Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Starorzecze na górce 20:20, 10 kwi 2014

Do góry
Mało wklejam zdjęć, bo - poza tym że niewiele się dzieje w ogródku - to dodatkowo muszę się nauczyć mieć aparat pod ręką No a potem jeszcze zgrać te zdjęcia.

A teraz takie prawie sprzed miesiąca.

Krokusy, iryski - wspomnienie

Pojedyncze cebulice z Wilna, które przetrwały ubiegłoroczne manewry ziemne, może kiedyś za lata rozrosną się w kępki

Miodunki od Halinki - zawitki zaskoczyły mnie kwiatkami w połowie marca (może nawet pierwszej połowie), teraz to już kopki pełne kwiecia, kwitną miesiąc - niesamowite są. Może zrobię aktualne zdjęcie

Ogród w skali mikro :) 20:18, 10 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

To naprawdę super jak masz jaszczurki .. U mnie mieszkają w drewutni.. Jest ich przynajmniej dwie duźe i tegoroczne chyba maleństwo... A może ubiegłoroczne... Małe , czarne , płochliwe i zapiernicza jak torpeda .. A mamusia i tatuś siedzą i się grzeją

Dalategoja tak gonię kota sąsiadów.... Noe dość że mi sikalnię sobie zrobił , to mi ptice i jaszczurki goni...żaba mi kiedyś w oczku się zadowmowiła...urocza , taka zielona.... Noo i se mieszkała.... Aż kocisko ją zeżarło

Ten mój Kotecek to tez same problemo, kawalerka przychodzi i mi równiez sika pod drzwi ale jak tu nie kochac takiego koteczka sama zobacz

Tulipan - Tulipa 20:18, 10 kwi 2014

Do góry
Tulipan do właściwiego rozwoju i zakwitnięcia potrzebuje okresu znacznego chłodu. W naszym klimacie temperatury są zazwyczaj wystarczjaco niskie i tulipany posadzone jesienią okres chłodu przechodzą w sposób naturalny w styczniu i lutym. Ale tej zimy mogły najwyrazniej nie mieć na to szansy, zwłaszcza jeśli były posadzone głęboko. Rozwój tulipana można przyspieszyć lub spowolnić poprzez metodę forsowania polegającą na poddawaniu cebul działaniu różnych temperatur, wysokich i niskich. Bardzo często stosują ją floryści aby na swoje potrzeby uzyskać tulipany o bardzo krótkich pędach. Także to nie wina tulipanów i nie ma co się na nie boczyć. A niskie tulipany też potrafią być ładne - szacowny, sprzed 1700 roku, Duc van Tol "Max Cramoisi" ...

... oczywiście z mojego ogrodu.
Pozdrawiam,
Piotr
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:14, 10 kwi 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Foto Sentry dla Agatki

Jak widać żyje i nadal czeka na swoje miejsce
Agatko, tu za żwirowym kółeczkiem planuję zerwać darń, pociągnąć rabatę aż do skrzyń. Tu planuję go wsadzić. Jak myślisz, będzie mu tu dobrze?

Joasiu będzie mu bardzo dobrze i fajny pomysł z tą rabatką, skrzynie wyglądają imponująco, ogród pięknie się prezentuje, buziak
Rododendronowy ogród II. 20:11, 10 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Bogdziu, jakim nawozem mam opryskiwać, a jakim podsypać, do mnie musisz mówić jeszcze i jeszcze

Te są do oprysku

te doglebowo

Powtórzyc??????????????????????
Rododendronowy ogród II. 19:53, 10 kwi 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Bogdzia przyszłam zakomplementować sasankę ...śliczny kolor.

A to dzisiaj uwiecznione w kadrze…stado jeleni. Zdjęcie mało wyraźne, bo wykonane przez szybę samochodu, a na dodatek mokrą, bo padał deszcz.

Jelenie mają jeszcze małe rogi (jak to każdej wiosny), ale i tak fajnie wyglądają. Pierwszy raz widziałam tak liczne stado…z reguły to sobie „solo” spacerują.

Bogdzia, jakby Ci się jelenie nie podobały to napisz – wyrzucę, żeby Ci nie zaśmiecać wątku. Wkreiłam je do Ciebie, bo wiem że lubisz różne zwierzątka, a jeleni na wolności chyba nie widziałaś.

Buziaki przesyłam

A jadnak jesteś przyrodniczką rasową bo mało kto wie że jelenie wiosna nie mają rogów-wieńców.Zdjecie jak na taka pogodę świetne i super oddaje klimat tego co widziałaś. Dzieki Magda , faktycznie widoki masz niesamowite i do pozazdroszczenia.Nie wolno mi wyrzucac tego zdjecia niech wszyscy popatrza. Pamiętasz co było mówione o palmie? Jest Twoja. Masz racje jeleni na wolności nie widziałam . Buziaki za pamięc o mnie i zdjecia które dla mnie robisz, jestes fantastyczna dziewczyną , bardzo dziękuje.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:52, 10 kwi 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)

Mówisz Anitko, że to berberys - na pierwszym planie pod oknem? A kojarzysz jaka odmiana? Miałabym dla niego miejsce przy sosence... zamaist tych irg, które mi wciąż podmarzają.

Czyli miałam rację co do ciszy forumowej

Jak wcisnęłaś fiołki/bratki w wianuszek na stole??? Uchyl rąbka ... Chciałabym zrobić wiszący wianek z mchem i bratkami w mikrodoniczce wciśniętej w podkład.... uda się taki pomysł???
Jurajski Ogród 19:52, 10 kwi 2014

Do góry
na dzisiejszy wieczór (ubiorek wiecznie zielony i floks szydlasty tuż przed kwitnieniem...):

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:47, 10 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Zapomniałabym sie pochwalić:
dosatałam wczoraj dwa bukiety runanki japońskiej do Madzi70
Madziu niech Ci bóg w maluszku wynagrodzi

Juz posadziłam na rabatę, wyszło ok 30 sadzonek YUPII

Widzisz jaka ciemna masa ze mnie...nie dogadalyśmy się co do ilości...ja mogłam jeszcze rwać i rwać...

ps. cuuuudny widok za oknem!!
Mój 4 arowy azyl... 19:46, 10 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Zgodnie z prognozą przed chwila przestało padać. Jest bardzo mokro i na działkę się nie wybieram.

.

śliczny
Chatka Baby Jagi 19:44, 10 kwi 2014

Do góry
Kingo, bywałam na Twoim wątku od początku i nagle zgubiłam go. Teraz wracam, aby go po raz wtóry zaznaczyć. Lubię oglądać Twoje piękne fotki, śledzić Wasze zmagania z porządkowaniem i zagospodarowywaniem kolejnego terenu

A przy okazji podpowiadam, że roślinka na zdjęciu poniżej to śnieżnik. Roślinka ta pięknie opisana jest tu

I kolejna, o którą pytałaś, to dobrze rozpoznany gajowiec żółty

Tarnina napisał(a)

Cebulica hiszpańska

Ps. w międzyczasie zmieniłam avatarek
A miało być tak pięknie.... 19:44, 10 kwi 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Krokuskowo

Właśnie się zastanawiam dlaczego ja jesienią Takich "krokusów" nie posadziłam ?? Nie wiesz czasem??????
Super te kolorki trzy wyglądają....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:41, 10 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ten jest niesamowity i w związku z tymi kolorami proponuję Irenko wianek w kolorach burgundowo-blady róż plus zieleń. Będzie pięknie. Peonie na wianku.
Kubusiowo II 19:38, 10 kwi 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Żurawki mi padły przy wejściu..... nie wiem co to... czy grzyb, czy szkodnik jakiś...

Gosiu ja uwielbiam tą rabatę, nawet teraz gdy jeszcze nic się wielkiego nie dzieje
Moja bajka 19:37, 10 kwi 2014

Do góry
Ogródek Ewy 19:36, 10 kwi 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Udało mi się ukorzenić kilka horci i katalpę. Doradźcie kiedy je wysadzić do gruntu. Dodam że zimowały na parapecie.

jedna z sadzonek horci

katalpa

O, witaj w klubie Ja też ukorzeniłam jedną hortkę Zerknij do mnie na jedną z ostatnich stron, wygląda jakby miała zamiar zakwitnąć. Mi udało się jeszcze ukorzenić 3 bukszpanki. One już są w ogródku. A hortkę jeszcze mam w domu. Chyba zrobię tak, że przesadzę ją wkrótce do większej doniczki i najpierw będę ją hartować, tzn po parę godzin na zewnątrz jak będzie już ładnie, codziennie dłużej. Ale na sadzenie do gruntu chyba jeszcze za wcześnie. Takiego maleństwa nawet by dobrze widać nie było. Ale sama nie wiem. Jak się czegoś dowiesz to daj mi proszę znać
W cieniu - zacieniona 19:36, 10 kwi 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Pojawiły się pierwsze pomidorowe pączki .

chociaż to nie moje, to ucieszylam się
Ja popikowalam juz wszystkie swoje oprocz koktajlowych, bo to jeszcze msluchy...
jutro posegreguje ktore dla kogo i postaram siew weekend porozdawac przyszlym wlascicielom, bo okrutny ścisk na parapetach ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies