Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:55, 13 kwi 2014

Do góry
Wszystkim miłym gościom dziękuję za wizytę

Melduję, że z moich poczochranych okazyjnych bukszpanów zrobiłam coś na kształt nowych cycków..

Jak się rozrośnie i zazieleni, będzie cudny wielki kulek Z gatunku dla ubogich

Tym sposobem wsiowa rabata zyskała dwie kulki zimozielone, by nie straszyć golizną w okresie wczesnej wiosny.... Ale czy dwa cyce to nie golizna????
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:55, 13 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Taki mam widok przy wyjściu z domu

Te rabaty po lewej bedą zmieniane

Wow....nic więcej nie napiszę....
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:54, 13 kwi 2014

Do góry
Obrazki z dzisiejszego dnia

Ogród niby nowoczesny ale... 21:51, 13 kwi 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Czosnki głowkowate ładnie rosną...zresztą nie tylko one bo za nimi gladiatory jeszcze wieksze...

.

Dobrze, że pokazujesz te czosnki główkowate bo moja rodzinka orzekła, że to szczypiorek i do jajecznicy chcieli ciąć

Przyjazny ogród 21:51, 13 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Może samotna, ale za to jaka piękna Widać cały jej urok...

Ta największa jest taka

Widać pąka, czyli będzie kwiat ...
Leśne Wzgórze 21:50, 13 kwi 2014

Do góry
Noo i gratulacje na tą piersza seteczkę ... Jak weszłam na Ogrodowisko , to stwierdziałm ,że tak dla próby tylko sprobuję osiągnąć pierszą seteczkę...nooooo.. A jak się skończyło to nie musze chyba pisać a więc udanej zabawy z ogrodowiskiem życzę .. I samych radości ogrodowych

Kffiatuch

Mój 4 arowy azyl... 21:47, 13 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Lada dzień zakwitnie pierwiosnek omszony

korony cesarskie

sasanki skulone

u mnie już kwitł w grudniu i w marcu a teraz jakby zmarniał pierwiosnki czerwone piękne
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:41, 13 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Nie chciało mi się robić wianka na drzwi

ale fajowe jajco!! z czego ono jest zrobione?
donice piękne, i przed domem zmiany tez super!
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 21:39, 13 kwi 2014

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:39, 13 kwi 2014

Do góry
Wczoraj była akcja kostka i kostka i jeszcze raz kostka w przedogródku.
Wywaliłem wspomnianą 'kostke' z przedogródka całkowicie, przewiozłem i poukładałem do umycia. Przy okazji wyciągnięcia myjki zaraz zrobiłą się kolejka i drabina dwa dywaniki, kratka z grila i felgi musiałem umyć. Przeniosłem w miejce przyszłego wbudowania na zapleczu, ale nasłuchałem się, że przeszkadza i znowu musiałem ją przewozić w inne miejsce.
Tymczasowo powstał kancik na trawniku (który docelowo ma całkowicie zniknąć.
Kilka żurawek doszło, inne przesadzone. Rh musi zniknąć bo brzydki się zrobił

Lilie, liliowce i żurawki czyli to co lubie prawie najbardziej

Też musze stawiać zasieki przeciw pieskom, ale zrobie chyba jakiś gustowny płotek na początku rabaty, żeby psy nie miały wstępu.

Sofijka w ogrodzie 21:39, 13 kwi 2014

Do góry
Sorry, jakość scanu bardzo słaba. Może zdjęcie będzie trochę lepsze. Nie mam pojęcia jak to lepiej zrobić.

Projektowanie zieleni na tarasie/ balkonie 21:34, 13 kwi 2014

Do góry
Witam ponownie odroczone o rok ( niestety ) prace tarasowe ruszyły gdyby nie to forum raczej nie dałabym rady . Tyle informacji i opinii ze głowa boli od myślenia a co fachowiec to inaczej ale dzięki forum udało się to wszystko pogodzić obecnie jestem na ukończeniu układania desek tarasowych i obkłada ja skrzyń na kwiaty . powoli zaczynam brać się za kompozycje kwiatowe . Może na początek fotka tarasu na dzień dzisiejszy . tak wyglada taras na dzień dzisiejszy mam nadzieje ze do świat skończymy ale jak wiadomo jeszcze musi sprzyjać nam pogoda . Tym razem zwracam się z prośba o pomoc w kompozycjach kwiatowych . Ogólnie zależy mi aby taras składał się z roślin zimozielonych ale z wiosennymi akcentami . Z zeszłego roku pozostały mi 4 tuje szmaragdy ok 1 m wysokości i dziś na próbę je przymiezylam do skrzyni. Chciałabym dokupić jeszcze jedna lub 2 do tej skrzyni tak by w przyszłości powstał mały żywopłot . Ale puki nie urosną chciałabym obsadzić je roślinami żeby zasłonić przerwy miedzy tujami . Zastanawiam się nad posadzeniem pomiędzy nimi bukszpanow w formie kulistej oraz okrywowo bluszcz . Ale mam wrażenie ze nie będzie to dobrze wyglądało . Wąchania się rownież nad trzmielina lub funkia . Natomiast w skrzyniach po prawej i lewej stronie chciałabym trzmielina na pniu . I tu mam kolejny problem nie wiem co posadzić pod trzmielina . Podobają mi się berberysy ale czy to nie będzie za nudne ? Jestem totalnie początkującym " ogrodnikiem " a te 4 szmaragdy to moje pierwsze rośliny w życiu
Początki w Kruklandii 21:33, 13 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
I jeszcze tu muszę zmienić.

Wymyśliłam cosik takiego...i jak wróciłam do domu, to już mi nie pasuje. Przed trawami są berberysy Admiration. Może kostrzewy dorzucić????

Poprzetykaj berberysy Carexem Evergold
Mój 4 arowy azyl... 21:33, 13 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Pierwiosnki
z boku

z góry

Ładne te pierwiosnki kiedyś takie miałam ale mi wymarzły ,zostały tylko białe.
Mam pierwszy rok tego omszonego.
Caltha palustris - knieć błotna, kaczeniec 21:32, 13 kwi 2014

Do góry
A może zrób coś podobnego https://www.ogrodowisko.pl/watek/4104-miniaturowe-oczko-wodne-misy-beczki-donice-balie - fajne rozwiązania, dopasowane do sadzenia kaczeńca oraz kilku innych roślin.
Spójrz też proszę na moje poidełko - zaraz po wykonaniu, posadziłem tutaj seslerię błotną, ale coś w tym stylu również może posłużyć kaczeńcom.
Pozdrawiam

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:30, 13 kwi 2014

Do góry
Znów szafirki

i dwa portrety żurawek by nie zanudzać.

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:28, 13 kwi 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Piotr gdybym to zaczął tak z 10lat wcześniej a tu wszytko prawie takie mikro-szkopki

Jola chyba za bardzo się nim przejmuję ale już niedługo pora na jezioro i Tatry

jagoda kamczacka Wojtek -polska odmiana dużo lepsza od tych sprzed kilku lat (które zlikwidowałem) mam jeszcze Jolkę(niech się zapylają) i jeszcze dwie do przetestowania

migdałek wyjątkowo wcześnie ale pamiętam jak w moich rodzinnych stronach 14 kwietnia już przekwitał
a gdzie oczywiście Dolny Śląsk

No ja nie narzekałam na swoje jagody w rajskim a miałam jedne z pierwszych odmian olbrzymie owoce i mnóstwo Ty piszesz o tatrach a moja kuzyneczka właśnie z Katmandu na Annapurnę Circut się wdrapuje
Blaski i cienie nowego życia 21:27, 13 kwi 2014

Do góry
Ula,
Przychodzę z odwiedzinami już od siebie
Dziękuję za mile spędzony czas, zazdroszczę niedalekiej szkółki z taaakimi ogrodami, ciesze się, że mam kolejny wątek do podejrzenia
I wklejam dla Ciebie fotkę z ogrodów Kapiasa

Wiąz Camperdownii
Łukasza - wirtualnego człowieka (niby gdzieś tu jest, ale biega tak szybko, że nikt go nie widzi ) pozdrawiam
Leśne Wzgórze 21:23, 13 kwi 2014

Do góry
Jako, że możemy teraz natknąć się w naszych ogrodach na różne pędraki przedstawiam chrząszcza, który nie jest szkodnikiem, a często jego pędraki mylone są z pędrakami chrząszcza majowego

Kruszczyca złotawka i jej pędraki żywiące się zbutwiałym drewnem, lekko przekompostowaną korą, lub resztkami w kompoście

http://choroby.kwiaty-ogrody.pl/wp-content/uploads/2013/03/kruszczyca-zlotawka-larwa.jpg

Dla zróżnicowania:
pędrak chrząszcza majowego
http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogrodniczy/chrabaszcze-majowe-id183.html
Guniak czerwczyk (chętnie objada truskawki)
http://img845.imageshack.us/img845/1792/p1100996rs.jpg

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:22, 13 kwi 2014

Do góry
No to fotki

Berberys po mocnym cięciu ładnie się zagęścił, bez liści bardziej przypominał kule... mus poprawić

Wygryzione przez ślimaki tulipany, pytanie kiedy ja takie czerwone sadziłem bo nie pamiętam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies