Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródeczek 15:53, 11 maj 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Cały dzień mąż dziś przy nim spędził
Beatko pochwal męża ,gril super a ogród piękny
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:50, 11 maj 2014

Do góry
Jotka - nie jestem dobrą babcią... jestem jaka jestem... nigdy nie byłam Matką Polką i nie będę Babcią Polką.... co nie zmienia faktu, że kocham Muminka A do gotowania trzeba mieć też jakiś dar i ...trochę chęci... a u mnie ani jedno ani drugie

Za to dla Ciebie moja koperkowa... w soczystej czerwieni... energetyczna, by Ci energii nie brakło.. i w kolorze miłości.. bo Cię lubię

Aneta - bo Pani może taka lewa jak ja.. a na nią wypadło reklamować urządzenie do gotowania.. liczę, że u mnie wypadną szczury... z dwojga złego....

Anna_g - moje bzyczki to widocznie celebryci... a Fiordy z ręki jedzą, ale tylko Żona..... wpływają mu aż na rękę, ale co próbuję zrobić zdjęcie to uciekają.. Fiordy nie są celebrtytami..szkoda, bo to super wygląda, jak takie wielkie cielsko wskakuje 10cm na rękę nad wodę i żre karmę..
Mam tylko takei ujęcie... ale to nei to samo jak siedzi Fiord na ręce.. i smoka karmę aż mlaska na cały regulator..

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:50, 11 maj 2014

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:49, 11 maj 2014

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 15:47, 11 maj 2014

Do góry
Mam cały czas bratki na parapetach.

A w zanadrzu pelargonie czekają- białe już są duże i muszę dokupić do nich heliotrop,a może lobelię- tylko czy ona wytrzyma południową stronę?
i rozmnażam jeszcze czerwone niesypiące.
To właśnie tu 15:45, 11 maj 2014

Do góry
Agatko, Aniu, Moniko, Paulino, Mirko i Gabrielo, dziękuję, że o mnie pamiętałyście.
Postaram się nadrobić, chociaż częściowo, zaległości. Zapraszam do majowego ogrodu.

Co z tym ogródeczkiem począć 15:45, 11 maj 2014

Do góry
Lizak z guma od Bociusia mnie przekonał
Tegoroczne kolory u mnie to ....różowy
Jeszcze małe ,ale mam nadzieję że szybko się rozrosną .
Tu z różą Chopin ,pewnie nie jest to dobry duet ,ale zobaczymy

Na razie tylko skrzynie

Jeden bukszpan zdaje się że zdezerterował

Tulipany po dzisiejszych ulewach do ścięcia ,już nieliczne maja jeszcze płatki

A tej trawki przed kulką nie widziałam ,a łaziłam tam dzisiaj w kążdej przerwie miedzy ulewa a słoneczkiem
Ogród do kwadratu 15:44, 11 maj 2014

Do góry
Azalie pysznią się kwieciem

Fioletowe czosnki coraz większych rozmiarów

a białe dopiero pękają
Mój 4 arowy azyl... 15:44, 11 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Na razie tak, ciekawe jak długo będą okazami zdrowia

Już Ty o to zadbasz, żeby do jesieni pozdrówka
Minimalizm z odrobiną romantyczności 15:42, 11 maj 2014

Do góry
O tak?

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:39, 11 maj 2014

Do góry

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 15:38, 11 maj 2014

Do góry
Dziś spędzałam czas w Starych ogrodach u Kapiasów
W japońskim ogrodzie

Mój M odpoczywający

Pieknie kwitnąca azalie

Ciekawa kompozycja

i połączenie kaliny z perukowcem
Mój 4 arowy azyl... 15:38, 11 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu z Zacienionej - wstawiam obiecane fotki siewek perovskii. Znalazłam dziś dwie. Mogę wkleić u Ciebie, będziesz miała pod ręką

Bardzo proszę...wklej.
To właśnie tu 15:34, 11 maj 2014

Do góry
A u mnie? Popatrz

Dostrzegłaś?

Jeśli ktoś rozpoznaje tę roślinę o proszę o podpowiedź.

Moja działka. 15:34, 11 maj 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Orliki dla Kasi.

Bogusiu cudne orliki miłego popołudnia
Moja codzienność - ogród Oli 15:32, 11 maj 2014

Do góry
Bociuś wygląda jak White Christmas lub Mediovariegata ale mogę się mylić lubię ją bo radzi sobie w słońcu

Ogród cioci 15:18, 11 maj 2014

Do góry
Ogród do kwadratu 15:18, 11 maj 2014

Do góry
Kępy zawciągu mocno mi przerastają trawą... miałam go usunąć, ale tak pięknie zakwitł, że wykopię czego nie da się odratować, podzielę najładniejsze i jeszcze dam mu szansę

do znudzenia...

i coś nowego... kwitną orliki...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:16, 11 maj 2014

Do góry
Nowy klon, miniaturowy...shirasawa... przymiarki.... i przemyslenia....

Mały ogród Kasi 15:16, 11 maj 2014

Do góry
Pokażę może jeszcze widok z okna kuchennego, na furtkę. Szpalerek z hakuro kończyła z prawej piękna, delikatna caragana syberyjska, która miała przetrwać wszystko. Nie wytrzymała jednak chyba naszego gorliwego podlewana i podejrzewam że po prostu korzenie jej zgniły w tej wilgotnej gliniastej glebie i uschła. Nie wiem, co teraz tam posadzić zamiast smutnego uschłego drzewka, które straszy ilekroć wyglądam przez okno. To musi być chyba jakieś drzewko miniaturowe, może pendula? a może po prostu trochę oddechu tam zostawić i nic nie sadzić?

Dla ogólnego rozeznania dodaję kilka zdjęć z góry, na których w miarę widać całą działkę.
Najpierw przód domu- tak wygląda od strony wejścia

To jest ściana boczna lewa- widok za siatką nie jest zachwycający -zjeżdżona droga i budowy. Planujemy odgrodzić się jakoś, ale że na kilka lat (2-3) ma to być dość prowizoryczne rozwiązanie (w przyszłości zrobimy ogrodzenie takie, jak przed domem) to chyba zdecydujemy sie na płot trzcinowy. Nie mamy ściany z iglaków, i jest troche łyso, zwłaszcza zimą.

A to jest narożnik "japoński" z miłorzębem i azaliami japońskimi.Może powiększyć go ciut?

I ścianka tylna, wąska, borówki( no bo musi być coś do jedzenia ) i kilka tuj tu przeżyło. Za siatką zachwaszczona działka- jak się ogrodzić od tych chwastów atakujących mój ogródek- nie wiem. Nie kosimy ich bo jednak trochę chronią przed wiatrem i dają namiastkę intymności.Macie jakieś pomysły?

I jeszcze ścianka prawa- tutaj od sąsiadów oddziela nas parkan i domek ogrodowy. Koło parkanu cisy , sam parkan obsadziłam bluszczem, wygląda już nieźle, mam nadzieję że kiedyś będzie cały zielony

A tutaj widać kawałek tarasu- więcej nie pokażę bo jest betonowy i jeszcze nie ruszony. I nie wiem czy w tym roku będzie lepszy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies