Witam ponownie,
Zrobiłem następujący projekt, a na drugim zdjęciu zaznaczyłem miejsca zupełnie nowe lub zmienione - reszta już istnieje:
Druga opcja z przesunięciem oczka wodnego:
Chodnik z betonowej wylewki chcę skuć, w jej miejsce położyć kostkę granitową lub brukową imitującą granit.
Chcę usunąć wszystkie krawężniki, a w ich miejsce dać ekobord lub obrzeża ogrodowe typu ekobord, ale z innej (tańszej firmy). Chcę się pozbyć również tych drewnianych płotków i w ich miejsce też dać ekobordy.
Pod ścianą garażową chcę zrobić miejsce na ławkę wyłożone tą samą kostką, a dojście do tego miejsca ma być wysypane ostrym/kanciastym żwirem, a żeby nie chodzić po żwirze co kilkanaście centymetrów ma być położony prostokątny kamień imitujący drewno.
Z uwagi na to, że mam małe dziecko zastanawiam się nad usunięciem oczka wodnego i stworzeniem ewentualnie jakiejś kaskady.
Muszę znaleźć również miejsce na hamak.
Zastanawiam się czy dam radę sam położyć tą kostkę - pod względem majsterkowania daję sobie radę, ale kostki nigdy nie układałem, a chcę aby chodnik i trawnik był na tym samym poziomie, a w tej chwili wylewka jest poniżej poziomu trawnika.
Jeśli miałaby to zrobić jakaś firma to jakie są ceny za położenie 1 m2 kostki (ewentualnie znacie jakąś dobrą i niedrogą firmę z Górnego Śląska?)?
Z drugiej strony gdybym miał to robić sam to co oprócz kostki jest potrzebne i jakie są kolejne etapy działania?
Jak oceniacie całość?