Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:24, 30 wrz 2017

Do góry
Super te brzozy ogromne, to są zwykłe czy doorenbosy?
Ogród zapracowanej mamuśki 20:34, 30 wrz 2017

Do góry
o cholercia ... wyszło na jaw że kłamczucha ze mnie... hihi
Tak na poważnie to w kieszeni u mamusi siedzę
Puki długów nie oddam to te drzewa są mamusi

O wrzosowisku myślałam tylko, nie wiem których drzew mam się pozbyć.
Myślałam też o zagajniku brzozowym, ale stare brzozy mi się nie podobają i za wysokie rosną, więc brzozy odpadają. Będę je podziwiać u innych
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 18:24, 30 wrz 2017

Do góry
Faktycznie wielgaśne te brzozy. Tylko umocuj je dobrze palikami bo pienieczki mają cieniuchne jak na takie duże drzewa.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:16, 30 wrz 2017

Do góry
Ja myślę, że Makusia po dostawie brzóz wpadła w mega zachwyt, siedzi i i podziwia .
A na serio to ona pewnie trochę roboty ma z poprzesadzaniem tego dobra zanim posadzi brzozy...
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:16, 30 wrz 2017

Do góry
Marta, no zlituj się, wszyscy tu czekają na Twoje brzozy. Wrzuć coś na szybko z telefonu
Wzgórze chaosu 13:06, 30 wrz 2017

Do góry
Iwonka napisał(a)
Dobrze, że jestem bardzo wysoka i nie mam problemów z wagą. Latem to nawet niedowaga po tych moich zamiłowanich do łopaty

hahahahahaha
ja może nie wysoka
ale mam to samo z wagą i zamiłowaniem do łopaty
po moich ostatnich wykopaliskach na skali pojawiło się 52,5 - nie pamiętam takiej wagi u siebie

a tak w ogóle witam się u Pani w wątku

ps piękne brzozy kupiłaś
ja mam kupić 2 w miejsce po padniętych wiśniach......
ale nie mam już kaski i chyba kupię mniejsze okazy a u niech pnie nie są jeszcze takie cudne białe .będe musiała poczekac
Prawie - jak ogród 12:12, 30 wrz 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Rozplenice zdominowały Ci rozchodniki, a u mnie odwrotnie

Brzozy będą? Bardzo je lubię. Szkoda, że u siebie nie mam miejsca
Dla mnie najładniejsze na O miejsce z brzozami na Edyta lindsey80 z wątku "Tu ma być ogród". Zajrzyj może coś Cię zainspiruje

Mirelka, tego ogrodu nie znałam, a jest super. Od wczoraj wsiaklamw nowy watek
Prawie - jak ogród 12:11, 30 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana ma 3 brzozy I sporo nasadzeń pod nimi. Ma ziemię piaszczystą.
https://ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=748

Już założyłam folder z inspiracją i z O Ana ma super ta brzozowa Tylko u niej chyba też nawadnianie śmiga...
Na zielonej... trawce :) 12:05, 30 wrz 2017

Do góry
Boże! Jak mi dobrze! Jakbym tabliczkę czekolady zjadła!
Wręcz oddycham Tym Twoim pięknym ogrodem po takim spacerze.

Doorenboosy śliczne.
Stanowczo pojawią się w dole mojego ogrodu.
Mam całą zimę, żeby je tam zaplanować!

No i po raz kolejny brzozy wygrywają w mym sercu z grabami...
I co teraz?
Na zielonej... trawce :) 11:49, 30 wrz 2017
Do góry
mniam

Jak szeroką masz brzozową, w jakich odległościach masz brzozy od siebie i płotu?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:52, 30 wrz 2017

Do góry
I ja na brzozy przyszłam

Foty, foty,foty!!
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:50, 30 wrz 2017

Do góry
Bardzo szybka jesteś. Nie wiem tylko czy brzozy też takie szybkie
Rododendronowy ogród II. 07:52, 30 wrz 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Szczerze mówiąc magnolii tak nie podlewam tylko rododendrony. Byłam u Ciebie i z tego co piszesz to prawdopodobnie problem bedzie sie powtarzał bo brzozy będą wyjaławiac ziemię. Moim zdaniem teraz juz nic nie rób bo zima za pasem, liscie opadną a wiosną postaraj się o nawóz do magnolii , ja stosuję firmy Agrekol , jest bardzo dobry i odzywisz magnolię. Jesli chodzi o to zalewanie torfu to do duzego wiadra wsypujesz kwasny torf i zalewasz woda , zostawiasz na dzień lub dwa po czym odcedzasz i woda podlewasz roslinę ale tak robimy wtedy gdy tylko chodzi o zakwqaszenie podłoża a u ciebie chyba trzeba odżywic magnolię i nawóz bedzie lepszy.Niektóre rh kwitna jesienią ale nie ,,jak szalone " a tylko troche i to jest normalne , jesli kwitnienie jest tak obfite to moze kupiłas rh ze szklarni albo za późno dostał nawóz i to nie jest dla niego najlepsze bo po kwitnieniu będzie chciał wypuszczac nowe pedy i zawiazywac pąki na przyszły rok a nie zdąży bo zima mu nie pozwoli.

Dziękuję Ci za tyle wskazówek! Będę pamiętać o nawozie na wiosnę. A czy taką wodę można teraz użyć? Nie jest już za późno? Ten rododendron który kwitnie jak szalony mam już 3 albo 4 rok. Na wiosnę wcale nie zakwitł a teraz może faktycznie to wina nawozu, być może za dużo mi się sypnęło? Mam około 20 rodków i tylko ten taką niespodziankę zrobił. Cały jest w kwiatach, pięknie się rozwinęły. Muszę zrobić zdjęcie.
Ogród z uśmiechem 22:14, 29 wrz 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Nie mam ostatnio za wiele czasu. Ale ogrodowo tez działam. Kupilam 3 brzozy Dorenboosy, trochę cisów (7 i jeszcze 4 zamówione na środę), sosnę czarną na wymianę z ta która latem padła.
Aha i klona strzępiastokorego i jakas nowa odmianę hortensji. Jutro będzie sadzenie.

Ale zakupy .....brzoz zazdraszczam ))

Twoje fotki z kwiatami jak z sierpnia wyglądają świeżo.

Ten klonik duxy ?
Ogród z uśmiechem 22:09, 29 wrz 2017

Do góry
Nie mam ostatnio za wiele czasu. Ale ogrodowo tez działam. Kupilam 3 brzozy Dorenboosy, trochę cisów (7 i jeszcze 4 zamówione na środę), sosnę czarną na wymianę z ta która latem padła.
Aha i klona strzępiastokorego i jakas nowa odmianę hortensji. Jutro będzie sadzenie.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:42, 29 wrz 2017

Do góry
Haniu, to nie takie proste
Mój M ma basen i go uwielbia, a basen plus brzozy, to się ostro wyklucza. Nie mogę mu za dużo zacienić
Rododendronowy ogród II. 18:18, 29 wrz 2017

Do góry
Iwonka napisał(a)
Bogdziu jestem u Ciebie od Sylwii z Rancza. Mówiła, że podlewsz magnolie wodą z zalanego torfu. Jak dokładnie to wygląda? Mój różanecznik po raz pierwszy kwitnie teraz jak szalony. To normalne? Pozdrawiam, ogród podglądam od dawna. Widok z jadalni jak obraz. Piękny!

Szczerze mówiąc magnolii tak nie podlewam tylko rododendrony. Byłam u Ciebie i z tego co piszesz to prawdopodobnie problem bedzie sie powtarzał bo brzozy będą wyjaławiac ziemię. Moim zdaniem teraz juz nic nie rób bo zima za pasem, liscie opadną a wiosną postaraj się o nawóz do magnolii , ja stosuję firmy Agrekol , jest bardzo dobry i odzywisz magnolię. Jesli chodzi o to zalewanie torfu to do duzego wiadra wsypujesz kwasny torf i zalewasz woda , zostawiasz na dzień lub dwa po czym odcedzasz i woda podlewasz roslinę ale tak robimy wtedy gdy tylko chodzi o zakwqaszenie podłoża a u ciebie chyba trzeba odżywic magnolię i nawóz bedzie lepszy.Niektóre rh kwitna jesienią ale nie ,,jak szalone " a tylko troche i to jest normalne , jesli kwitnienie jest tak obfite to moze kupiłas rh ze szklarni albo za późno dostał nawóz i to nie jest dla niego najlepsze bo po kwitnieniu będzie chciał wypuszczac nowe pedy i zawiazywac pąki na przyszły rok a nie zdąży bo zima mu nie pozwoli.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 17:45, 29 wrz 2017

Do góry
Przyszłam się nie śmiać, tylko doradzić . Brzozy nie są wielce wymagające Makusiu. Podejrzewam, że na półce nie masz gliny jako takiej już. Dołki zapraw kopostem, wymichraj dobrze by nie powstała "donica" czyli dołek zaprawiony, a potem niech se bidula radzi (albo nie). Do zestawu dałabym jeśli masz mączki bazaltowej i gówienka starego i wsio! Sadzić i podlewać!
Ogród Cioci cz. 3 11:51, 29 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Małgosiu jeszcze lato u ciebie ale jesień juz puka. Bluszcze juz sie czerwienią

Dzisiaj piękna pogoda oby jak najdłużej. Grabie liście bo brzozy jak nigdy o tej porze juz nimi sieją.

U mnie też już liście lecą.Dzisiaj słońce ale zimno
Prawie - jak ogród 08:11, 29 wrz 2017

Do góry
Rozplenice zdominowały Ci rozchodniki, a u mnie odwrotnie

Brzozy będą? Bardzo je lubię. Szkoda, że u siebie nie mam miejsca
Dla mnie najładniejsze na O miejsce z brzozami na Edyta lindsey80 z wątku "Tu ma być ogród". Zajrzyj może coś Cię zainspiruje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies