Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:33, 02 cze 2014

monteverde napisał(a)

ja też choruję Marzenko przepieknie w ogrodzie, przestrzenie, czyściutko, trawy przepiękne i buksy i wszystko mojemu ambrowcowi przemarzł wierzcholek i trochę w szerz poszedł pozdrówka

Ania pamiętam, czytałam. Gdy wykopałam po roku łopatkę i stal wyglądała jak nowa zpragnęłam szczególnie wideł.
Madzenka 19:38, 02 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Czytam wszystko u Ciebie i śmieję się pod nosem...

Moje bukszpany jeszcze żywo zielone, jeszcze nie czas. Ale jedna kulka po zimie taka żółtawo beżowa na górze (po zimie tak ma i zostało jej), myślałam, że cięcie wiosenne pomoże, ale niestety. Pryskałam floro z miesiąc temu i teraz Score przy okazji przy różach dostała...co mam robić? Co dolega mojej kuleczce, wiesz może Marzenko?

Kindzia może to przymrozek wiosenny? Moje wszystkie bukszpany mialy piekne przyrosty a przymrozek je zniszczył. Teraz stopniowo się odbudowały, ale nie wszystkie.
Kindzia jeśli obawy o grzyba to poodbno najlepsze signum. A drobnych kreseczek na listkach nie ma?
Bogdzia 19:39, 02 cze 2014

Poczytałam , obejrzałam , podziwiam i pozdrawiam.
Madzenka 19:40, 02 cze 2014

Siedzę w ogrodzie zimowym i zastanwiam się czy patrzeć na nowe hortensje (dobrze że pada to się zaaklimatyzują, bo nie lubią upalów) czy na kominek. Jakość zdjęcia kiepska bo z pada ..

Majena 19:41, 02 cze 2014

Marzenko zazdraszczam tobie tych pięknych trawPieknie przestrzennie i z gustem u ciebie!Pozdrawiam wieczorowo i lece jeszcze raz poogladac
Madzenka 19:42, 02 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Poczytałam , obejrzałam , podziwiam i pozdrawiam.

Bogdziu tak sobie myślę, że dobrze że pada... Odpoczywam...
Madzenka 19:46, 02 cze 2014

Wczoraj robiłam test opuchlakowy w bergeniach. Poczyściłam sobie bergenie ze starych liści. Gdy pociągnięte wyłaziły z korzeniami z ziemi, nie przeszły testu opuchlakowego.....Na szczęscie tylko 4 sztuki na ok 30. Posadzone wczoraj na nowo są dzisiaj podlewane... Jesli bergenie mają brzydkie liście, zamierają, karłowacieją proponuję sprawdzić co się dzieje w korzeniach. Na szczęswcie po poprezdniej akcji miesiąc temu byly kuż tylko pojedyncze sztuki do likwidacji.
Teraz muszę sie dobrać do nowoposadzonych żurawek aby sprawdzić czy na tych rabatach nicienie pomogly. .
Luki 19:52, 02 cze 2014

Marzenko a co oznaczają małe paseczki na liściach bukszpanów, bo kiedyś coś takiego widziałem, to choroba ? i jak to leczyć
Syla 19:53, 02 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Siedzę w ogrodzie zimowym i zastanwiam się czy patrzeć na nowe hortensje (dobrze że pada to się zaaklimatyzują, bo nie lubią upalów) czy na kominek. Jakość zdjęcia kiepska bo z pada ..

Ja mam taki sam widok za oknem i nie piszę tu o hortensjach ... Od środy obiecują pogodę ....
Byłam dzisiaj w swojej szkółce aby sobie humorek poprawić .... i sobie nie poprawiłam ... nie ma nic ciekawego ... dlaczego ???
Madzenka 19:54, 02 cze 2014

Luki napisał(a)
Marzenko a co oznaczają małe paseczki na liściach bukszpanów, bo kiedyś coś takiego widziałem, to choroba ? i jak to leczyć

Danusia kiedyś pisała, że to roztocza, które zabijają rosliny. Ja pryskałam je Ortusem i pomagało. Uszkodzone liście już sie nie odbudują ale nowe rosną zdrowe.