Ogrodomania Oli
12:13, 14 wrz 2012
Jeśli chodzi Ci o trawę ze strony 77 o białawych kłosach to miskant Kleine Fountain. Miło, że zaglądasz.Pozdrawiam.
Witaj Aniu, wpadłem z rewizytą do Ciebie, widzę że masz różności w swoim ogródku. Wszystko zadbane, jak należy. Zakupy ładne zrobiłaś w Starym Polu, szkoda że nie opisałaś trawek, widziałem tam chyba hakone jakieś turzyce i te czerwone bombowe są, ciekawy jestem co to jest, no i żuraweczki piękne.
Pozdrawiam.
Beata, Ty nienerwujsa mienja!
Projektantka napisała:
Beata od lewej:
Róża pnąca, zawilce, lawenda/bodziszki, szałwia omszona, zółte róże, ostróżki, druga róża pnąca, jeżówki, rozchodnik okazały,rozplenica, miskant, tojeść kropkowana, szałwia omszona. Jak nie chcesz zółtego to daj biel
Powtykaj też duże ilości tulipanów, narcyzów i czego tam jeszcze wiosennego, będzie ładnie
To ile tam tych róż jest? No ile?
A z roślinami, że nie masz - idź do wątku "przyjmę", dopisz się do Gosi, bo byliny zapotrzebowała, i dobrzy ludzie się i z Tobą podzielą
Irenko jakie masz trawy między hortensjami, pytam, bo na wiosnę chcę zrobić rabatę hortensjowo-trawową
jakie polecasz?
milowy krok
Danusiu ależ masz pieknie. Ten wgłębnik cudny. I robinia i trawki a szczególnie ta najwyższa z ciemnymi kłosami to chyba miskant-pięknie jak w raju.Jeszcze zapomniałam o róży i jeżówce. Cudne.Serdecznie Cię pozdrawiam.
Witam w nowym tygodniu....... jak daleko do weekendu...Jakoś trzeba i to przeżyć.....
Kiedyś szukałam jak sie mój miskant nazywa.. muszę zapyta w szkółce w której kupowałam... ale na razie z braku czasu i miesc do obsadzeń.. omijm ją dużym łukiem.. dla bezpeiczeństwa...
Będzie to któraś z pospolitych odmian miskanta chińskiego Grosse Fontaine, Graziella, Gracyllimus.... któraś z tych. Są to odmiany podstawowe, ale zdrowe i ładneZ 3 małych sadzonek mam wielką kępę którą już tak podziubałam i sadzonek tej wielkości co kupiłam zrobiłam przez 4 lata....kilka razy tyle... a kępy dalej okazałe. No i nie panoszy sie w ogrodzie tylko ładnie trzyma się kępy
Wiec koniec lata.. poczatek festiwalu traw i barw w ogrodzie... gdyby jesień nie oznaczała zbliżajacej sie zimy..... byłaby bardzo ładną porą roku...... niech tylko ktoś wymyśli szybką maszyne do zbierania liści
![]()
![]()