Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:03, 23 kwi 2014

Do góry
Hakuro

Amanogawa

Młode listki Doorenbos

Miłorząb

Crimson Sentry

Umbra - druga dopiero w pąkach...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:00, 23 kwi 2014

Do góry
Szybki przegląd tego co teraz w ogrodzie

Szafirki w Beatlesach - super to wygląda, szkoda ze zdjęcia tego nie oddają

Rzeka Queen - w kolorze wina, nie są tak ciemne jak u Baragi
Nie zdażyły jeszczxe wszystkie rozwinąć sie

Angelique tez dały ciała i nie zakwitły na swięta...

I takie teraz się rozwijaja na drugiej frontowej
W ogródku Ani 08:52, 23 kwi 2014

Do góry

Piękna wiosna, a te tulipki superowe
Pozdrawiam słonecznie.

Kolorowy Ogród Geni 08:48, 23 kwi 2014

Do góry
Co za kolory...piękna wiosna
Pozdrawiam słonecznie.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 08:41, 23 kwi 2014

Do góry
Witam, mam ten sam problem co kolega pisał w zamkniętym wątku "co to za choroba trawnika". Dałam nawóz tym nieszczęsnym siewnikiem gardeny najpierw zrobiły się wyraźne żółte pasy a teraz takie coś jak na zdjęciu. NIe wiem czy w tym miejscu nie poszedł nawóz czy go w tym miejscu za dużo. Starałam się bardzo równomiernie przejść z tą gardeną... Co teraz robić? Zostawić, kosić i podlewać?? Odrośnie? Czy w żółte miejsca dosiać? Trawnik młody, siany na jesień. Nawóż dany na wiosnę teraz, hydrocomplex, w dawce zalecanej przez Danusię. Podlewany zaraz po nawożeniu, mam nawadnianie. Potem też dużo padało. Zostawić go i spokojnie czekać?

Moja "przyziemna" :) pasja 08:21, 23 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
U mnie w trawniku nie ma jeszcze dużo chwastów, trochę, większych dziś wyrwałam.

Nie wiem, czy nie będę musiała zrezygnować z kocimiętki... niestety. Kot sobie ją upodobał i zniszczył już dwie kępki. Zakopałam w korze trochę sierści mojego psa, ale wątpię, aby to pomogło....

a taka ładna była....

To i wudu w ogrodzie odprawiamy

A taka ładna była, amerykancka....
szkoda...
Tulipan - Tulipa 08:18, 23 kwi 2014

Do góry
A Tulipa clusiana kwitną już sobie w najlepsze.
Var. chrysantha, czyli złote kwiaty...

i var. stellata, gwiaździste...

Patrząc na zdjęcia można by powiedzieć, że to tulipany jednokolorowe. Otóż nic bardziej mylnego.

Pozdrawiam,
Piotr
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:08, 23 kwi 2014

Do góry

Tulipany Blue Beauty z grupy Trumph - dopiero się przymierza do zakwitnięcia. Pewnie wystrzeli kwiatami na weekend .
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:05, 23 kwi 2014

Do góry

Zakwitły tulipany Purissima z grupy Fostera. Kupowałam jako białe, ale białe to one się zrobiły dopiero niedawno. Przez pierwszy tydzień kwitnienia były cytrynowe, potem kremowe, no a teraz wreszcie białe. Zakwitły 15.04. Najwcześniej ze wszystkich moich tulipków. Nawet parę dni wcześniej od czerwonych i żółtych zwyklaków .

Może jesienią dokupię sobie Flaming Purissima - na zdjęciach w necie wyglądają pięknie: biało-różowe
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:00, 23 kwi 2014

Do góry

Stokrotki przy tarasie

Donice na schodach
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 07:59, 23 kwi 2014

Do góry

Moja rabata przed płotem- ma już 2 lata. To daje mi wiarę, że reszta ogrodu za 2 lata, też będzie się jakoś prezentować.

Narcyzy Cheerfulness

Narcyzy trąbkowe Mount Hood
Rododendronowy ogród II. 07:58, 23 kwi 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Bogdziu jaki nawóz dolistny dla różaneczników? , bo zapomniałam zapisać ?

Może byc sam ten z drugiego zdjęcia po lewej albo mieszanka trzech pozostałych-mieszanka lepiej działa.
Rododendronowy ogród II. 07:53, 23 kwi 2014

Do góry

Trochę mi szkoda ale nie moge miec pretensji bo przeciez nie mozna było przewidziec opóźnienia w kwitnieniu.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 07:52, 23 kwi 2014

Do góry
Rododendronowy ogród II. 07:50, 23 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Bożenko, ja dopiero dziś obejrzałam, bo nie spodziewałam się, że w niedzielę wielkanocną będzie Maja (a o tym, że to będzie ten ogród nawet nie pomyslałam) i spokojnie w niedzielny poranek delektowałam się kawką w ogrodzie...

Pamiętam, że po nagraniu pisałaś, że mało rododendronów kwitło, zresztą i teraz o tym wspominasz.A mnie się wydaje, ze było ich tak bardzo dużo, że więcej sobie wyobrazić nie potrafię.

Piękny ogród pięknie pokazany.
Świetnie wszyscy wypadliście

Tessiu dla Ciebie kilka porównań. Zdjęcie z dnia nakrecania programu i drugie zdjecie kilka dni później

Mój mały skrawek ziemi 07:49, 23 kwi 2014

Do góry
Moje sasankowo jeszcze żyję

Dwa ogrody 01:30, 23 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Mala_Mi zaskoczyłaś mnie dziękuję

barbara_kraj... dziękuję również, ułudkę jak spotkam to nie omieszkam zakupić

Aniu monteverde moja obiela to Obiela groniasta Exochorda racemosa ( chociaż raz mogę Ci podać pełną nazwę)
a tak wyglądają domniemane siewki jarzmianki - lub jakiegoś chwaścika, nie wiem, czy listek nie powinien być bardziej powcinany.

Konstancjo, Ty też miło zaskoczyłaś mnie swoim wpisem. Jeżeli znajdujesz u mnie przydatne informacje, to bardzo się cieszę, chociaż staram się nie przesadzać z opisami roślin. Ja też dzięki O inaczej spojrzałam na ogród i również uczę się od innych. Wiele roślin poznałam tutaj, niektóre hity ogrodowiskowe mam od lat. A z brunnerą - podobała mi się Twoja przedsiębiorczość
Liliowce będą dla mnie niespodzianką kolorystyczną, pewnie je uporządkuję. Dziś odkryłam, że połowa nowo zakupionych sadzonek piwonii ma pączki
Bardzo dziękuję za chęć podzielenia się bodziszkiem. Jeżeli nie znajdę, to na pewno się odezwę

popcarol też buziam

Margarete porządek i konsekwencja w ogrodzie? Musiałabyś mnie widzieć dzisiaj jak biegałam z sadzonkami Rzeczywiście, sporo roślin mnożę, wysiewam, lubię to a poza tym mnogość konkretnej rośliny daje pożądany efekt plamy, koloru czy faktury, pierwszą inspiracją była dla mnie prenumerata od pierwszych numerów nie ukazujących się już "Ogrody, ogródki i zieleńce". Zdaje się, że teraz zastąpiło je bardzo podobne "Zieleń to życie" czy jakoś tak.
Dla Ciebie moja stipa, dzisiaj dostała nawozu, bo coś blada jest. Od tygodnia jest w nocy pod folią i hartowana w dzień.

tak to jarzmianka a i rarytasiki widzę inne, no pięknie, za nazwę obieli dziękuję
Dwa ogrody 01:27, 23 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

[b]Margarete
porządek i konsekwencja w ogrodzie? Musiałabyś mnie widzieć dzisiaj jak biegałam z sadzonkami Rzeczywiście, sporo roślin mnożę, wysiewam, lubię to a poza tym mnogość konkretnej rośliny daje pożądany efekt plamy, koloru czy faktury, pierwszą inspiracją była dla mnie prenumerata od pierwszych numerów nie ukazujących się już "Ogrody, ogródki i zieleńce". Zdaje się, że teraz zastąpiło je bardzo podobne "Zieleń to życie" czy jakoś tak.
Dla Ciebie moja stipa, dzisiaj dostała nawozu, bo coś blada jest. Od tygodnia jest w nocy pod folią i hartowana w dzień.

Jezu jaka wielka i zagęszczona...moja to uboga krewna w porówaniu do twojej, może ja tez japowinnam dac na dwór juz,,,,,,, bo stoi na parapecie,,,,,,,,,,ale ja nie mam szklarni...........to moze lepiej nie.
A jaki nawóz jej dasz ?
Mój 4 arowy azyl... 01:26, 23 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Tiarelki coraz ładniejsze

goryczki raz jeszcze i dąbrówka rozłogowa

pierwiosnek cud, miód, pomada i irysy niskie u Ciebie zaczynają? a moje goryczki nadal nic Twoje piękne
W cieniu - zacieniona 01:21, 23 kwi 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Pierwsze tulipany i narcyzy...dużo jeszcze w pąkach.

dużo kwiecia a rabatka nowa ładnie wygląda a jak się rozrośnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies