Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Powitania » Powitania - poznajemy się i przedstawiamy

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy

Karola 07:44, 24 maj 2013

Witam wszystkich forumowiczów!
Jestem z Wami duchem już od prawie 3 lat. Przeczytałam każdy post na tym forum Wreszcie postanowiłam się ujawnic. Wkrótce zacznę wstawiac zdjecia z metamorfoz mojego ogrodu, który jeszcze dokańczam.
Mimo, że osobiście nie poznałam Was, po tak obszernej lekturze mam wrażenie, że jesteśmy jedną wielką Ogrodowiskową rodziną

PS witam Was jedną z moich ulubionych roślin o tej porze roku - Lilak Mayera (początek kwitnienia) o oszałamiającym zapachu
KasiaRoz 11:09, 24 maj 2013

Witam wszystkich serdecznie,
Zachwyciłam się tym forum już jakiś czas temu. Podczytuje i obserwuje wiele ciekawych tematów. Podziwiam Wasze przepiękne ogrody. Nieustannie zachwycam się Waszymi zdjęciami a szczególnie umiejętnościami i zdjęciami ogrodów Pani Danusi. Postanowiłam oficjalnie się przywitać i dołączyć do zacnego grona Ogrodowiska.
Prawie 8 lat temu powstał nasz dom. Następnie co roku próbowaliśmy ogarnąć nasz ogród z rożnym skutkiem. Nowe nasadzenia, rozrastające rośliny bardzo nas cieszą ale chcielibyśmy aby nastał w naszym ogrodzie większy ład. Mam nadzieje, że z Waszą pomocą i doświadczeniem powoli uda nam się poprawić to co stworzyliśmy z mężem dotychczas.
Pozdrawiam serdecznie,
Kasia

Mariska 18:41, 25 maj 2013

Chciałabym się z Wami przywitać serdecznie. Ogrodowisko podczytuję od zeszłej jesieni. Uczę się od Was, chłonę wiedzę jak gąbka. Przyciąga mnie to miejsce magiczne i ciepłe.
Ogród to dla mnie miejsce wytchnienia. Trochę od dzieci, więcej od kłębiących się w głowie myśli.
Dziękuję Szefowej i Wam za to, że pokazujecie swoje ogrody i pozwalacie zdobywać wiedzę ogrodową takim świeżakom jak ja.
mirabelka 12:45, 26 maj 2013

Witam wszystkich. Oglądnęłam dzisiaj program "Maja w ogrodzie", której bohaterką jest założycielka tej strony i pomyslałam sobie, że to jest strona dla mnie - jestem nią zachwycona. Jestem włascicielką ogrodu o pow. 0,12 ha na której stoi mój upragniony domek i teraz mam ogromny dylemat co zrobic z ogrodem. Pewna zaprzyjaźniona osoba zrobiła mi wtępny projekt jego zagospodarowania ale mam jeszcze masę dylematów. Mam nadzieję, że z Waszą pomoca uda mi się je rozwjać.
rere79 21:52, 27 maj 2013

Pasowałoby się w końcu przywitać, bo forum ogrodowiska od dawna podglądam i niektóre ogrody znam dość dobrze Ja jeszcze nie posiadam własnego ogródka, ale miejsce na niego już mam. Pewnie będę potrzebowała wiele porad wszystkich mądrych głów w doradzaniu, bo w tym temacie jestem zielona.

Pozdrawiam
Renata
Jolka11 09:07, 28 maj 2013

Witam wszystkich serdecznie! Forum przeglądam od jakiegość czasu. Wasze porady i doświadczenia pomogły stworzyć mi mój ogród dlatego się ujawniam i dziękuję Wam bardzo. Mam nadzieję, że i ja będę mogła się podzielić swoim doświadczeniem. Pozdrawiam!
Gardenarium 10:21, 31 maj 2013

Witajcie nowi Ogrodomanicy w naszej grupie pod wezwaniem "Upiększamy ogród".

Zakładajcie wątki o swoich ogrodach

Instagram Ogrodowiska
Luthien_Tasa... 15:25, 07 cze 2013

Puk puk witam wszystkich

Ten wątek powinien nazywać się wątkiem podglądacza.... , jak wielu z Was najpierw tak Ogrodowisko mnie zafascynowało.
Mój ogród w tym roku kończy latek 8, każdy maleńki patyczek rósł czujnie oglądany.
Coroczne chciejstwa to też choroba uogólniona organizmu..... także od normy ogrodowej nie odbiegam ...

Lubuskie to nasze rejony a ogród to 15 arów VI klasy - Złotego Piasku Z czasem troszkę udało nam się dopracować tę ziemię i conieco rośnie

Poza tym lubię wszelakie domowe cudowności Handy Made

Pozdrawiam i witam
DORA 17:11, 07 cze 2013

Witam serdecznie

Na Ogrodowisko trafiłam przypadkiem, poszukując w necie informacji na temat formowania bukszpanow.
Od pierwszej chwili oniemialam z wrazenia, gdy zobaczyłam Wasze cudowne ogrody a zwłaszcza nie tylko bukszpanowy Danusi dzięki niemu uksztaltowal się mój gust ogrodowy i jestem na taki ogrod nakierunkowana aczkolwiek do takiej perfekcji nigdy nie dojde, ponieważ jestem całkowitym laikiem w dziedzinie ogrodnictwa, dopiero wszystkiego się ucze, stawiam pierwsze kroki, ledwo co rozpoznaje roślinki odrozniajac je od siebie
Mój ogrod ma "az"3 ary, wiec pola do popisu niewiele, ksztaltuje go drugi sezon w bolach i już wiem, ze ogrod nie jest nigdy skończony, bo ciagle cos zmieniam, przesadzam etc...
Dzieki Waszym ogrodom mam mnóstwo inspiracji i pomyslow, ale jest to tez cudowna "lektura" wraz z malowniczymi ilustracjami z której czerpie wiedze o ogrodnictwie, dzieki Wam za to
Ciesze się, ze zdecydowałam się wreszcie zarejestrować i być czescia tej rodzinki
Pozdrawiam
boryss 11:20, 09 cze 2013

Witam wszystkich serdecznie mam nadzieję, że znajdę tutaj wiele ciekawych porad i inspiracji, które będę mógł wykorzystać w swoim ogrodzi. Pozdrawiam Borys
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies