Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

Milka 15:41, 06 maj 2014

I to jak pachnie, nosa nie można oderwać, a czemu moje Agatko nie kwitną, czy to po iluś latach dopiero?
Mirella 15:57, 06 maj 2014

Moja też nie kwitnie, raz miała przebłysk to zakwitła i nic.
laurowisnia 16:18, 06 maj 2014

Dziewczyny pachnie i jak jest gorąc to wręcz jest to odurzający zapach, pokażę wam drugą, którą kupiłam 2 lata temu ale wciąż jest w doniczce gdyż nie mogłam jej znaleźć miejscówki, również zakwitła, przesadziłam ją do większej doniczki w ziemię kompostową.

Nic z nimi specjalnego nie robię, podsypuję trochę kompostem, bardzo dobrą ziemię jej kiedyś zapodałam przy wsadzaniu, trochę podlewałam gnojówką. Ta duża na pewno nie zakwitła od razu, gdzieś w trzecim lub czwartym roku po posadzeniu.
Mirello powiedz słówko to to maleństwo powędruje sobie do Twojego ogródka.
laurowisnia 16:25, 06 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Laurowiśnie pachnie? Przyciąga pszczoły? Pokaz klonów - .

Ewo o zapachu napisałam wyżej, pszczółki przy niej się kręcą jak najbardziej ale nie wiem czy jest bardzo midodajna
Pszczelarnia 16:31, 06 maj 2014

Musi być. Piękne są laurowiśnie. Zawsze mi się podobały.
Mirella 20:56, 06 maj 2014

laurowisnia napisał(a)
Dziewczyny pachnie i jak jest gorąc to wręcz jest to odurzający zapach, pokażę wam drugą, którą kupiłam 2 lata temu ale wciąż jest w doniczce gdyż nie mogłam jej znaleźć miejscówki, również zakwitła, przesadziłam ją do większej doniczki w ziemię kompostową.

Nic z nimi specjalnego nie robię, podsypuję trochę kompostem, bardzo dobrą ziemię jej kiedyś zapodałam przy wsadzaniu, trochę podlewałam gnojówką. Ta duża na pewno nie zakwitła od razu, gdzieś w trzecim lub czwartym roku po posadzeniu.
Mirello powiedz słówko to to maleństwo powędruje sobie do Twojego ogródka.

Agatka, dziękuję że pomyślałaś o mnie, jest mi bardzo miło, muszę obudzić Śpiącą Królewnę, może wreszcie zakwitnie, dziękuję ale miejsca mi brakuje.
Dorota123 22:01, 06 maj 2014

Buki masz piękne, mój ogród nie pomieści wielu okazów, które chciałabym mieć, a buki do takich należą
Kondzio 10:26, 07 maj 2014

Przesyłam moje pierwsze jajeczko przesyłam ci hi hi hi
Tusiala 08:59, 09 maj 2014

Śliczny zakątek z "kółeczkiem" Dawycka Gold też mam i bardzo mnie zachwycają jego jasnozielone, delikatne, karbowane listeczka. Jest uroczy.
A masz możliwość zrobienia zdjęć z "góry"? bo chętnie bym spojrzała na Twój ogród z lotu ptaka....
laurowisnia 10:24, 09 maj 2014

Mirello, wiem coś o tym, dlatego mam ją wciąż w doniczce.

Doroto pomyśl o odmianie karłowej Rohan Weeping, mam ją trzeci rok, ma bardzo małe przyrosty.

Kondziu, dziękuję za przesyłkę, idę do Ciebie sprawdzić czy skonsumowałeś.

Marto, tak te młode listeczki przyciągają wzrok, właśnie namówiłam siostrę na niego, trzy sztuki, już wsadzone. Zdjęcia z góry tzn. z balkonu wiem, że kiedyś robiłam, ale nie obejmą całego ogrodu, jest on właśnie nad tym kółeczkiem, zrobię niedługo i wstawię.