Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 12:20, 02 cze 2014

irena_milek napisał(a)
Agatko!!!
nie dziwię się, że oszalałaś z radości, jest, pokazuj jak najczęściej, jak się rozwija, jaki duży kwiat, jaki zapach?
ale masz radochę, kiedy ja na moich 3 doczekam!!!
Ile twoja ma lat, bo widzę, że wielka już
obejrzałam całość, ależ Ty masz roślin w swoim ogrodzie, mój do twojego wydaje mi się pusty, ale może i lepiej, mniej pracy, cudownie patrzeć na te wszystkie ciekawostki i okazy kolekcjonerski, no bo i Kousa miał kwiat pozdrawiam

Moja tripetala rośnie u mnie już około pięciu lat i ma tyle samo wysokości, kwiat jest na samym szczycie, wiec nie powącham..........nie dostanę, ale wyczytałam, że kwiat nie pachnie......raczej cuchnie, ale tej jej liście są gigantyczne

Jak moja zakwitła, to i twoje zakwitną.......co raz więcej radości mnie ostatnio spotyka w ogrodzie...........czekam z niecierpliwością na liliowce, wkrótce one będą w ogrodzie zachwycać

Agania 12:21, 02 cze 2014

iwonaal napisał(a)
WOW, ale fotka.

Pozdrawiam Iwonko i zostawiam moje róże, zaczynają kwitnąć
Frezja

Raphsody in blue

New Down

Westerland

Dortmund
Agania 12:22, 02 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

To tak jak ja. Dzięki temu ogród jest zmienny i co chwila zaskakuje Jak obraz w kalejdoskopie.... Iryski niestety za krótko kwitną, nawet jak na kalejdoskop... ale i tak kilka mam.... bo jak ich nie mieć

no właśnie Aniu, jak ich nie mieć, mam jeszcze inne odmiany późniejsze i te które dopiero, będą kwitły, to te japońskie, wkrótce będą i ich fotki

a teraz jeszcze kwitną ostatnie bródkowe

Agania 12:26, 02 cze 2014

mira napisał(a)

Mira, sprawdzałam na Rosarium, już nie ma Grace w sprzedaży, ale jesienią
z pewnością będą.........to co ci się spodobało, to wilczomlecz po przekwitnięciu...tak zawiązuje nasiona

tak dla przypomnienia..... wilczomlecz migdałolistny atropurpurea

i wilczomlecz pstry zwany złocistym....właśnie ścinam, bo za bardzo dominują na rabacie, a ich chwila już przeminęła

ostatniego zostawiłam na nasiona

Agania 12:30, 02 cze 2014

Madziarzeszow napisał(a)
Piękności jak zwykle u Ciebie iryski cudne ,nad oczkami mus je mieć , oczko bez nich to nie oczko u Ciebie jak zwykle jest to co trzeba samotnik też śliczny

Zółte iryski nad wodą czują się dobrze i rosną jak szalone........tych samotników mam więcej, ale mają inne towarzystwo, rośliny zestawiam ze sobą, tak żeby im dobrze razem było, podkreślając ich urodę lub wydobyć z nich piękno, oczywiście nie zawsze mi się to udaje
Żółte kończą kwitnąć

Agania 12:33, 02 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Posiedziałam przy oczku, kawkę wypiłam. Zachwyciłam się widokami

Na kawkę zawsze zapraszam, ja też u was przysiadam i kawkę popijam

u siebie też przycupnęłam, lilie piękne kwiaty już pokazują

to oczywiście Holandia i roślinność nad wodą

ewa004 18:05, 02 cze 2014

Agatko z pozdrowieniami wpadłam
Bogdzia 19:24, 02 cze 2014

Piekne zdjecia z ogrodu szczególnie te deszczowe. Pozdrówka.
iwonaal 19:27, 02 cze 2014

Róże mnie nie lubią,u Ciebie fioletowa jest boska.
Agania 19:44, 02 cze 2014

ewa004 napisał(a)
Agatko z pozdrowieniami wpadłam
Ewa odpozdrawiam i macham.........u mnie na tarasie nuda, nic nowego, ale za to miałam miłe towarzystwo