2014

Do góry
U mnie w pracy się śmieją ile można patrzeć na kwiaty
no można w nieskończoność

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:59, 05 cze 2014

Do góry
Kasial napisał(a)
Witaj Mała_Mi.
Prześledziłam Twój wątek, zamiast pracować czytałam, oglądałam, podziwiałam. Co prawda ominęłam jakieś tysiąc stron ale i tak większość jest za mną. Jestem pod wrażeniem ogrodu, historii związanej z domem, ogrodem i Miśkiem Głowę mam pełną patrzę rabatka, mówię super, za chwilę patrzę rabatka "przemeblowana", mówię o jeszcze fajniej. Kolejny rok znowu inaczej i jeszcze lepiej Dużo się u Ciebie dzieje, masz dużo energii co widać po zmieniającym się ogrodzie, wydaje mi się, że jesteś osobą pozytywnie zakręconą
Przede mną jeszcze długa i kręta droga ale już doczekać się nie mogę kiedy będę kreśliła pierwsze rabaty
Będę podglądała jeśli pozwolisz. Pozdrawiam serdecznie.

Witaj dziewczyno z lasu..... Czerwony Kapturek??? Uważaj tylko w lesie na wilka.... i przypomniał mi się taki dowcip... ale juz nic nie piszę, bo potem zawału dziewczyny dostają, a ja nie mogę doszukać się co takiego napisałam... ale szukając przypomniałam sobie, że nie odpowiedziałam na wszystkie pytania i nie przywitałam jak należy nowego gościa. WItaj Kasiu
Przede wszystkim to leżałam ze śmiechu czytając Twój wstęp... "Co prawda ominęłam jakieś tysiąc stron ale i tak większość jest za mną." Co to tysiąc stron przy tym co jest... to jakby wydrukował, to wyszła by saga dłuższa niż sagi skandynawskie... a jakby sfilmował to Moda na Sukces niech się schowa. Muszę Ci pogratulować determinacji... mi cierpliwości by brakło po pierwszych 50
Zajrzę do Twego lasu... by odznaczyć wątek do obserwacji.. i też coś poczytam, ale ja takeigo zacięcia nie mam.. i musisz mi wybaczyć
Gotowanie to moja pięta achillesowa.. wiec witam gościa kwiatkami

Salvia - szałwia 09:47, 05 cze 2014

Do góry
Witam,
Kupiłam dziś sadzonke szałwi.
Czy to jest szałwia omszona ?
Pan w ogrodniczym zrobił dziwną minę, jak go zapytałam i stwierdził "no szałwia to szałwia", i tyle sie dowiedziałam....
Szukam takiej najlepiej niskiej ale z opisami w ogrodniczych ciężko jest jak widać. Kupiłam wiec na razie jedną do identyfikacji
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Gosia

Nie wiem czemu zdjęcie się "przewróciło "
Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 09:44, 05 cze 2014

Do góry
Witam serdecznie! Wroćiłam!
Ogród się robi powoli, oto próbka

Ogród cioci 09:38, 05 cze 2014

Do góry
Gosiaczku buziaczki i gratki zostawiam ....a i jeszcze moja Larisskę

Tu Cię żegnam ,a na nowy lece Cię przywitac
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:37, 05 cze 2014

Do góry
Karola - wiedziałam, że mnie zrozumiesz... MY pokrewne dusze..
Magda - wszystkie kwiaty są OK ale jakoś lubię wesoło... a te ciemne to trzeba wypatrywać.. mało widoczne. I Boziuuuuu co ja pisałam zbereźnego, żę sie zrobiło seksualnie.. aż sie chyba sama cofnę i popatrzę co znów strzeliłam ....
Agata - wiedziałam w jaki rejon Polski się przeprowadzić... podświadomie czułam.. że nie przeprowadzam sie na drugi koniec z powodu chłopa tylko z powodu ogrodu co ma powstać za lat 25 To sie nazywa intuicja
Tusiala - u nas Polarisa nie ma... szukaj na necie..tu masz dostępne.. tylko odbiór osobisty.. zobacz co jest koło ciebie http://www.rododendrony.com.pl/kontakt.php

Anna_g - kurde co ja takeigo napisałam??? Że zaraz zwał, myśli kosmate.. chyba muszę zacząć czytać po raz drugi co pisze. Aż sie faktycznie cofnę ... u siebie.... i poczytam co ja takiego napisałam...

Luki - ja jak idę do sklepu i coś che kupić to może metek z ceną nie być.. od razu wybiorę najdroższe Liliowce odpuszczam, bo już nigdzie mi sie nie zmieszczą... ale oglądać mogę

Jarzmianki są bardzo fotogeniczne, ale w realu.. już mnie nei zachwycają tak bardzo.. ani ciemne, ani jasne.. a może rosna w miejscu które je nie eksponuje jak należy??

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:36, 05 cze 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
oba Hoopsii były bardzo mocno przycięte teraz po wypuszczeniu odrostów jeszcze była delikatna poprawka -maja być wąskie

Żeby tak ktoś mnie mógł obcisać byłabym piękna jak te Twoje świerki
Ogród Eli 09:34, 05 cze 2014

Do góry
H.Aureola zmienia ubarwienie czyżby ją przypaliło słońce?
Na Francuskiej 09:34, 05 cze 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
A dla zaglądających coś słodkiego
Buziaki

Łasuch ze mnie ogromny Co to za pyszności?
Pozdrawiam
Ogród Eli 09:32, 05 cze 2014

Do góry
moje wczorajsze wypociny na słońcu
usunęłam kostkę bo była cała pofalowana, poszerzyłam o parę cm rabatkę i od sznureczka ułożyłam z powrotem kostką, teraz troszkę prościej ale ideału nie ma bo kostka krzywa

przed

w trakcie

obecnie
Liliowo i kolorowo:) 09:31, 05 cze 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Danusi pokazujesz pięknie rośliny.
Orliki w tym roku powróciły do mego ogrodu , na razie nieśmiało, w przyszłym roku powinno być lepiej.
Jak się nazywa roślina na 3 zdjęciu ?
Życzę powrotu do zdrowia.
Pozdrawia Jasia
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 09:28, 05 cze 2014

Do góry
czytalam ten watek i jestem w kropce... nie potrafie sama zidentyfikowac co jest moim bukszpanom;
zakupione rok temu, przesadzone do wiekszych donic, uformowane w kule - piekne zielone do kwietnia tego roku kiedy to skuszona pierwszymi ociepleniami stwierdzilam ze czas obciac te piekne przyrosty, bo kule przestaly przypominac kule... no i klops- teraz jeden bukszpan poszedl juz do kosza (maz nie mogl juz patrzec na suchelca), drugiego jeszcze nie odalam w rece meza - przycinam, pryskalam topsinem- bo ludze sie ze moze jakis cud- do rzeczy(zalaczam zdjecia) - myslicie ze moge roslinke jeszcze odratowac? prosze o rade
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:25, 05 cze 2014

Do góry
No to dla porównania przypomnę, jak moja działka wyglądała po niwelacji terenu.

No i teraz po wielu latach wygląda tak:

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:20, 05 cze 2014

Do góry
oba Hoopsii były bardzo mocno przycięte teraz po wypuszczeniu odrostów jeszcze była delikatna poprawka -maja być wąskie

Ogródek Agam 09:15, 05 cze 2014

Do góry
Melduje że prace nad rabatką rozpoczęte .
Wczoraj przenosiłam darń i przygotowałam kawałek od tarasu pod sianie, bo "gotowej" trawy mi zabrakło. Dumna z siebie jestem, bo po operacji przeszczepu śladu nie ma, no prawie . Na dzień dzisiejszy wygląda to tak:

Jak ustawić limki pod wykuszem???
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:02, 05 cze 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
I inne widoczki z dzisiaj

Witaj, ten widoczek chyba najsilniej mi się kojarzy z Twoją osobą, jest pięknie skomponowany, zresztą nie jest to jedyny taki zakątek u Ciebie.
Zaciekawiła mnie ta bylinka pokazana powyżej, oczywiście pomyślałam podobnie jak Agnieszka powyżej. Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies