Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:41, 27 kwi 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piękne wzajemnie Danusiu
Mój 4 arowy azyl... 22:39, 27 kwi 2014

Do góry

Basiu korony cesarskie zjawiskowe nie mam to popatrzę choć
a ten pyrtek bialy przeuroczy to chyba też serduszka co? cudne liście
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:39, 27 kwi 2014

Do góry
W przechowalniku jeszcze róże i sadzonki obiedki

I to chyba tyle mojego bajzlu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:39, 27 kwi 2014

Do góry
na wszelki wypadek żebym od tych tulipków nie zastygła w zachwycie ... coś postanowiło mi dokuczyć ... i uderzyło w bardzo czułe miejsce bo w moje ukofane róże ... zauważyłam dziś zwinięte w trąbkę liście ... wynorałam w necie potencjalnego szkodnika (zapomniałam nazwy coś co jajeczka zostawia) ... w dodatku wydaje mi się, że na listkach widać małe odbarwienia wzdłuż nerwów co sugeruje drugiego szkodnika ... zatem wojna ...

tylko co wybrać ... Decis ?

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:37, 27 kwi 2014

Do góry
Pod folią - eksperymentujemy z uprawą w cylindrach

Po tej stronie jeszcze misz masz

Rządki ziemniaczane

część z posianą gorczycą na zielony nawóz

i warzywnik (te dwa rządki oznaczone baaardzo wyraźnie to mojej mamy, bo zawsze ma problem, które to jej , w tym roku poszła na całość, ciężko będzie nie trafic)

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:35, 27 kwi 2014

Do góry
bacowa napisał(a)
Aniu na jakim stanowisku rosną u Ciebie brunery , cały dzień cieniu ?
pozdrawiam

Miałam brunnery cały dzień w cieniu, kwitły, rosły, ale bardziej okazałe są jak jednak maja słoneczko.. a może miały po prostu za sucho, bo pod jodłami rosły i nigdy ich nie podlewałam z braku dostępu Ale żyły, bo to co pokazuję to przesadziłam je latem

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:34, 27 kwi 2014

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 22:34, 27 kwi 2014

Do góry
Bukiet dla zaglądających

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:33, 27 kwi 2014

Do góry
Dzika część ogrodu

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:33, 27 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Izuś cudne twoje tulichłopki nawet w deszczu No i trawnik będzie super bo podlewa Buziaki

trawniczek bujnął i wygląda jak pierwszy zarost młodziana ... ciesze się jak goopia

Mój 4 arowy azyl... 22:33, 27 kwi 2014

Do góry
Gęsiówka kaukaska - odmiana pełna

strzępiaste przekwitają

kulnik dzisiaj
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:32, 27 kwi 2014

Do góry
Uwielbiam liście o tej porze roku

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:32, 27 kwi 2014

Do góry
paulina_weron_niemiec napisał(a)
Siedzę wczesną porą i podziwiam niestety od początku sie nie da więc podziwaim od tylu przynajmniej ten rok będę miała na bieżąco. Imponujace oczko wodne, wspaniale kolorki kwitnacych po prostu piękna wiosna do Ciebie zagościła. Pozdrawia i słoneczko zostawiam na niedziele.

Dziękuję za słoneczko.. było go co kot napłakał, a potem ulewa, burza.. i piękna tęcza.. a nawet podwójna.. ale nie było tak źle.. i znów mam zła datę w aparacie... już poprawiłam pisząc post...

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:32, 27 kwi 2014

Do góry
Carex montana na dzień dzisiejszy

Ogród w skali mikro cz.II 22:31, 27 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
A teraz krótki meldunek z dzisiejszego szalonego dnia

Zerwałam sie skoro świt , czyli 6:50 i zaczęłam zbierać się do wyjazdu do Bestwinki .. Hosta dla Ulki była już przygotowana , więc w miarę sprawnie wyruszyliśmy .. Okazało sie ,że jednak nie dość sprawnie , bo do Kindzi nie zdążyliśmy i pojechaliśmy prosto do Ani ... U Ani zeżarliśmy pyszny tort wykonany przez Gosię Ciocię ... Gośka twierdzi ,że tort był z resztek , ale uwierzcie mi , to na "resztki " ani nie smakowało ani tym bardziej ńie wyglądało ... Tak więc z pełnymi brzuchami i podwyższonym wskażnikim spożycia ( bo Gośka tam chyba wlała pól litra spirolu ) wyruszyliśmy do Bestwinki... A tam.. Hmmmmm.. Sponiewierali nas ,że wlazimy tam , gdzie nie wolno , że fotografowania jest kompletny zakaz , i że palić nie wolno na powietrzu nawet elektronicznego...... Miarka nam przebrała , spakowaliśmy się i do widzenia ... Żeby nie było.. Sa tam tylko byliny i trawy.. Jak zapytałam o Amanogawę , która rosła w przydomowym ogródku to właścicielka nawet nie wiedziała o czym gadam...

Tak wiec Towarzystwo sie rozjechało.... My pojechaliśmy do Kapiasów.. Przywlokłam dwie trzmieliny emerald gold na patyku za 35 zeta , dwie matrony oraz aster alpejski i rojnik z przeznaczeniem na mój zielony dach.. Miałam w łapie rodka cunninghams , wypaśny i tylko 42 zeta.. I juz przy kasie eMuś do mnie mówi : a widziałaś te dziury w liściach wygryzione ????... Hmmmm.. No nie zauważyłam , ale dzięki Bogu on zauważył .. O jakie dziury mu chodziło , to chyba pisać nie muszem ???!! Rodek został wyciepany z koszyka

Dziewczynom bardzo dziękuję za miło spędzony czas, faceci też sobie przy okazji wargi obtłukli , kiedy my biegałyśmy miedzy skrzynkami z roślinami

OOO że eMuś wiedział na co patrzeć i znów coś ekstra mu się należy , ale z drugiej strony ... Ty te jaszczurki zagłodzisz co one jeść mają jak Ty im papu nie chcesz kupić
Zakupki fajne te emeraldy ładne jak na 35 zł, u nas to bidule chcą po tyle sprzedawać
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:30, 27 kwi 2014

Do góry
Brunera

Kwitnące jabłonki ozdobne

A kuku zza jabłonki "jadalnej"

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:30, 27 kwi 2014

Do góry
Aaaaaa - jeszcze dwie sprawy.

Po pierwsze primo miałam pokazać róznice w kwitnieniu wiśni Umbra w zupełnym cieniu (zero kwiatów) i w pełnym słońcu:

Po drugie primo, chciałam pokazać, że żwirownia, to był genialny pomysł (choć Mężowy…).
Bez przerwy się tam bujamy, zjeżdżamy, chowamy i kopcimy:

Moja bajka 22:30, 27 kwi 2014

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 22:29, 27 kwi 2014

Do góry
Serduszki. Biała dopiero teraz zaczyna kwitnienie

Korony cesarskie

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:28, 27 kwi 2014

Do góry

Ja też mam taką nadzieję..... daje foty by zorientować sie w geografii... łatwiej sie ogląda..

Kolejny kolor zakwitł..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies