Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

elzbieta_g 13:27, 02 cze 2014

zbigniew_gazda napisał(a)

bardzo piękny ten obrazek miałam pytać co tak ładnie kwitnie między trawkami ale już doczytałam , że to kwiaty żurawki
pozdrawiam
marta_d 13:27, 02 cze 2014

już sobie zapisałam tą odmianę, bardzo piękny kolor mają jej kwiatki, będę jej poszukiwać w moim rejonie mam też kilka żurawek i też będę dzielić jesienią, starą kępę, którą mam od wielu wielu lat dzieliłam zeszłej jesieni i właśnie te podzielone najładniej mi kwitną chyba tego potzrebowały Pozdrawiam z Zielonej Góry
Kasiek 17:09, 02 cze 2014

Nastawilam 200 litrow pokrzywy, jutro robie skrzypa bedziemy pachniec sasiadom, oj bedziemy
Zbyszku pozdrowionka dla Was zostawiam
Mala_Mi 18:06, 02 cze 2014

Zdjęci Krysi zrobiłeś cudne
Bogdzia 18:42, 02 cze 2014

O to weselisko było . Pewnie sie wspaniale bawiliście a i następna imprezka sie szykuje, też będzie miło . Pozdrawiam serdecznie.
hanka_andrus 19:12, 02 cze 2014

No i jak, Zbysiu obtańcowałeś wszystkie damy?
Pewnie i przyśpiewki były? Czy może już weselisko w nowym stylu?
zbigniew_gazda 21:27, 02 cze 2014

Elu, Marto no to polujcie na tę żurawkę.

Kasiu mój zacier stoi od czwartku pod ogrodzeniem i jak dotąd to nie zajeżdża.

Aniu dzięki. Jakoś tak wyszło.

Bożenko, Haniu wesele bardzo miło wspominamy a trwało 2 dni! Czyli uroczystość zasadnicza w sobotę a w niedzielę poprawiny. Ślub się odbył w Sanktuarium Matki Boskiej Starowiejskiej (25 km od nas). Przyjęcie weselne już bliżej bo 6 km od domciu. Sala nowoczesna, piękny wystrój no i super orkiestra. Wierszyk się sprawdził prawie w całości bo niestety nie było tanga z przyciskiem. Ale młódki były. O trzeciej nad ranem wróciliśmy do domciu i wtedy najbardziej szczęśliwy był Bari bo witania nie było końca. Na pamiątkę zabraliśmy swoje miejscówki. Przyśpiewki były ale tak na marginesie. Teraz są już inne czasy i młodzież rwie się do tańca.

zbigniew_gazda 21:41, 02 cze 2014

Odnośnie żurawek jeszcze. Mam ciekawą metodę rozmnażania żurawek Purple Palace. Rozsiewają się gdzie popadnie a na chodniku też. Jak już rosną we wszystkich szparach pomiędzy kostkami, to rozbieram chodnik, wykopuję młode żurawki i wsadzam do doniczek. Naprawiam chodnik, a jak podrosną wsadzam na miejsce docelowe.

hanka_andrus 09:03, 03 cze 2014

Odwiedzam również Twoje poletko. Żurawki miodzio. Co ja mówię. Cały ogród wypieszczony, widać pracę ogrodnika.
Nie to co u mnie.
Przygłaskuję dorywczo, to tu , to tam, aby ludziom w oczy chwastami nie kłuć.
I pogoda , jak na złość, dla mnie nie odpowiednia, Ale roślinki się cieszą.
Ciekawe jaki busz zastanę po kolejnym przejaśnieniu?
monteverde 09:31, 03 cze 2014

Widzę, że nie tylko praca ale też i przyjemności mieliście z Krysią w ogródku teraz jest przepięknie przez kwitnienie tylu kwiatów mnie z mojego trudno wyjść jak wejdę Zbyszku mój hibiscus w przymrozki przymarzł jak zdjęłam już otulinę i myślałam, że to już koniec ale teraz wypuszcza listki od dołu czy te łodyżki puste od góry przyciąć? nie łamią się jak suche i nie wiem czy wyżej też listki się pokażą? pozdrawiam Was serdecznie