Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Tarnowie 23:06, 28 mar 2014

Do góry
anna_pisalska napisał(a)
Wpadłam zaczerpnąć inspiracjiTo niesamowite jaka wiosna u Ciebie, pewnie jakieś 3 tygodnie różnicy. Podziwiam i pozdrawiam

Aniu, to prawda bo wiosna zagościła w tym roku wyjądkowo wcześnie a Tarnów i Wrocław są polskimi biegunami ciepła. Zapraszam i pozdrawiam wiosennie

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:04, 28 mar 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
wilczomlecz u mnie też ładny, a serduszek jeszcze nie zauważyłem. Widzę że się na liliowcach rozumiesz , ja mam jedne ale nazwy nie znam, może pomożesz? posyłam zdjęcie

Marek na liliowcach się rozumię bo je lubię jednak nazwy są generalnie moją słabością. Ja liliowce mam pozyskane głównie od kogoś i bez nazw. Te charakterystyczne nazwy znam a ten Twój jest mi nieznany chyba takiego nie mam
Zdjęcie pokazuje kolor pomarańczowy , znam podobny ale żólty i to jest Bonanza.
A tak wogóle zachęcam zaplanuj sobie w lipcu wyjazd do Wojsławic do arboretum i tam jak nie zwariujesz na punkcie lanów liliowców to z pewnością odnajdziesz ten swój z opisem.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:44, 28 mar 2014

Do góry
Basiu... mam 3 kępki..... i ile posadziłam tyle mam, jakos się nie rozmnożyły, a pisze, że powinny

Nazywa się Corydalis solida 'George Baker' czyli kokorycz pełna

Tulipan - Tulipa 22:37, 28 mar 2014
Do góry
Mira to jest właśnie Turkestański tyle że w fazie pąka dziś już tak wygląda

Ale ich mam sporo i to w rożnych miejscach Kupowałem jako Kolpakowskiana i wpuścili mnie w maliny
Po prostu ogród... 22:31, 28 mar 2014

Do góry
Ewa - już wszystko wyrobiłaś co u Rojka kupiłaś? czyli jutro na giełdę jedziesz?
Moje wianki jeszcze nie zaczęte Na razie robiłam kompozycję w naczyniu "ala jajo" z ratanu.

Wiola - witam sąsiadkę Ja byłam już w tym sezonie w Limbie, ale nie wiem czy są hortensje, bo nie patrzyłam. Zawsze można zadzwonić do nich i spytać. W tamtym roku były tam Limelighty. Ja kupowałam w ubiegłym roku w Auchanie w Żorach za jakieś naście złotych (nie mam pamięci do cen).
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie

Ogród u stóp klasztoru 22:26, 28 mar 2014

Do góry
MARZENA -- i mnie opuchlaki ...zacznę od Dursbanu i pułapki z deseczki a taśmą klejącą pod RH.potem jeszcze wieczorkiem będę pryskać Fastac a jak nie pomoże to kupuję nicienie ...WOJNA bez pardonu .
mam ładne rh i mam zamiar je mieć .
ostatnio jak Gabriela była u mnie jeden taki majowy chrabąszcz spadł nam prosto pod nogi z nieba . wielki na 4 cm....brrrr wredny ..zginął śmiercią tragiczną pod butem ...moim butem ...

AGANIA - ty się z remontem uporasz ..ja z ogrodem i umówimy się na kaffffkę

BOŻENKA --- mam wielką radość że ktoś tych rad słucha i mogę komuś ułatwić życie ...po to forum ....no i dla towarzystwa

a dla ułatwienia życia fotkę zostawiam na dobranoc jak krótko strzygę lawendy i tawuły ...co roku

Ogród w Tarnowie 22:21, 28 mar 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:18, 28 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mala_Mi napisał(a)

Te roślinki zrobiły na mnie wrażenie!
I fotki też!
Ogród w Tarnowie 22:18, 28 mar 2014

Do góry
Mały remont i wymiana elementów drewnianych na tarasie i pergoli przy lustrze oraz łuków przy bramie do "raju". Po 15 latach nastąpiło zmęczenie materiału i wymiana była konieczna.

Ogród i nie tylko... 22:13, 28 mar 2014

Do góry
Dziś przyszła paczka z różnymi różnościami , jutro będę sadziła ..., kancikowała i co tam jeszcze wymyślę

na końcu to o najbardziej lubią tygrysy..gratis w postaci nawozu .
Pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:08, 28 mar 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Aga cudna ta róża.
My w tamtym roku kupiliśmy różę pnącą - od ogrodnika- Etykieta- róża pnąca.
Dziś byliśmy w ogrodnictwie- podobno profesjonalnym- a i owszem - ceny profesjonalne, a róże - po prostu- róże pnące.
Ja się chyba załamię, bo to chyba jakaś porażka- ludzi się nie traktuje poważnie.
Nazwa, informacja -jakakolwiek - to mrzonka.

Pozdrówka.

Ja mam takie samo zdanie, kupując magnolie nie kwitnące, ty masz szczęście i tu powinnaś się bardzo cieszyć ja już wydałm sporo kasy i zamiast tej właściwej trafiały mi się jakieś NN, za cenę nie powiem jaką, tych z allegro nie da się za bardzo reklamować, no ale jak kupujesz patyka, alko patyka z liśćmi, nic nie udowodnisz, ale róże kupiłam 6zł/szt, jak to będze ta róża to będę w 7 niebie

najbardziej wytrwała jest stara angielka New down

i jeszcze jedna pnąca , no taka

ona sie spindra po Wiązie holenderskim wszystkim znanym

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:07, 28 mar 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Patrzę też na tego grujecznika.. On taki chudziuteńki ....aaa..... Pasowałby do mojej mikro przestrzeni.. A duży rośnie ???

Ściskam

Ela.... nie mam pojęcia.... miejsce ma, może rosnąć wielki.. dostałam go od Danusi jak było spotkanie u mnie Ogólnie sadzony latem 2012... po posadzeniu w sierpniu i na patelnię.. słońce cały czas.. zgubił liście od razu.... w zeszłym roku się zastanawiam czy chce u mnie mieszkać.. a w tym widzę, ze jednak postanowił zostać I dobrze, bo jest ładny ... rozmiar musisz pogooglać, ale raczej rosną wielkie

Każdy aparat foto to dla mnie ma jedno ustawienie... "automat ".... ale jak dobry aparat to i na automacie lepiej foci

A grujecznik w sezonie ma zielone listki.. o takie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:02, 28 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Białe krokusów przekwitly a iryski dalej piękne

Czy one u ciebie takie niebiesutkie jak na zdjęciu?
Bo ja sobie też takie na jesień posadziła, a wyszły ciemny fiolet
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:57, 28 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Płotek z kolczastego drutu przeciw Twojemu piesowi??no nie wierzę własnym oczom.Pięknie wszystko kwitnie , niedobitki tez śliczne.U mnie tez ich coraz mniej , kazdego roku sporo ubywa.Pozdrówka.

Bogdzia.. to miękka siatka... na foto tak wyszło jakby faktycznie było to kolczaste

A na rabacie miśkowej.. zlikwidowałam płotek.. i tak pies przez niego przechodził .. od razu lepiej.... kulki muszę posadzić luźniej, albo dokupić więcej.. najbrzydsza rabata nawet jakoś nabrała wyglądu.. nic na niej nie zrobię.. bo pies ją uwielbia.. do kopania /...

Zielona odskocznia 21:49, 28 mar 2014

Do góry
Mam problem z trzmielinami, jednej listki opadły, ale to nie po zimie. Jej od razu po posadzeniu listki opadały. Ale to chyba wina przeciągu, bo rośnie na rogu i trochę tam wieje. Muszę ją przesadzić na drugą stronę.

Tylko co tu wtedy posadzić ????
Myślałam o jakimś drzewku co by rynnę zasłonić trochę. Tylko jakie...?

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:46, 28 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu u Ciebie wszystko szybciej zaczyna życie wiosenne i kalina watanabe i grujecznik i magnolia w kwiatach u mnie dopiero zaczynają a grujecznik nie ma żadnego listka

Ooo ja u Ciebie, a ty u mnie
U Ciebie była zima, a u mnie nie było.. ani śniegu, ani mrozu... wiec u mnie szybciej musi być.. pomijam lokalizację 500 km bardziej na południe.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:44, 28 mar 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Moje meble ...

Fiu.. fiu ...Sylka no full wypas....zestaw nie tylko do posiedzenia ale wręcz będzie można na nim wygodnie poleżeć....
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:43, 28 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu ale ładnie wyglądają krokusy w liściach tulipanów

Bo tulipany sie pospieszyły, a krokusy sie spóźniły... i tak wyszło śmiesznie i nie tak jak miało być.. ale na pogodę nie mamy wpływu..
I nie mam wpływu na fotki.. bo wyszły ładne.. tu moja zbieranina tego co kupuję wiosną.. i potem srrru do ogrodu.. w tym roku wiosna była szybka, wiec nie kupiłam żadnego,..

Ale dostałam sporo od Agaty Jeden z nich.. ooooo i muszę jutro przesadzić moje białe pełne, bo już zarosły krzakami.. znając życie i tak zapomnę..
Może nie elegancko, ale za to jak wesoło

I od Agaty

Tulipan - Tulipa 21:41, 28 mar 2014

Do góry
jack_fox napisał(a)
A ja od kilku dni chodzę wkurzony miał być tulipan Kolpakowskiana a już widzę że Turkestanika będzie

a tych akurat mam pod dostatkiem

nie znam tego tulipana mam w ogrodzie Turkestanika i się nimi zachwycam a te jakie są, byly gdzieś w sprzedaży ?
Zielona odskocznia 21:40, 28 mar 2014

Do góry
Moje wisienki, jak się z nich cieszę... i chyba tylko ja w domu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies