Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:42, 15 maj 2014

hortensja wczesna ma juz pączki

pięknie się ukształtował krzaczek firletki ciekawa jestem czy z różą się zgrają kolorami - lubie takie zagadki

stokrotki z ub roku uratowane z donic

parzydło leśne to piękna bylina będzie kwitnąć już niebawem

tu róże zdominują ten zakątek

mira 22:46, 15 maj 2014

na koniec dziś trochę egzotyki w ten zimny czas
moje skorupy na skalniaku porozkładałam - jeszcze muszą sie rozrosnąć

WilczaGora 22:46, 15 maj 2014

ojej u mnie chyba jeszcze z miesiąc potrzeba, żeby roślinki były takie duże
reni 22:48, 15 maj 2014

Ależ te skorupy super wyglądają..możesz pokazać z dalszej perspektywy ten skalniak?
mira 22:49, 15 maj 2014

pozdrawiam wszystkich zaglądających

mira 22:53, 15 maj 2014

WilczaGora napisał(a)
ojej u mnie chyba jeszcze z miesiąc potrzeba, żeby roślinki były takie duże

niemożliwe w kolejnym tygodniu ciepło zapowiadają więc będzie wszystko rosło że hej!
Mala_Mi 22:54, 15 maj 2014

Mira.. orliki czerwone mam w nadmiarze.. orlik CRIMSON STAR, jak chcesz to ci sadzonkę przechowam.. jak byś byłą w Rz, to ci mogę dać z pączkami..

Orliki uwielbiam....

Krwawnik mnie denerwuje bo sie pokłada i ciagle jest oblepiony ślimakami Niby ich nie mam, a i tak na niektórych roślinach sie znajdą.. na krwawnikach to a po czubek

Ja swoich piwonii nigdy nie nawoziłam i niczym nie podsypywałam. Wyczytałam, że jak maja za bogatą ziemie (nawozy) to idą w liście, a nie w kwiaty.. u mojej mamy pięknie rosną na piasku.. czasami dostana obornika. I zero nawozów sztucznych... i chyba coś w tym jest, bo mje kwitna bez nawożenia, a wysokie , że już niektóre sięgają mi po pachy.

Skorupy są fajne i kolory w ogrodzie też
mira 22:55, 15 maj 2014

reni napisał(a)
Ależ te skorupy super wyglądają..możesz pokazać z dalszej perspektywy ten skalniak?

No szukam i nie widzę, widać nie ciekawe, to fakt mam go w tym roku na oku i muszę pozmieniać ale zrobię stosowną fotkę to Cię zaproszę - jeszcze teraz - surowo jest
Madzenka 23:01, 15 maj 2014

Mira jeżówkę wg mnie ślimaki zjadają.
Orliki zachwycają a skorupy niepowtarzalne
mira 23:01, 15 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Mira.. orliki czerwone mam w nadmiarze.. orlik CRIMSON STAR, jak chcesz to ci sadzonkę przechowam.. jak byś byłą w Rz, to ci mogę dać z pączkami..

Orliki uwielbiam....

Krwawnik mnie denerwuje bo sie pokłada i ciagle jest oblepiony ślimakami Niby ich nie mam, a i tak na niektórych roślinach sie znajdą.. na krwawnikach to a po czubek

Ja swoich piwonii nigdy nie nawoziłam i niczym nie podsypywałam. Wyczytałam, że jak maja za bogatą ziemie (nawozy) to idą w liście, a nie w kwiaty.. u mojej mamy pięknie rosną na piasku.. czasami dostana obornika. I zero nawozów sztucznych... i chyba coś w tym jest, bo mje kwitna bez nawożenia, a wysokie , że już niektóre sięgają mi po pachy.

Skorupy są fajne i kolory w ogrodzie też

Ania ja na razie do Rz nie jadę, gdzieś za 2 tygodnie, ale jak Ci nie sprawi kłopotu i sadzonkę w doniczkę gdzieś wsadzisz to fajnie, ja mam jakiś Red cos - już go podglądałam będzie ceglasty na razie rozkwita - zobaczymy

O a z piwoniami też tak czytałam, mam własnie piwonię co dałam jej kompostu i jest cudny krzak ale pączków mało, ale też czytałam żeby na jesień kompostem obłożyć, innych nawozów im nie daję
a na Twoją ciemną poluję piwonię oczywista oby taka była