Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

jotka 06:57, 03 maj 2014

Aniu, podziwiam Waszego klona Garnet - cudny
Wyczytałam, że rośnie powoli, a u Was taki duży egzemplarz.
Macie go dawno, czy kupowaliście dużą sadzonkę ?
Dopytuję, bo chciałam komuś polecic.
A wisteria to listków nie ma, tylko kwiaty ?
Milka 07:00, 03 maj 2014

Cudowne zmiany, ogrod z tyloma obliczami i na dodatek jest Tercia
Mala_Mi 08:47, 03 maj 2014

Zgodnie z planem naprawczym.. na szybciorka odpowiadam co najpilniejsze... wybaczyć musicie ..

Bea, AgnieszkaW, Leon, Ula, Kondzio, Zawitka, Jagoda, EwaOO7, Renia, Marta, Wiunia, Ela, Kasiek, Eda, Karola, Jolka, Bogdzia, Mirka - dziękuję za pochwały

Aneta - stare odmiany kwitną przez kilka lat, a te nowe są kapryśne i nie tylko te pełne Np strzępiaste odmiany Maja rosną i sie mnożą od 5 lat, a posądziłam białe Honey Moon.. śliczne.. i w tym roku są tylko 3!!! A było tak, strzępiaste żółte w tym miejscu denerwowały.... też ich nie ma... wracam do starych odmian.

Kindzia - współczuję strat z powodu gradu .... a iryski tegoroczne. Lilie były kopane ode mnie z ogrodu i z ogrodu mojej mamy. Jak masz zielone listki to najprawdopodobniej dostałaś żółte bardzo wysokie, 2 metry jak nic... bo były rozdawane ceglaste i żółte.... o takie... jak coś nie pasuje kolorem, to spróbuj je jeszcze przesadzić.

Tusiala - katalpa sie obudziła, ale do widoku liści jeszcze trochę......

Admete - to, że będziesz mieć nie wątpię.. tyś widzę pokrewna dusza jeżeli idzie o roślinki A ja moje nadwyżki będę pchać do Twego ogrodu W końcu prawie Cię adoptowałam Bo u mnie nic sie już nie wciśnie.. biegałam jak kot z pęcherzem wczoraj z jednym dzwonkeim... upchnełąm gdzieś tam na siłę.. ot do czego to doszło

Konstancja - z miłą chęcią bym sie przekwalifikowała, ale kto będzie chciał mnie w TV??? Za to wczoraj oglądałam w TV mojego chrześniaka.... tańczył w Tańcu z Gwiazdami.. ale jako nieuczestnik, tylko jako tancerz w grupach które towarzyszyły głównym wykonawcom i Skrzyneckiej jak śpiewała.. dumna była z chrześniaka
Lody drogie i jednorazowe.. nie warte tej kasy. A lilie pasują wszędzie.... Dla mnie pasują wszędzie.. to tak jak tulipany..

Juzia - co sie daje zapisać to już nazwy zapisuję i mam .... i ha!!!... zaskoczyłam tym razem Rośnie moja świadomość ogrodnika.. zapisana na dysku twardym, szkoda, że komputerowym a nie w głowie.

Agniecha - I ty, Brutusie, przeciwko mnie???
Mala_Mi 08:49, 03 maj 2014

Mariusz napisał(a)

Dzięki, dzięki , no właśnie, dużo jeszcze do życzenia i nie jest jeszcze piękne, ale staram, jak mam być jednym z Was, to musi być idealnie. A jutro majówka w Arboretum, bierz rodzinę, przyjaciółki ... pod rękę i wpadaj. Ja będę na stoisku z jabłoniami (pokaz szczepienia na sucho ), będzie też stoisko ze sklepu lilie wodne z wystawką bylinową, żurawkową, różanecznikową i nie wiem jeszcze z czym ... , o innych stoiskach nie wspomnę ... no i moje irysy zobaczyłabyś na żywo ... arboretum przy nich siada . Lecę, do wieczora

Mariusz dziękuję za zaproszenie, ale dziś nie mogę jechać, bo mam mieć gości .. gdybym wcześniej wiedziała, to bym się z nimi nie umawiała na dziś A nie wypada mi odwoływać

Mala_Mi 09:02, 03 maj 2014

Łukasz - a ja nie chcę biegać za mur by oglądać kwiatki i zdecydowanie wolę je przed murem

Matylda - najpierw zlejemy trochę wody, bo i tak pasuje część wymienić na świeżą.. i chyba tak trza będzie zrobić.... tylko ja chcę odłowić te małe, bo wielkich mi szkoda I po odławianiu potem są obrażone i wystraszone i nie cha do ręki podpływać przez 2 tygodnie.. takie małe łepki a rozum też maja.

Wisterii nie przycinałam...bo pierwsze lata piszą by nie ciąć.... a ciągle mi przemarzały, albo przędziorki załatwiały.. 2 albo 3 mi padły..... zostały sie tylko 2.. każda w innym kolorze.. bo jak to mieć jednakowe???

Kielichowce miałąm 2 , jednego oddałam, bo stwierdziłam, że mój ogród nie potrzebuje dwóch takich niezbyt urodziwych krzaków. Kwitnąć zaczął szybko, chyba zaraz od posadzenia... rośnie niezbyt szybko... posadziłam w 2009, zakwitł w 2011, nigdy nie zabezpieczałam na zimę..
W 2010 był taki .... ledwo widać na czerwono oznaczony

a w tym taki

Mala_Mi 09:03, 03 maj 2014

Kasiek napisał(a)
Jestem dumna...ze ,, moj´´ Rubens bedzie mieszkal w tak pieknym ogrodzie..

A ile było problemów by znaleźć dla niego miejsce....
Mala_Mi 09:14, 03 maj 2014

ewsyg napisał(a)
Aniu, czekam na wisterię w pełnym rozkwicie

Czy to prawda, żę kielichowiec ładnie pachnie ?

Ewa zapach to kwestia gustu..... dla mnie on ma specyficzny zapach... i jakby to były perfumy, to kupiłabym je w ostatniej kolejności.. jakoś sie nie lubuję w tym typie zapachu

Szukając kielichowca...znalazłam moja kalinę Eskim ( z etykietą z nazwą).. posadziłam ją w 2010 roku

takie mikro kupiłam.. mniejsze od kostrzewy

a w tym 1,5 metra wzwyż i wszerz.. kalina Watanabe..... jeszcze więcej urosła... bo to ten sam rok sadzenia.. 4 lata.. i problem że za duże Liczyłam sie z tym, ale liczyłam, że tak będzie po 10 latach, a nie po 4 ...

zawitka 09:18, 03 maj 2014

Piękna kalina przypomniałaś mi o mojej Pozdrówka
Jag_58 09:20, 03 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ewa zapach to kwestia gustu..... dla mnie on ma specyficzny zapach... i jakby to były perfumy, to kupiłabym je w ostatniej kolejności.. jakoś sie nie lubuję w tym typie zapachu

Szukając kielichowca...znalazłam moja kalinę Eskim ( z etykietą z nazwą).. posadziłam ją w 2010 roku

takie mikro kupiłam.. mniejsze od kostrzewy

a w tym 1,5 metra wzwyż i wszerz.. kalina Watanabe..... jeszcze więcej urosła... bo to ten sam rok sadzenia.. 4 lata.. i problem że za duże Liczyłam sie z tym, ale liczyłam, że tak będzie po 10 latach, a nie po 4 ...

Aniu ja mam podobnie z moja kaliną też posadzona w 2010 hahaha dzisiaj zastanawiam się gdzie ja przesadzić bo juz jej miejsca brakuje i zagłusza mi bylinki sadzone niby w dobrej odległości . ....i tak w kółeczko przesadzanie ,dosadzanie i znów przesadzanie jak ja to lubię
Mariusz 09:21, 03 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Mariusz dziękuję za zaproszenie, ale dziś nie mogę jechać, bo mam mieć gości .. gdybym wcześniej wiedziała, to bym się z nimi nie umawiała na dziś A nie wypada mi odwoływać

Sam nie wiedziałem czy będę w tym uczestniczył, sama wiesz, sprawy moje toczą się nadal. Wczoraj zaproponowano mi wolontariat, a ja oczywiście się zgodziłem . Pogoda niestety nie dopisuje, ale mam nadzieję, że będzie poprawa. Tak czy tak serdecznie zapraszam Cię w innych terminach .
Pozdrawiam