Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 10:28, 26 cze 2014

Ewa napisał(a)
Ania pięknie Wam wszystko kwitnie!!! Gratuluję udanego spotkania. Miło było Was wszystkich zobaczyć na zdjęciach

AgnieszkaW 10:40, 26 cze 2014

Pomponella za lawendą? Super wygląda Hmm, chyba mam na nią miejsce, o ile nie jest za wysoka, a może na inną różę - jeszcze nie wiem. Liliowce, lilie, jeżówki - to ich czas, będę podglądać, bo u Ciebie są piękne Buziam
Mala_Mi 10:56, 26 cze 2014

kasiula79 napisał(a)

hosta kasiula fajnie...
pewnie, że nie tajemnica - szkółka u Kulasa w Rzeszowie na ul. Krakowskiej

No to mnie zaskoczyłaś.. bo tam bylin jest bardzo mało.. za to drzewa prawie wszystkie mam z tej szkółki. Bo tu są największe

Na codzienny użytek z moja sklerozą roślinkom daje swoje nazwy, bo jak zapamiętać te skomplikowane nazwy

Tyle fajnych prezentów dostałam i ...buuuuuu.. w tym zamieszaniu nie pamiętam co od kogo ... aż mi głupio za te prezenty, bo miało być bez..

Klonika dostałam od Danusi z Sosnowa .. a miejsce znalazła Danusia "szefowa"... bo zmartwiłam sie gdzie posadzić go .. i chociaż wydawałoby sie że już nic nie upchnę.. to jednak .. na razie stoi i czeka na posadzenie, muszę podciąć folię spod ciurkadełka.. i jest jak z kompletu

Danusiu z Sosnowa .. dziękuję za klonika i za nieustanna pomoc przy moich spotkaniach....
Mala_Mi 10:59, 26 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Pomponella za lawendą? Super wygląda Hmm, chyba mam na nią miejsce, o ile nie jest za wysoka, a może na inną różę - jeszcze nie wiem. Liliowce, lilie, jeżówki - to ich czas, będę podglądać, bo u Ciebie są piękne Buziam

Pomponella jest dość niska różą o takim "miękkim " pokroju, łodygi też ma wiotkie.. ale u mnie nie wymaga podpór.. ta lokalizacja dla tej róży już sie zostaje.. Wysokość jej nawet u mnie to wysokość piwonii.
Mala_Mi 11:04, 26 cze 2014

Bogdzia, to Venosa Violacea U mnie w tym roku kiepski, bo go wiosną przesadziłam i przy przesadzaniu połamałam
Mala_Mi 11:09, 26 cze 2014

Jag_58 napisał(a)
Mam nadzieję że i real będzie kiedyś naszym udziałem , buziolki a Muminek jest cudny,ale babcia to wie

Jotka zawsze chciała do mnie przyjechać, a ma jeszcze dalej... na poprzednie spotkanie dwa lata temu jechała.. i niestety plany życie pokrzyżowało.. tym razem sie udało

GabiK 11:15, 26 cze 2014

Dziękuję za otwarte zaproszenie, pomyślę, jak z niego skorzystać.
U nas nie pada, pochmurno i zimno, ale sucho. A na rabatach też sucho - aż się zdziwiłam, bo myślałam, że w takie zimne dni wolniej będzie wysychać.
Magda70 11:59, 26 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

To Secret Affair.. bardzo intensywnie ciemno-różowa. Ta też jest sadzona wiosną Poszła w miejsce Pink Poodla który był trzymany dla Gabrysi od zeszłego roku

Widziałam zmiany u Ciebie, ale nie pamiętam czy zostawiłam ślad czy nie... jestem w niedoczasie po spotkaniu i wszędzie mam zaległości... Rzucam sie jak wesz tu i tam, ale chyba muszę odpuścić i lecieć na bieżąco.. o ile i to jest teraz możliwe na forum.

Danusia na spotkaniu mówiła ile jest wejść na ogrodowisko w miesiącu... liczby imponujące.. i szokujące.. z ciekawości weszłam i sprawdziłam ile było wejść do mojego wątku (cześć pierwsza i druga).... to są prawie 2 miliony!!!!!!!!!!!!!!
Chyba pora przestać pajacować......

A jaka jest wysoka? Tak mniej więcej? Bo ja mam piccolino i ona ma 25-30 cm...
Ślad u mnie zostawiłaś ale największych zmian i tak chyba nie widziałaś...ale zobaczysz bo będę jeszcze pokazywać.
Nic straconego.
I tak jesteś na tylu wątkach a i u Ciebie się ciągle dzieje, że ja i tak Cię podziwiam...że jakoś ogarniasz.

I nie przestawaj pajacować. Masz być sobą a nie jakąś sztuczną starszą panią

Magda70 12:00, 26 cze 2014

leon60 napisał(a)

Chyba właśnie taką mam piękna jest i melduje, zakochana u Ciebie w Piccolino wczoraj nabyłam
Macham deszczowo i radośnie

Co!? Anka ma piccolino?! Przegapiłam....lecę szukać. Ot jak ja nie jestem na bieżąco....
Mala_Mi 13:23, 26 cze 2014

Magda70 napisał(a)

Co!? Anka ma piccolino?! Przegapiłam....lecę szukać. Ot jak ja nie jestem na bieżąco....

Secret Affair -rośnie jak inne jeżówki.. ok. 80cm.

A Piccolino jest superaśna.. tak miż al tych co wypadły, bo ta co została sie pięknie sie rozkrzewiła i jest gęstym krzaczorkiem z mnóstwem pąków. A kwitną tylko zakupione w tym roku..
To foto z zeszłęgo roku. W tym roku jest 2 razy szersza i wyższa