Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cioci 14:54, 12 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Te kępy krokusów mnie normalnie na kolana powaliły

A ktoś miły m odradzał łączkę krokusową na korzyść kęp na rabatach ale ja siem upierałam..jakkk osssioł

Buziaki .. I zdrowiej
Minimalizm z odrobiną romantyczności 14:51, 12 mar 2014

Do góry

Ogród w skali mikro :) 14:35, 12 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Wiankowanie zaczynasz, no piękny wianeczek znofu muszem, witki zbierać i zacząć kręcić, ale zimą to co innego, a wiosną to już całkiem nie ma czasu, no jak ty to robisz, przy tylu klasówkach, podziwiam cię kobietko

Dzięki ...,

Ale muszę Ci powiedzieć ,że to właśńie forum najbardziej na tym cierpi. ... A mnie wątroba boli ,że tylu fajnych ogrodów nie mam czasu odwiedzić .....aaaa.. Liczę na wybaczenie , ale czy otrzymam ??

Ja podkład kupiłam gotowy , słomiany .. 8 zł to ńie majątek
A potem można obwijać .. Czym tylko dusza zapragnie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:23, 12 mar 2014

Do góry
Eve napisał(a)
No cudowne te piwonie!
Po machonię przyjadę zanim zacznie kwitnąć Wiem, że pachnie, dlatego ją chcę

Patrzę na Twoje rabaty i co na nich się dzieje, chyba będziesz miała firletkowe pole

Czeka, może jeszcze coś od głównej odetniemy, bo się boczne pędy ukorzeniły
Firletki zawładnęły moim ogrodem, no cóż, w różnych miejscach będą wielkie kępy, jak kwitną, jest cudnie, potem ciachnę lub wywalę, bo i tak na nowo sie posieją

Miejsko & sielsko 14:18, 12 mar 2014

Do góry
jakoś mi "nie leży" hmm...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:59, 12 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
żeby nie było tylko o paskudach...' fioletowa' runianka

Aniu, tak patrzę na avatar, czy te oczy mogą kłamać slicznie
ale ta fioletowa rzeczka z runianką, to jest to, kopiuję i na jesień sadzę, bosko!
Dwa ogrody 13:42, 12 mar 2014

Do góry
Irenko, dzięki, będę psy wyręczać

i żeby nie było, że się nie leczę

odebrałam przed chwila przesyłkę z lilypolu, lilie mają potężne kły, musze posadzic do doniczek i na taras, potem zadołuję.
Zostawiam życzenia miłego dnia.
Od zera do.....bohatera... 13:39, 12 mar 2014

Do góry
Małymi kroczkami do przodu 13:38, 12 mar 2014

Do góry
a może zrobić tą rabatę w ten sposób ?
Od zera do.....bohatera... 13:38, 12 mar 2014

Do góry
To te 2 stworzenia, co nie znam ich nazwy
Ogród od totalnego ZERA.Pomocy! 13:33, 12 mar 2014

Do góry
Witam! Dziś rozpoczęliśmy prace porządkowe i przygotowanie pod trawnik tego obszaru (zdjęcie), które jest naszym priorytetem. nie mam aktualnego zdjęcia, ale podaję to dla poglądu. Mam ogromny dylemat jak go zaaranżować... bije się z myślami, a już niebawem muszę oddzielać rabaty od reszty obszaru ponieważ będziemy zaczynać wałować teren. Poradźcie mi coś, proszę.
Moze macie jakieś pomysły?

Podobają mi się aranżacje typu:

coś podobnego przy łuku?? ja bym dodała tuje kuliste na końcu które byłyby najwyższe w całej rabacie

coś podobnego , z tym że odbicie lustrzane - tj to co od prawej to od lewej i również w łuku widocznym na moim zdjęciu

Myślę także o rabacie na środku podwórka ALE
czy ma ona sens jesli będzie rabata pod płotem? Nie za dużo, jeśli chciałabym umieścić w niej np trzy srebrne świerki?

Owal zrobiłabym dłuższym bokiem do łuku z kostki mniej więcej na środku podwórka. Tak jak mówiłam chciałabym tam umieścić trzy większe drzewka, moze jakies rododendrony białe, tuje stozki, kule, funkje? .... GŁOWA PEŁNA
Ogród z łezką 13:33, 12 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Najpierw wczorajsze fotki z sobotniego cięcia. Wrzosy jako tako, lawendy jak krowie placki wyglądają...

Mam nadzieję, że ich za bardzo nie ciachłam i odbiją...

Wcale nie jest źle i odbiją jeszcze lepiej
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:29, 12 mar 2014

Do góry

A co tu wsadzić w tym prostokącie To jest miejsce słoneczne nie może być nic wysokiego bo chcę żeby buksiki się rozrosły w jednolity prostokąt ??????
Kwiatowy ogródek Monteverde 13:27, 12 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiaj popracowałam do 17.00 wsadziłam kilka bodziszków co przyszły, zasiliłam piwonie, po kawałku dziabię w ogródku powolutku bo wszystko wychodzi, coby nie wydziabać, codziennie cebulowe takie jak nerine, agapanty, lilie w donicach(niskie)calle i inne wynosiłam na dwór na słoneczko i potem chowałam bo są w donicach, a dzisiaj wszystko zostawiłam przy domu tylko osłoniłam włókniną ma być +1 w nocy obcięłam już wszystkie stare liście ciemiernikom zasiliłam je lawendy i goryczki dolomitem, podlałam wieczorem rh po liściach i troszeczkę podłoże, ręka mnie swędziała to kilka długich pędów różom poczerniałych też przycięłam ale nie do żywego tylko tyle coby nie przeszkadzały i tak dzionek zleciał i podcięłam hibiscusa
Kilka fotek też zrobiłam
Irysków coraz więcej się rozwija

poobcinałam lawendy bo prawie uschnięte(białe) kilka łodyżek zielonkawych, jak puszczą od dołu to dobrze a jak nie to wywalę
rozchodnik okazały

coraz dłuższe "Józefki", ale nie tnę jeszcze liści z jesieni, bo gdyby co to zawsze osłona dla młodych łodyżek

Kawał pracy zrobiony, czyściutko i schludnie, a iryski rzeczywiście przecudne, te jasne wyjątkowe
biała lawenda rusza później niż inne, dopiero w 3 roku pokazuje swoją urodę, więc nie martw sie, odbije i będzie ładniejsza
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:59, 12 mar 2014

Do góry

A kuku!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:58, 12 mar 2014

Do góry
kasiek napisał(a)

latarenka cuuuuudo!!!! to taka kropka nad ,,i'' do japońskiego a gratisik też super
Kolorowy Ogród Geni 12:55, 12 mar 2014

Do góry
Dziękuję Kasiu Ewo

Iwonko ja po prostu tępię nornice kupuję nornik i sypię w każdą powstałą dziurę w ziemi nie mam problemu nie gna mi cebule

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:53, 12 mar 2014

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:47, 12 mar 2014

Do góry

A do latarenki za długie czekanie dostałam gratisik - nie powiem kto sie z niego najbardziej ucieszył

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:44, 12 mar 2014

Do góry
Eve napisał(a)
Irenko, wczoraj zaglądałam rano, cisza była i w ciągu jednego dnia 8 stron! szok

Zdjęcia oglądnęłam, głogowniki cudne, mam nadzieję że Ci zakwitną bo pięknie wtedy wyglądają.
Prezenty od chłopaków super,donice świetne!
Ciemierniki podziwiam, gdzie takie piękne okazy kupiłaś? Rzeczywiście w donicach rewelacyjnie wyglądają Cy będziesz je przesadzać do gruntu czy na stałe tam zostaną?

Czerwone donice z buksikami wyglądają dalej świątecznie, ale bardzo energetycznie

Czytam o tych piwoniach i czytam, zachęciłaś, a zdjęć nie znalazłam ... Poproszę o zdjęcia

Mnie się marzą pachnące piwonie, wiesz, że ja lubię wszystko co pachnie

Ewa, ja już odpowiadam to, leci....
Jak by te głogowniki zakwitły, byłby czad, może jest szansa, bo zima ciepła była i na razie ich nie tnę
Chłopcy spisali się na medal
Ciemierniki kupione na giełdzie, takie okazy wypatrzyła Marzenka
Zaraz wrzucę piwonie, biała nie pachnie, ale stoi na baczność z mnóstwem kwiatów, różowe pachną, ale dostałam na jesień stare odmiany pachnące, jeśli tylko się przyjmą, podzielę się, ale musisz do mnie przyjechać na kawę...a i mahonia już twoja podrosła i czeka, jak ona pachnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies