Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja bajka 19:46, 27 maj 2014

Do góry
Mój cały aksamitkowy arsenał One dosłownie rosną w oczach
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:45, 27 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Uważam, że cudo trio, tylko słońce nie pozwala na dobre foto;

W deszczu też do niczego

I kolejna wybitnie bylinowa rabata.. tę muszę na 2 ujęcia.. bo już nic nie byłoby widać
Tu wszytko wysadziłam i posadziłam na nowo.. wiec widać odrobinę ziemi.. ale miesiąc i też będzie busz..

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:42, 27 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Anek dzięki serdeczne i oczywiście zaproszenie kieruję również w Twoja stronę balia super i moim zdaniem nie psuje widoku a muminek będzie w 7 niebie .....podzielam Twoje zdanie co do zdjęć bylinówek ..niestety zdjecia nie oddaja urody bylinówki i trzeba robić foto małym grupkom lub pojedyńczym roślinkom naparstnica piękna juz mi się gęba śmieje

Nie oddają uroku.. to fakt..

Pomiędzy choinką, a jarzębiną miesca coraz mniej, a tam rośnie tojeść kropkowana, pysznogłówka i rozchodniki, tawuły i paprocie zostały wchłonięte przez jarzębinę, a astry (bo są) przez świerka.. po prawej widać biały krew.. to ogniki

Widać jak w moje rabaty wejść się nie da.. nie ma takiej opcji.. tam jest dżungla

Moje bylinówki.. w deszczu.. ale dobrze, bo sucho.. a widok na foto .. fatalny

Ogród z łezką 19:40, 27 maj 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu róża pięknie zaczyna kwitnąć,a zawijasek ładny..napracowałaś się.
To w czwartek jedziemy do bylinowego

Przecież ja nie sama, z eMusiem Dla tej róży warto by było urlop wziąć i siedzieć tam, i podziwiać codziennie.

Jedziemy

Czy to ta moja piwonia? Bo piękna jest!
Ogród w skali mikro cz.II 19:38, 27 maj 2014

Do góry

Na Chelsea miałam okazję skatalogować część host ... Było stoisko z samymi tylko hostami i tam można było oczopląsu dostać . Przynajmniej w moim przypadku .. Zrobiłam zdjęcia z tabliczkami ,żeby mi się cosik nie popinkoliło

Green mouse ears ...

Loyalist .. Tą widziałam po raz pierszy a naprawwdę jest śliczna

Znany nam patriot

Hosta francee

Hydon sunset .. Malutka żółciutka

Może Wam się przyda
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:38, 27 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mój głos lawenda na front... będzie ładniej, a Ice Dance do cienistej rabaty którą rozświetli.

Anek no i ja mam fioła z tą lawendą a w sobotę notowałam i słoneczko tam działa super ... ice pójdzie na wprost gdzie jednak jakiś czas dom otula rabatę cieniem ... obie (rabaty znaczy ) na tym skorzystają ...

Mala_Mi napisał(a)Świecznica nie lubi za dużo słoneczka... kwitnie stosunkowo krótko... lubi dość wilgotono.[/quote

w miejscu gdzie teraz jest tojeść słoneczka mniej ... znacznie mniej więc jest ok dla świecznicy ... za nią donice z jednorocznymi i parkan z buksika ... pod 50 cm aranżu (bendzie ! ... uruchomić wyobraźnię ) ... więc tak sobie mniemam, że dla tego jej zjawiskowego kwitnienia mogę sobie na nie poczekać ... a kolor samych liści w międzyczasie będzie ozdobą ...

Rozumiem dylemat z kjubem niezpominajkowym....

samo połączenie mnie urzekło ... i gdzieś zaistnieje ... ale nie tu bo to punk bardzo dostrzegalny tak z ulicy jak z mojej kanapy ... poza tym to miejsce pod kamienicą wymaga wysokich nasadzeń ... coś musi zamknąć w ramionach tę studnię pod ceglaną ścianą ... nie wiem dlaczego 20 lat temu na to nie wpadłam ... jak to mówią lepiej późno niż wcale ...
dlatego ramiona a później sama słodycz pod ...

Mala_Mi napisał(a)
Bodziszek z paprocią... piękna aranżacja Baaaaaardzo mi się podoba
Może z ogrodniczkowaniem jeszcze sie uczysz, ale zmysł estetyczny masz wysoko rozwinięty.. i stworzysz cudo nie ogród.... a jakbyś miała nadmiar gotówki..to dopiero byśmy wisiały wszystkie na płocie

Anuś ten brak nadmiaru to mi nawet czasami jest ratunkiem od nieprzemyślanych inwestycji ... w omawianej szkółce oczami to ja bym kciała fszystko a jak wiesz rancza to ja nie mam ... i dobrze muszę się dowiedzieć co chcę konkretnie ... już zbyt kocham rośliny by je wyciepać ot tak po prostu ...

inna rzecz, że Adamo wciąż powtarza, że ja z każdego faceta zrobiłabym milionera ... o ile wcześniej byłby multimilionerem ... ale ja twierdzę, ze mu to podszeptuje jego złośliwy testosteron .

no właśnie ... gdy oglądam "Gardeners ..." i tam ten facet w szelkach wtyka tak od niechcenia swe roślinki w rabaty ... ciacha a potem oczy wychodzą jestem jak zaczarowana ... to instynkt ... i Ty to masz ... nie żeby specjalnie ... ot tak mimo woli ... a ja wsadzam jeżówkę w rządku i to silniejsze ode mnie ... wierzę, ze kiedyś wyrzucę z oczu te lenijkę
a kompozycja jak wiesz nie moja ... angielska ... my tylko zgapiamy bo cóż wyłamywać drzwi gdy już ktoś ma do nich klucz
Ogródek Agam 19:37, 27 maj 2014

Do góry
agam napisał(a)
To mój prezent na Dzień Mamy

]

ja też taki chcę ale narazie muszę poczekać bo moje dzieci są na etapie laurek
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:36, 27 maj 2014

Do góry
Kochana podpowiedz mi jak nazywają się tulipany ze zdjęcia są cudowne
Pszczelarnia 19:36, 27 maj 2014

Do góry
Mai u nas nie było. Była ekipa z p. Anią Słomczyńską. Taki mały epizod do Akademii Ogrodnika. To był "przypadek". Emisja może 1.06. ?

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:35, 27 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No ja się będę nadal czepiał... przecież ten basen źle nie wygląda, co ja mam powiedzieć jak stawiam taki sam (wersja 4,88m) na działce o szerokości 15 metrów... to dopeiro wygląda ja wielki potfór

Zdjęcia bylinówek da się zrobić prawie każdym aparatem, tym bardziej lustrzanką. Troszke trzeba się nakombinować, troche delikatnie mówiąc podenerować i któreś zdjęcie wyjdzie

Basen szpeci i koniec ... u mnie wersja 5,50 /1,30.
Foty da sie robić, tylko kwestia co na nich widać..
Prawie wszędzie go widać.. Jak urosną trawy to częściowo go zasłonią

I też widać.... zabiera mi oś widokowa.. ale jest coś za coś..

Marzenie o... 19:32, 27 maj 2014

Do góry
kasiula79 napisał(a)

zielone limki:

ja cie kręcę ....jakie wypasione limki moje gołe od spodu
podwójna lawenda bardzo ładna a jak zakwitnie to będzie szał
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:32, 27 maj 2014

Do góry
Aniu - dla mnie najgorszy jest kolor biały

Pojedynczy kwiat jako tako..

A krzew.... ani jako, ani tako

Przywrotnik rośnie szybko, wielko.... ja go niedługo zetnę całego... chwilę łysy i odbija.. uszczknęłam taki mały zdzińdzibołek do róż.. i już mam ochotę go wyrzucić.. bo mi wszytko zdominuje.
Pobiegłam teraz w deszczu sprawdzić wysokosć przywrotnika.. małą jestem to fakt, ale do prawie dopci mi kwiaty sięgają

Moja działka. 19:31, 27 maj 2014

Do góry
Naparstnice.

Anemony.

I pierwsze owoce.

Moja bajka 19:30, 27 maj 2014

Do góry
Moja działka. 19:28, 27 maj 2014

Do góry
Piwonie.

Na okrągło:) 19:26, 27 maj 2014

Do góry

Przepiękne zdjęcia, zaznaczam i będę z przyjemnością zaglądać
Moja działka. 19:26, 27 maj 2014

Do góry
I róże po deszczu

Ja i mój ogródek, a może ogród 19:20, 27 maj 2014

Do góry
mój ostatni zakup

czerwona trawa

i bukszpany

a to nasz lokator
Kondziowy ogrod cz II 19:09, 27 maj 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Mój taras i okna

Jak dobrze że u Ciebie mogę oglądać niebieskie kwiatki na tarasie... na moim by się bardzo gryzły z płytkami i właściwie w ogrodzie też niebieskich kwiatów nie mam (no chyba że policzyć kocimiętkę), więc tym bardziej się cieszę że mogę oglądać u Ciebie
Ogród z łezką 19:09, 27 maj 2014

Do góry
Kasiu róża pięknie zaczyna kwitnąć,a zawijasek ładny..napracowałaś się.
To w czwartek jedziemy do bylinowego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies