Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:17, 23 mar 2014

Do góry

Następne też będą bo są piękne kiedy nic nie kwitnie
Kolorowe Rabaty Martek 07:08, 23 mar 2014

Do góry
Za stałe wizytowanie mojego poletka z podziękowaniem wiosennym.
W cieniu - zacieniona 07:05, 23 mar 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piekna miodunka Widze ze i u Ciebie wiosna zawitala. Pozdrawiam
...tak pomalutku...jeszcze pojedyńcze kwiatki ale będzie więcej...muszę uzbroić się w cierpliwość.

...skromny ale pachnący, pierwszy fiołek.
Akwarela w ogrodzie:) 02:06, 23 mar 2014

Do góry
Ale zaraz chwila! Przecież ja nie pracowałam tam sama! Mam pomocników
Kolorowe Rabaty Martek 01:52, 23 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Marta, tuczę Cię dalej widoczkami..za to, że pamiętasz .. i zawsze zaglądasz Aż mam wyrzuty sumienia...

Piękny widoczek mi zostawiłaś Aniu,Dziękuję Ci u nas jak napisałam jeszcze nie pora na takie cuda.W doniczkach widziałam pędzone iryski ,ale na żywca jeszcze nie.
Akwarela w ogrodzie:) 01:37, 23 mar 2014

Do góry
Witam serdecznie! Mam na imię Lidia, swoją przygodę z ogrodem rozpoczęłam w 2011 roku. Mam wrażenie, że zrobiłam dopiero jeden malutki krok. Przyszedł nowy rok, nowa wiosna i nowe plany. Potrzebuję trochę wsparcia i otuchy. Zrozumiecie dlaczego po moim pierwszym zdjęciu. Mój ogród powstaje na kilkunastoletnim chwastowisku - śmietnisku. Niestety nie ma tu możliwości wjazdu żadnej maszyny, dlatego wszystkie prace wykonuję ręcznie. Czasami myślę, że nie dam rady, dlatego potrzebny mi optymizm i doświadczenie innych ogrodników. Pozdrawiam. Lidia

Tamtej wiosny rosły tam jeszcze setki śliwek samosiejek. Sama osobiście je wykarczowałam i wykopałam. To tylko jeden smutny kawałek mojej działki. Ogrodzenie niestety już takie było.
Ogród w skali mikro :) 01:16, 23 mar 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

...
Z moich krokusów Wylazło 14... Ale widzę ,że kolejne sie szykują ... Jak będą miały takie " tempo " to pierwsze koszenie będę miała w lipcu

Buziaki

Oj faktycznie obiboki się nie postarały.... szkoda, że takie "bogate" łączki to tylko na zdjęciach a w realu ciut gorzej...

Lawenda przepiękna - a pachnie?

Coś w zeszłym roku wspominałaś o kamuflowaniu ramy lustra .... dobrze pamiętam czy zmyślam? jakieś plany już są?
Dwa ogrody 01:00, 23 mar 2014

Do góry
W ogrodzie pojawiły się dziś również doniczki z terakoty, gliniane... jedna fotka jeszcze dziś z życzeniami miłej niedzieli dla zaglądających
Ogród cichy i przytulny 00:53, 23 mar 2014

Do góry
Wiosna w końcu przyszła i to jest najważniejsze. Człowiek może wyjść i podłubać w ziemi. Aż serce się raduje Po tak długich zimowych dniach i nocach czuję się jak kret siedzący pod ziemią. Dzisiaj znowu trochę uprzątnęłam na działce, sadziłam bratki i robiłam wiosenne kompozycje w donicach.Teraz zamieszczę kilka fotek z ubiegłych lat. Życzę dobrej nocy

Ogród cioci 00:51, 23 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiaj cały dzień w ogrodzie hura
Było

Jest

Tak niewiele a robi wieeeelką różnicę. Ciurkadełko też ładnie wkomponowałaś. Podoba mi się
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 00:46, 23 mar 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Aromaterapia W tym miejscu pachnie pięknie i wcale nie trzeba się schylać

Uwielbiam ten zapach... moje fiołki gdzieś się niestety ulotniły
Dwa ogrody 00:44, 23 mar 2014

Do góry
Dziś czyściłam okolice oczek, wybieranie igieł sosnowych i drobnych liści z kamieni tak, aby zostawić mech to ćwiczenie cierpliwości,

brązowa plama to przycięta macierzanka, za kilkanaście dni będzie z powrotem zielona
a w maju to miejsce wygląda tak
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 00:43, 23 mar 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
i mój ostatni zakup

Fajne to... muszę pomyśleć nad zakupem takiego szklarenki..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:39, 23 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I żuwarki wyżarte przez opuchlaki....

Podzieliłam i posadziłam sadzonki do doniczek..... czekam na nową dostawę od Finki w kwietniu ale wczesniej walka z opuchlakami....

I jedna bergenia przy czyszczeniu tez mi wylazła... bez korzeni...

Myslisz,że te żurawki to wina opuchlaków? Ja mam kilka gatunków i tylko 2 odmiany tak wyglądały.
Oberwałam suche liście i widzę po kilku dniach ,mają już nowe listki .
Palace i jakaś buraczkowa,nie wiem jak się nazywa, tak własnie wyglądały jak Twoje.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 00:38, 23 mar 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
trochę kolorów - choć wszystko to już było ale i tak nie umiem się oprzeć cykaniu fotek

bardzo podobne do moich... znasz nazwę.. bo moje w zeszłym roku kupiłam kwitnące i bez nazwy niestety...
też już kwitną wczoraj robiłam zdjęcia
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 00:38, 23 mar 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Łukaszu Królu Żurawkowy proszę o identyfikację Z góry dziękuję

to jest żuraweczka chyba - i to w dodatku nieobcięta i nie oczyszczona jeszcze - ale normalnie ma jasne liście - takie jak te młode w środku.

Śliczne te żurawy... dobrze że moim zdjęć nie porobiłam bo bym się ze wstydu musiała zapaść pod ziemię... ale dziś je porozdzielałam i zrobiłam sadzonki..... duuuuuużo sadzonek
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:30, 23 mar 2014

Do góry
A ja rewizytuję i sie poddaję.... idę spać.. jestem zgon.. jakoś muszę poczytać od ostatniego wpisu.. inaczej nie umiem.... i zajmuje mi to dużo czasu

Reszta fotek dzisiejszych.. ups.. wczorajszych.. i do spania.. dziś też jest dzień

Nie, nawet nie wstawiam fotek.. ale klona kwitnącego zostawię.. cudnie wygląda .. szkoda że na foto tego nie widać.. I ja kmróz nie przyjdzie to wiśnia kiku soc tam da pokaz.. oj zapowiada sie cudnie

Dwa ogrody 00:15, 23 mar 2014

Do góry
Wczoraj jeszcze nie kwitły, samosiejki pod świerkami przed bramą

I bardziej okazałe

Ogród cichy i przytulny 00:12, 23 mar 2014

Do góry
brysia napisał(a)
Witaj!
Przepiękny ogród. Pokazuj więcej zdjęć.

Dziękuję! Twój też ma klimat - prawdziwa natura - pięknie. Wymarzone miejsce do odpoczynku na łonie przyrody. Taki potok to skarb. U mnie nie ma takiego charakteru ale jest czasami małe kantry Pewnego razu przyszła kotka i zadomowiła się. Dawałam jeść bo mi było jej żal. Później przyszła kura i nawet urządziła sobie grzędę. Kurę też karmiłam. Doszło nawet do bardzo śmiesznej sytuacji. Dałam kotu wędzoną makrelę, do której "przykolegowała" się kura. Kot jadł łeb a kura zaczęła dziobać ogon Ale po 5 dniach oddałam kurę w dobre ręce Tych "rozgrzebanych" rabat nie wytrzymałam Pozdrawiam

Leśne Wzgórze 00:07, 23 mar 2014

Do góry
Tutaj chyba posadziłam szafirki....

A taki bałagan został na niedzielę...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies