Witam, mam ten sam problem co kolega pisał w zamkniętym wątku "co to za choroba trawnika". Dałam nawóz tym nieszczęsnym siewnikiem gardeny najpierw zrobiły się wyraźne żółte pasy a teraz takie coś jak na zdjęciu. NIe wiem czy w tym miejscu nie poszedł nawóz czy go w tym miejscu za dużo. Starałam się bardzo równomiernie przejść z tą gardeną... Co teraz robić? Zostawić, kosić i podlewać?? Odrośnie? Czy w żółte miejsca dosiać? Trawnik młody, siany na jesień. Nawóż dany na wiosnę teraz, hydrocomplex, w dawce zalecanej przez Danusię. Podlewany zaraz po nawożeniu, mam nawadnianie. Potem też dużo padało. Zostawić go i spokojnie czekać?
Zakwitły tulipany Purissima z grupy Fostera. Kupowałam jako białe, ale białe to one się zrobiły dopiero niedawno. Przez pierwszy tydzień kwitnienia były cytrynowe, potem kremowe, no a teraz wreszcie białe. Zakwitły 15.04. Najwcześniej ze wszystkich moich tulipków. Nawet parę dni wcześniej od czerwonych i żółtych zwyklaków .
Może jesienią dokupię sobie Flaming Purissima - na zdjęciach w necie wyglądają pięknie: biało-różowe
Jezu jaka wielka i zagęszczona...moja to uboga krewna w porówaniu do twojej, może ja tez japowinnam dac na dwór juz,,,,,,, bo stoi na parapecie,,,,,,,,,,ale ja nie mam szklarni...........to moze lepiej nie.
A jaki nawóz jej dasz ?