U mnie Orange Rocket rośnie od strony południowej, ma dużo słońca i ładnie się wybarwia. One również bardzo szybko startują wiosną
Ja jestem bardzo zadowolona.
Myślę, że jak dasz na półcienistą rabatę to też będzie ładnie wybarwiona.
Hej to naprawdę szałwia ci poszła pamiętam jakie maleństwa ku[iłaś a teraz takie krzaczory już. Na Orange Rocket poluję. Jak ci się wybarwia? Zadowolona jesteś? Gdybym go dała na półcienistą rabatę ???
To się narobiłaś
Też stipą będę łatać dziury i milki zostawiłam szkoda tylko że goopia je wiosną przycięłam.
A Twoja szałwia jest niesamowita, moja jeszcze się zbiera
w przyszlym sezonie bede dzielic wiec pewnie nie bedzie taka wielka szalwia caradonna takie malusie w zeszlym roku sadzoneczki kupowalam...moze ten granulowany obornik w dołek ja tak podkręcil
Hej Ewuś, zieleni się, zieleni i dziś będzie pierwsze koszenie. No może jutro Jude ma jednego pąka i liczę, że chociaż jednego w pełnym rozkwicie w tym roku zobaczę
Oleńka, ja wiem, ja cały czas się ogrodu uczę...a będzie to już 14 lat. Jak sobie przypomnę jakie miałam roślinki, które sadziłam jak się wprowadziliśmy i które bo jakimś czasie wywalałam...to mnie cholera bierze Miałam pełno orlików, ostróżek, kosmosów, ozdobnych traw(mąż nasionka przywoził z Niemiec), berberysów i bzów. A ja to wszystko skutecznie wywalałam no i teraz kupuję.
Muszę zobaczyć w szkółkach czy mają taką odmianę szałwii i zrobić przemeblowanie na rabacie
Ja myślę że może lepiej gdybyś ich nie mieszała. Lawende jako drugi plan za szałwia, albo głębiej na rabacie? ona na pewno wyższa będzie od szałwii. Pamiętaj Dorotko, że ja sama się uczę, a Ty mnie o radę pytasz
Na różanej mam posadzoną lawendę, jeszcze malutką. Czy będzie dobrze komponować się ta szałwia z lawendą jako obwódka, sadzona naprzemiennie? Czy z samej szałwii robić, a lawendę przesadzić?