Dzień bardzo pracowity
Formowanie żywopłotu z bukszpanu
Po świerkami wypadły hortensje, azalje, miniaturowe rododendrony - może przetrwa trzmielina i hosty?
klony palmowe w wydaniu wiosennym w tym roku ładnie się prezentują ..ciekawam jak będzie po tej nocy wyglądał .....aha ten co go Gabi reanimowałam w lecie na spotkaniu niestety nie przetrwał ....a był cudny koronkowy zielony "DISECTUM "..i nie ma ci go już .
Miałam wszystkie kolory szczodrzeńca ,po 7 latach jednej zimy zmarzly wszystkie.Podobno nie są wieczne.Ciekawe czy ten mój bodziszek jak ten niżej zakwitł bo od 2ch dni leje i nie wychylam prawie nosa.Złotokap zmniejszam ciągle bo bardziej mi w szerz idzie a tak nie chcę.Też ciekawe czy się wysili i zakwitnie,ma sporo cienia.
Iwonka to są pnie orzecha włoskiego. A tak szczerze mówiąc nie wiem jak wygląda korkowiec amurski ale zaraz sprawdzę w internecie. Już wiem pień zbliżony, liście podobne tylko bardzie szpiczaste, różne kwiaty. Można się pomylić
Pozdrawiam Asia
Wiesz i to właśnie jest dziwne ogólnie wyrównywaliśmy wszystkie dołki które tu były zostawiliśmy tylko jedną skarpę i stworzyliśmy na końcu działki właśnie ten nasyp:
To dzwonek skupiony? U mnie też sie rozłazi i denerwuje mnie to. Dlatego co roku sporo wyrywam. Kiedyś wydawało mi się, że usunęłam wszelkie kłącza, a on po dwóch latach znów się pokazał Twardziel z niego.
Ale złoty wążżżżżżżżżżżżż aż się prosi jakąś zwisłą purpurę za nim posadzić,bo wszystko sterczy do góry.Co myślisz Jagódko o tym?No ciekawe co jest teraz ...czy zgadłam?
Konrad moja znajoma jak kurnik miała to sprzątała na bieżąco kupki i rabatki nawoziła ....czy to znaczy że już nie będziesz do mnie przyjeżdżał po kompościk ....