Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 11:39, 06 maj 2014

kasiek napisał(a)
O ładnie Ci sie kalina różowi - moja jeszcze się nie wybarwiła choć kwiatków ma pełno

Odpisałam na spotkaniowy, fotki jak zawsze urocze

Japońska jeszcze w Pąkach i młoda Roseum ma zielonkawe kule, kwitnie ku mojej radości, ale to jeszcze maleństwo jest

Ciekawa jestem jak tam twoje kaliny?
Agania 12:16, 06 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Boże, kielichowiec wonny, pierwszy raz widzę, cudny.

Krzew godny polecenia z liści jak i z kwiatów
Agania 12:19, 06 maj 2014

ewsyg napisał(a)
Masz ślicznego kielichowca, pięknie kwitnie u Ciebie. Mój jeszcze malutki i nie kwitnie. Czy jego kwiaty faktycznie mocno i ładnie pachną?

Ewuś ha, ha, nie uwierzysz jeszcze nie wąchałam, ale zapach kielichowca nie odurza, muszę wsadzić nosa w kwiatki
Agania 12:21, 06 maj 2014

Gabriela napisał(a)

Podziwiam go już od dawna, ale nigdy nie spotkałam w sprzedaży.
Moja gorczyca już duża. Jak przekopiemy za te dwa tygodnie, to kiedy można zacząć sadzić?

Kiedyś w szkółce wpadł mi w ręce, był chyba odłożony dla kogoś, ale zanim pomyślałam , to już był zapłacony

Gorkę po przekopaniu, zostawiamy na 2 tygodnie, wystarczy przekopać raz jeszcze miejscowo i sprawdzić czy się już wchłoneła i sadzimy
Anita1978 13:14, 06 maj 2014

PooglądałM fotki- super! Kalina piękna! Ostatnio w ogrodniczymi zastanawiałam się nad jedną, nie pamiętam nazwy, szczepiona i baaaardzo pachnąca! Ale nie wiem czy szczepiona nie przemarznie?
Milka 15:13, 06 maj 2014

O rany, masz wyjątkowy kielichowiec, taki miał być, a mam inny, cudo!!
Milka 15:33, 06 maj 2014

Agania napisał(a)
Sosny i kosodrzewiny ostatnio je czyściłam ze starych igieł, patrząc jak mniszki mi się wszędzie panoszą, wmawiałam sobie zostaw mniszki............czyść kosówki, i czyszcząc kosówki, mniszki się już rozsiały po ogrodzie..... buuuuu...i tak co roku.............czy wy macie inaczej?

pzreślicznie pokazane:
uwielbiam iglaki
ewsyg 19:00, 06 maj 2014

Aga, wyczytałam gdzieś sposób na ślimaki - trzeba wyściółkować szyszkami. Ja już mam dwa worki szyszek Ślimaków też u mnie dużo a mszyc jeszcze więcej
kasiek 19:12, 06 maj 2014

Agania napisał(a)

Japońska jeszcze w Pąkach i młoda Roseum ma zielonkawe kule, kwitnie ku mojej radości, ale to jeszcze maleństwo jest

Ciekawa jestem jak tam twoje kaliny?

U mnie tylko sztywnolistna zawiazała pąki, pozostałe nie maja kwiatów. Ale w sumie to sie nie dziwię, były kolejny raz przesadzane - tym razem już docelowo! (przynajmniej tak im obiecałam

Wklej fote swoich pozostałych.
Ps u mnie wkleiłam fotkę z rh które chce nabyc w Pisarzowicach, złamałam sie jednak i chcę 3 szt + azalię pontyjską, byle nam miejsca w samochodzie starczyło!
Agania 19:16, 06 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
PooglądałM fotki- super! Kalina piękna! Ostatnio w ogrodniczymi zastanawiałam się nad jedną, nie pamiętam nazwy, szczepiona i baaaardzo pachnąca! Ale nie wiem czy szczepiona nie przemarznie?

Mam jedną szczepiona japońską, nie przemarza i ładnie mi już kwitnie, ale jeszcze poczekam z fotkami, będzie ładniej z pustynnikami i irysami