Pomponella za lawendą? Super wygląda Hmm, chyba mam na nią miejsce, o ile nie jest za wysoka, a może na inną różę - jeszcze nie wiem. Liliowce, lilie, jeżówki - to ich czas, będę podglądać, bo u Ciebie są piękne Buziam
No to mnie zaskoczyłaś.. bo tam bylin jest bardzo mało.. za to drzewa prawie wszystkie mam z tej szkółki. Bo tu są największe
Na codzienny użytek z moja sklerozą roślinkom daje swoje nazwy, bo jak zapamiętać te skomplikowane nazwy
Tyle fajnych prezentów dostałam i ...buuuuuu.. w tym zamieszaniu nie pamiętam co od kogo ... aż mi głupio za te prezenty, bo miało być bez..
Klonika dostałam od Danusi z Sosnowa .. a miejsce znalazła Danusia "szefowa"... bo zmartwiłam sie gdzie posadzić go .. i chociaż wydawałoby sie że już nic nie upchnę.. to jednak .. na razie stoi i czeka na posadzenie, muszę podciąć folię spod ciurkadełka.. i jest jak z kompletu
Danusiu z Sosnowa .. dziękuję za klonika i za nieustanna pomoc przy moich spotkaniach....
Pomponella jest dość niska różą o takim "miękkim " pokroju, łodygi też ma wiotkie.. ale u mnie nie wymaga podpór.. ta lokalizacja dla tej róży już sie zostaje.. Wysokość jej nawet u mnie to wysokość piwonii.
Jotka zawsze chciała do mnie przyjechać, a ma jeszcze dalej... na poprzednie spotkanie dwa lata temu jechała.. i niestety plany życie pokrzyżowało.. tym razem sie udało
Dziękuję za otwarte zaproszenie, pomyślę, jak z niego skorzystać.
U nas nie pada, pochmurno i zimno, ale sucho. A na rabatach też sucho - aż się zdziwiłam, bo myślałam, że w takie zimne dni wolniej będzie wysychać.
A jaka jest wysoka? Tak mniej więcej? Bo ja mam piccolino i ona ma 25-30 cm...
Ślad u mnie zostawiłaś ale największych zmian i tak chyba nie widziałaś...ale zobaczysz bo będę jeszcze pokazywać.
Nic straconego.
I tak jesteś na tylu wątkach a i u Ciebie się ciągle dzieje, że ja i tak Cię podziwiam...że jakoś ogarniasz.
I nie przestawaj pajacować. Masz być sobą a nie jakąś sztuczną starszą panią
Secret Affair -rośnie jak inne jeżówki.. ok. 80cm.
A Piccolino jest superaśna.. tak miż al tych co wypadły, bo ta co została sie pięknie sie rozkrzewiła i jest gęstym krzaczorkiem z mnóstwem pąków. A kwitną tylko zakupione w tym roku..
To foto z zeszłęgo roku. W tym roku jest 2 razy szersza i wyższa