Wczoraj sprawdzałam swoje, po oprysku żelazem i podlaniu florowitem odzyskują kolor .Wszystkie oprócz dwóch mają już nowe przyrosty .Myślę ze nie muszą wszystkie w tym samym dniu wystartować z przyrostami, czekam więc i obserwuję.Agnieszko na moim serbie w ub tygodniu tez była w jednym miejscu taka pajęczna, a w środku siedział zielony pająk Po prostu przed opryskiem to zdjęłam nie wiem czy to szkodnik czy nie ale niczego nowego na nim nie widzę, może u ciebie podobnie
A czy ma ktoś serbskiego karel?
Chcę podsadzić jakieś mniejsze iglaki pod derenie flaviramea i zastanawiam się nad nimi
albo nad tują danicą. Chociaż nie wiem, czy te iglaki nie są zbyt foremne do tych dereni.
Pisze, że rocznie przybywa mu 10 cm a po 10 latach ma 75cm-1m i taką szerokość.
Nie wiem, jaki ma kolor jesienią/zimą. Tzn. czy to jest jasna zieleń czy ciemna.
Właściwie to w ogóle nie wiem, jaki ma kolor bo w internecie na każdym zdjęciu inaczej wygląda.
A czy to jest świerk serbski?
Mam wątpliwości, bo jest ciemnozielony. W sumie nigdy jeszcze nie widziałam w naturze dużego
serba.
Danusiu - z sosnami wiem dlaczego. Ale dęby dlaczego nie?
Parę dębów zasiało mi się na działce i cały czas zastanawiam się czy je zostawić (rosną w miejscach,
gdzie mi nie przeszkadzają).