Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Makowo na Kociewiu 10:15, 15 mar 2014

Do góry

A tutaj doniczkowo raz jeszcze
a przy okazji zaczął się sezon rowerowy,
Kolorowy Ogród Geni 10:14, 15 mar 2014

Do góry
Jolu ja kupuję w ogrodniczych ,trutkę Nornik na nornice , trzeba pytać o trutkę na nornice i wsypywać do norek .

Ogród i nie tylko... 09:58, 15 mar 2014

Do góry
W związku z tym że teraz szaro buro, wstawiam moje dalsze ale wczorajsze poczynania...

Był też czas na herbatkę,

a jak wrócił M to zgodnie z obietnicą zaczął mi robić ścieżki w warzywniku.
Pozdrawiam i wszystkim cudnego dnia życzę
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:56, 15 mar 2014

Do góry
Dawid, odpuściłam ogród na chwilę. Wszystkie pierwsze kwiatki u mnie przekwitły, nowych jeszcze nie ma, za oknem buro, tylko pod dachem siedzieć. Ale i tak mm radochę- werbena wzeszła, tylko,że teraz światła mało.

No i przez te moje porządkowanie w ogrodzie chałupę zaniedbałam, mus pranie robić.
A to na rozweselenie

Makowo na Kociewiu 09:50, 15 mar 2014

Do góry
Witam odwiedzających w tą huraganową sobotę ...może huragan to nie jest ale orkan na pewno.
Piękne słoneczne dni wg prognoz nie wrócą zbyt szybko ale zima też nie i tego się trzymajmy.
Pokaże jak się maja cyprysiki świąteczne:
kilku się pozbyłam ale te mają sie dobrze i mają robić za wczesnowiosenną ozdobę okna
System automatycznego nawadniania 09:46, 15 mar 2014

Do góry
dzięki wielkie za uwagi.

czy wersja 2 jest lepsza?

Nieuporządkowana działeczka. 09:38, 15 mar 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Paulinka, ja maluje rosliny wtedy widzę co i jak. Masz na szybko narysowane jak ja bym to zrobiła. Tzn. zgrupowałabym bardziej:

Paprocie ok ale w tym miejscu gdzie dałaś kółka ja dałabym cisy kolumnowe by zasłoniły kompostownik. Zamiast lili jeszcze jedna hortensja, a irysy zgrupowane. I nie pasuje mi żurawka i czyściec. D i więcej host
Jak cos to pytaj odałabym jeszcze 1 złota tuję

Kasiu pięknie ci to wyszło postaram się to odwzorować. Tylko teraz pytanie hortensje jakie? ta dębolistną i piłkowaną a 3? Niestety nie widzę co jest pod napisem ogrodowisko:/ i co to jest między pigwą a hostami a tak to wszystko ślicznie aha a paprocie przed cisami czy obok? pozdrawiam
Życie w wiejskim ogrodzie 09:33, 15 mar 2014

Do góry
Moje koktajlowe pomidorro

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 09:28, 15 mar 2014

Do góry
A ja pokażę zdjęcie, które w zeszłym roku zrobiła mi Danusia Doczekało się oprawy. Może jeszcze idealnie nie jest, ale mi się podoba

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:24, 15 mar 2014

Do góry
A wczoraj Monachium z Kasią Bawarką
Kasia i Madżenka przed najbardziej ogrodowiskowym ogrodem pokazowym

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:23, 15 mar 2014

Do góry
Na koniec dnia boskie bombardino (Advokat) + esspresso+ whisky+ bita śmietana.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:20, 15 mar 2014

Do góry
Pogoda tak, ze ah..... Po całym tygodniu alpejskiego słońca tu zimnica że nie wyjdę dzisiaj. Sprawdzę tylko czy cokolwiek wyszło...

a cały tydzień było tak....boskie słońce, dwa metry śniegu i przyjemne ciepełko na stoku. Stoki rewelacyjne i tak wiele, z emożna było naprawdę pojeżdzić bez muld i tłumów. Tylko na słynnej Sellaronda było tłoczno.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:17, 15 mar 2014

Do góry
Ciemierniki które mi kupiła Ania. (znaczy Jej syn. Podziękowania dla syna!)
Ale się cieszę!

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:16, 15 mar 2014

Do góry
wieczorkiem pogadam z Wami..a teraz zmykam..
Znalazłam zastosowanie dla mojej Ice Dance.... która sie poniewierała od kilku lat w ogrodzie.. w zeszłym roku dzieliłam kępę i dawałam każdemu, kto chciał i kto nie chciał.... reszta sie została.. nie było chętnych.. wiec sadziłam w 100 miejscach.. i przesadzałam.... w końcu znalazłam im lokalizację... i dobrze, ze więcej nie chcieliście tej trawy.. Wrzosy nie chciały tu już ładnie kwitnąć, bo klony robią za dużo cienia.. jak zaczną rosnąc, przytnę je.... pasją tu jak złoto Będzie miodzio.. i kącik zrobi sie jaśniejszy
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:12, 15 mar 2014

Do góry
Na razie wklejam fotki z drugim maleńkim oczkiem - docelowo będzie z fontanną
Tu juz tak idealnie foli nie zakryłam , konieczne poprawki jak pogoda sie poprawi

Blaszaki talej widać, bedę musiała zasłonić drewnianymi ekranami...
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:11, 15 mar 2014

Do góry
A to postęp prac.... i uciekam z powrotem na tę zimnicę.. ale musiałam przyjść i zjeść śniadanie..

Blisko, dalej i najdalej.. bukszpan już zamówiłam do dosadzenia.. będzie po niedzieli..

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:08, 15 mar 2014

Do góry
Jestem tylko na chwilkę .... i uciekam do ogrodu.... póki nie pada.. ale wiatr zimny, że brrr... a zapowiadają i -4 w najbliższych dniach.. oby się mylili.. bo wszytko tak ruszyło, że jest jak na początku kwietnia. Nie mam szans okryć całego ogrodu.
Mój ulubiony ciemiernik, ta wielka kępa którą namiętnie co roku pokazuję... zaczyna dawać czadu.. jemu -4 nie straszne Dziś zajrzałąm mu do paszczy... piękna paszcza.. teraz jest zielonkawy, potem sie robi biały, a potem znów zielenieje i to mocno.... PRETTY ELLEN WHITE, faktycznie pretty

A to krzaczek.. listki muszę przyciąć.. ale siewki mam pod spodem. i jak ma być mróz to stanowią ochronę. Kwiatów ma naprawdę dużo

A to NIGRA.. zaczynają przekwitać, bo zmieniają kolor ze śnieżnej bieli..

Piaskownia na zakręcie 09:08, 15 mar 2014

Do góry
Dla wszystkich odwiedzających - kwitnie kolejny amarylis

W tym roku mało ich kwitnie

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:08, 15 mar 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ciekawa jestem tych sasanek. Ja swoje wysiałam z nasion i mam

Ja tez będę zbierac nasiona. Na razie wszystkie otrzymane od kogos sasanki z podziału nie przetrwały mi na drugi rok Teraz też wyglądam z ostatniego podziału, ale nigdzie nie widze listków wschodzących).

Na razie przymierzyłam je do białych skałek - myslę że na ich tle bedą bardzo dekoracyjne

Szmaragdowy Zakątek 09:01, 15 mar 2014

Do góry
Dziś u mnie chłodno, mokro i ponuro...wiosenne słoneczko zrobiło sobie przerwę technologiczną

Mala_mi – ok…krzyknę…jak będę wybierała się w twoje okolice

ANIA, Cleo – cieszę się, że podoba się wam mój „owocowy zakątek”

Kasik - …morele i gruszę….mnnnnn…pomarzyć dobra rzecz….
A ja mam jeszcze dwie śliwy…prawdziwe węgierki…pyszne. Dwa lata temu jak robiłam z nich powidła to ani grama cukru nie dodałam, bo takie słodziutkie były.
W lutym wzięłam przykład z Alisonek i mocno je „ciachnęłam” (nigdy nie były cięte, a stare już są)…mam nadzieję , że nie obraziły się na mnie.

Robertop – mam taką nadzieje, że będą super…zobaczymy…już nie długo okaże się jaka ze mnie ogrodniczka…..

Lucka – Lucynko witam w „szmaragdowym…”. Nawodnienie to fajna rzecz…jak byś miała jakieś pytanko…wal śmiało…postaram się coś doradzić.

BaRa - nie wiem czy to wiadomość dla Ani czy dla mnie...nie zmienia to jednak faktu, że miło Cię gościć w moich skromnych progach...zapraszam do "szmarogdowego" częściej

kitek81, iwonaal, Ivvvona - odpozdrawiam również bardzo serdecznie słoneczka życząc

No ogarnęłam odpowiedzi …teraz ja się Was zapytowywuję….
Tydzień temu zauważyłam, że mój świerk ma trzy wierzchołki…ciachnąć czy zostawić ???

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies