Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogród Mirelli 08:03, 28 maj 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

Hej to naprawdę szałwia ci poszła pamiętam jakie maleństwa ku[iłaś a teraz takie krzaczory już. Na Orange Rocket poluję. Jak ci się wybarwia? Zadowolona jesteś? Gdybym go dała na półcienistą rabatę ???

U mnie Orange Rocket rośnie od strony południowej, ma dużo słońca i ładnie się wybarwia. One również bardzo szybko startują wiosną
Ja jestem bardzo zadowolona.
Myślę, że jak dasz na półcienistą rabatę to też będzie ładnie wybarwiona.
Ogród Mirelli 07:37, 28 maj 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Piękna piwonia Szałwie śliczne, jak sie rozrosną to będzie busz

Ewo szałwia pewnie w przyszłym roku ładniej będą się prezentować, chociaż i teraz bardzo mi się podoba
Ogród Mirelli 00:31, 28 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Szałwia jest tegoroczna, posadzona do ziemi ładnie ruszyła
Stipa też tegoroczna - kupna
Berberysy to Rocket Orange

Hej to naprawdę szałwia ci poszła pamiętam jakie maleństwa ku[iłaś a teraz takie krzaczory już. Na Orange Rocket poluję. Jak ci się wybarwia? Zadowolona jesteś? Gdybym go dała na półcienistą rabatę ???
W Kruklandii 00:10, 28 maj 2016

Do góry
Juziu te kapustki po miodunce i tak przytniesz już niedługo, więc daj już jej spokój ona już nie zrobi nic złego bo ona lubi świeże listki.

Ale masz przechowalnik - dlaczego szałwia nie jest na rabatach ja się pytam tylko w przechowalniku ?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:37, 27 maj 2016

Do góry
To się narobiłaś
Też stipą będę łatać dziury i milki zostawiłam szkoda tylko że goopia je wiosną przycięłam.
A Twoja szałwia jest niesamowita, moja jeszcze się zbiera
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 23:06, 27 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
pokazywałaś projekt wykuszowej? umknęło mi, dziwne bo znam Twoj wątek na wylot

Yyyy chyba gdzieś rykoszetem poszedł? Będzie lawenda, stipa, szałwia -a wizkę to nie wiem czy mam, muszę poszperać.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:19, 27 maj 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Jest co podziwiać i na planie bliźszym i na dalszym właśnie taką szałwia bym chciała mieć
w przyszlym sezonie bede dzielic wiec pewnie nie bedzie taka wielka szalwia caradonna takie malusie w zeszlym roku sadzoneczki kupowalam...moze ten granulowany obornik w dołek ja tak podkręcil
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:16, 27 maj 2016

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
no, no szałwia dała czadu. u mnie tez lada chwila i pękna pąki.
ciekawe czy bedzie tłoczyc cale lato az do października jak w zeszlym roku
Roztoczańskie klimaty 20:53, 27 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

nie jest tak źle szałwia i to coś zielone na ostatnim zdjęciu ładnie wygląda

To zielone to mikołajek
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:51, 27 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Szałwia szaleje

Jest co podziwiać i na planie bliźszym i na dalszym właśnie taką szałwia bym chciała mieć
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:15, 27 maj 2016

Do góry
no, no szałwia dała czadu. u mnie tez lada chwila i pękna pąki.
Pan Maluśkiewicz 15:14, 27 maj 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Hejka, jak tam trawka przy Twoim pięknym tarasie Zieleni sie juz?

Hej Ewuś, zieleni się, zieleni i dziś będzie pierwsze koszenie. No może jutro Jude ma jednego pąka i liczę, że chociaż jednego w pełnym rozkwicie w tym roku zobaczę

Szałwia teraz szaleje.
Kosolkowa Pasja 10:22, 27 maj 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
Ja myślę że może lepiej gdybyś ich nie mieszała. Lawende jako drugi plan za szałwia, albo głębiej na rabacie? ona na pewno wyższa będzie od szałwii. Pamiętaj Dorotko, że ja sama się uczę, a Ty mnie o radę pytasz

Oleńka, ja wiem, ja cały czas się ogrodu uczę...a będzie to już 14 lat. Jak sobie przypomnę jakie miałam roślinki, które sadziłam jak się wprowadziliśmy i które bo jakimś czasie wywalałam...to mnie cholera bierze Miałam pełno orlików, ostróżek, kosmosów, ozdobnych traw(mąż nasionka przywoził z Niemiec), berberysów i bzów. A ja to wszystko skutecznie wywalałam no i teraz kupuję.

Muszę zobaczyć w szkółkach czy mają taką odmianę szałwii i zrobić przemeblowanie na rabacie
Kosolkowa Pasja 10:15, 27 maj 2016

Do góry
Ja myślę że może lepiej gdybyś ich nie mieszała. Lawende jako drugi plan za szałwia, albo głębiej na rabacie? ona na pewno wyższa będzie od szałwii. Pamiętaj Dorotko, że ja sama się uczę, a Ty mnie o radę pytasz
Kosolkowa Pasja 09:59, 27 maj 2016

Do góry
kosolka napisał(a)

Ona jest rewelacyjna. Niska, zwarta, cały czas ładnie wygląda. Uwielbiam ta obwodke, będę robić taka jeszcze na innych rabatach.

Na różanej mam posadzoną lawendę, jeszcze malutką. Czy będzie dobrze komponować się ta szałwia z lawendą jako obwódka, sadzona naprzemiennie? Czy z samej szałwii robić, a lawendę przesadzić?
Ogród Mirelli 08:59, 27 maj 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Mirellko szałwia jak przekwitnie to obetnij przekwitnięte kwiaty to zakwitnie jeszcze raz

Ooooo super dzięki za informację - tak zrobię
Edit - tylko kwiaty? Czy całą ściąć?
Ogród Mirelli 08:40, 27 maj 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Mirello pięknie. Szałwia jaka dorodna . To tegoroczna tak ci urosła? Świetnie wygląda ze stipa. I powiedz mi jakie masz berberyski na tej rabacie czy to bagatelle?

Szałwia jest tegoroczna, posadzona do ziemi ładnie ruszyła
Stipa też tegoroczna - kupna
Berberysy to Rocket Orange
Ogród Mirelli 08:38, 27 maj 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
Mirelko piękna piwonia a ta szałwia to tegoroczna???
śliczna

zakupy super
macham

Kamilko szałwię kupiłam i posadziłam kilka tygodni temu i teraz pięknie zakwita
Ogród Mirelli 08:31, 27 maj 2016

Do góry
jolka napisał(a)
Jak tu pięknie! Piwonia miodzio Wiedziałam kiedy przyjść na świeże fotki Kalina też śliczna, u nas dopiero w tym roku kupiona, ma chyba z pięć pomponików. U Ciebie chyba cieplej, bo u mnie szałwia jeszcze bez kwiatków. Macham Mirelka

Moja kalina kupiona w zeszłym roku też miała pięć pomponików, a w tym sezonie ładnie pięknie zakwitła

Trochę cieplej się zrobiło to od razu rośliny ruszyły Szałwia jeszcze sporo świeczek ma nie kwitnących, to początek rozkwitu
Ogród Mirelli 08:28, 27 maj 2016

Do góry
Mirellko szałwia jak przekwitnie to obetnij przekwitnięte kwiaty to zakwitnie jeszcze raz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies