Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Magary Dramaty z Rabaty 23:43, 31 lip 2022

Do góry
Udało mi się dziś kilka zdjęć zrobić - podsumowanie w ostatnim dniu lipca, głównie u mnie jeżówkowo, przynajmniej w temacie tego co kwitnie Bardzo je lubię ale dzień w dzień się zastanawiam gdzie mi wiosna i część lata uciekły

Ptasi gaj 23:33, 31 lip 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Elu, pilna byłaś wczoraj bardzo, podziwiam. Podlewanie dopełniło szczęścia Piękne jeżówki. Moje róże dziś nieszczęśliwe, ale muszą zrozumieć, że deszcz potrzebny, liczę na to, że jutro przestaną strzelać fochy
Pozdrawiam, Elu!

Martka musiałam być pilna bo urlop i trzeba było co nie co zrobić aby dęba włosy nie stanęły po przyjeździe.
Najgorsze są takie drobiazgowe robótki odkładane,np takie palikowaniem przyjdzie wichura i wszystko leży połamie a mnie nie ma. Trzeba zabezpieczyć. Trawy np Memory wysoka 6 szt wbij kółek i potem mocuj się z trawą to trwa niestety.

Tak się cieszę,że leje jak mało kiedy. Żadne natryski nie zrobią tego na trawnik co deszcz.
Byłam dzisiaj na bazarku to chłopy z radości az piali z zachwytu że złoto z nieba leci, urodzaj będzie.

Trawnik w czwartek koszony wyżej tak nie wysycha

Molinia transparent kropelki deszczu na jej delikatnych kwiatach

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:59, 31 lip 2022

Do góry
tulucy napisał(a)
Ja robię w ogrodzie siedząc na małym stołeczku. Przy skrzyniach też mnie kręgosłup bolał. Schylanie jest mi surowo zabronione przez mojego Pana Macanta. W ogóle nie ma takiego słowa w słowniku. Tylko kucanie. No to robię albo na tym stołeczku, albo też na czworaka

Schylania też nie lubię, a siedząc na taboreciku musiałabym się wyginać w łuk. Czworakowanie trochę przypomina pilates.

Limonkowo się robi.

Ogród z rzeźbą 22:58, 31 lip 2022

Do góry
Na dobranoc, reszta w najbliższym czasie

Ogród z rzeźbą 22:56, 31 lip 2022

Do góry
Mam trzy rodzaje liliowców, generalnie jakoś za nimi nie przepadam

Te nawet trochę lubię, choć kolor mają jakiś taki nieoczywisty. Ale liście mają fajne, stoją sztywno do góry

Te ostały się "z litości"

A tu Stella d'oro, który teoretycznie kwitnie bujnie. A u mnie same liście, przesadzone obdarzone dobrociami i nic, tzn. prawie nic. Były ze trzy kwiatki na trzech kępach. Będziemy się definitywnie żegnać

Ogród z zegarem 22:49, 31 lip 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Zrobiłam dziś zdjęcie z balkonu rabat za domem (nieskromnie powiem, że jestem z siebie dumna )

I szałwia schwellenburg z bliska dla Sylwii (leży )

Niesamowita ilość roboty w krótkim czasie wykonana, jesteś mega energiczna i to są wyniki dobrze spożytkowanej energii
Kolor tej szałwii niesamowity jest
Ogród z rzeźbą 22:39, 31 lip 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Jak się nazywają te Twoje różowe azalie? Chyba skradły mi serce

Różowe azalie to Eliza Hyatt. Nieskromnie powiem, że moje serce też skradły

Ciemiernikowe resztki kwiatowe, a siewek mam tzw. sryliony

Cisy stały w kolejce do fryzjera, te się na strzyżenie załapały

Pachnący różami, malowany bylinami 22:35, 31 lip 2022

Do góry
ewsyg napisał(a)
Chyba zakochałam się we floksach

Tez lubie za wyjątkiem tych które się pokładają i wyginają
Ogród z rzeźbą 22:34, 31 lip 2022

Do góry
agapant napisał(a)

Ania miło było Cię poznać. Zdjęcia znakomite, uwielbiam je oglądać.

Z wzajemnością Ciekawa jestem jak wypadł Twój program Muszę się "dokopać", zajrzę do Ciebie, może jakiś link jest

Rozchodniki porosły potwory, miały być na tle molinii, a całkiem je zasłoniły. Będzie zmiana.

Ogród z rzeźbą 22:34, 31 lip 2022

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Jak tam Twoje Annabelle?

Hmmm, jakoś tak niezbyt spektakularnie. Aktualna fotka cyknięta mocno wieczorową porą, więc taka jakaś

A pod nimi jak zwykle:

Ogród z rzeźbą 22:33, 31 lip 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Nie sposób tu nie zaglądać i nie podziwiać. Przepięknie .

Dziękuję i zawsze zapraszam

Hakone mnie powala w tym roku, zagłuszyła całkowicie hostę, a nawet wielkie rodgersje. Na powierzchnię wydostają się tylko kwiatostany

Do góry
mirkaka napisał(a)

Przepiękna azalia, tak delikatnej kolorystycznie jeszcze nie widziałam,
a na ostatnim zdjęciu jakaś niska kocimiętka?

Azalia to Eliza Hyatt. A kocimiętka to albo Cat's Pajamas, albo Purrsian Blue. Mam obydwie, ale to będzie raczej ta pierwsza. Jest świetna, niska, nie rozkłada się, po ścięciu szybko odbija i kwitnie ponownie. Tak wygląda akutalnie, to drugie kwitnienie nie jest tak spektakularne, ale może jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Sliczne masz stipy.U mnie niestety w gruncie wypadaja.

Stipy to u mnie "nowość", tegoroczne młodziaki Muszą żyć, mam zamiar dzielić i stworzyć łan

Tu z diamancikami

A pomiędzy nimi tegoroczne jeżóweczki, jeszcze tycie malusie

W tle krwawnica, uwielbiam, kwitnie bardzo długo

Do góry
Kawa napisał(a)
wwwooow
no wiesz takie wooow z głębokim westchnieniem i nutką żalu czemu nie umiem robić takich pięknych zdjeć(pomijając fakt że nie mam tak pienych roślin zestawionych)

ściskam

Kamilko, jak to nie masz pięknych roślin, ja się Twoją bylinową zachwycam U mnie jakiś chaos powstał.

Jeszcze kwitły Aprilkowe firletki a przegorzany "wyprodukowały" kuleczki

Do góry
aciaz1000 napisał(a)

Ostatnie zdjęcia są piękne ale przejrzałam też kilkanaście wcześniejszych stron i miałam okazję zobaczyć tytułową rzeźbę i trochę twój ogród Także jak najbardziej miałam na myśli twoje włości
Niestety nie jestem w stanie przeczytać ponad 1000 stron - ale zostawiam sobie lekturę na zimowe wieczory

Eeee, na czytanie całości to szkoda czasu. Ogród jest cały czas w procesie tworzenia i końca nie widać.

Migawki z bałaganiarskiej słonecznej

Do góry
anpi napisał(a)
Aniu, miło było Cię poznać u Ani.Ania!
Lecę oglądać twoje włości, bo mam ostatnio zaległości!

Aniu i wzajemnie
Może kiedyś zawitam na wschodzie, chętnie bym skorzystała z zaproszenia Lato powinno trwać zdecydowanie dłużej albo mniej dni pracujących w tygodniu powinno być. A najlepiej jedno i drugie.

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Anula, pięknie masz w ogrodzie, a Twój ulubiony bodziszek jest także moim ulubionym. Mam go już ze trzy (4) lata, w coraz większej ilości... U mnie kwitnie w słońcu i w półcieniu, prawie bez przerwy...
Twoja lady jest jedyną w swoim rodzaju, bardzo pasuje jej to miejsce pobytu.

A u mnie nie kwitnie cały czas. Jakieś skromne pojedyncze kwiatuszki w niektórych kępkach pokazuje. Non stop kwitnie Orkney Cherry, ale on mi się tak bardzo nie podoba.
Tutaj na hostowej, z chwaścikami

A skoro o hostowej mowa, to jeszcze kilka fotek

Do góry
Hej, hej! Wracam po przerwie urlopowej I po intensywnym czasie w pracy przed urlopem, no zero wytchnienia. Jak już na ten urlop pojechałam, to najpierw dwa dni spałam
Najpierw będą fotki sprzed dwóch tygodni, nie zdążyłam przed urlopem.

A to aktualna, ale z tej samej rabatki

Znowu na wsi 22:30, 31 lip 2022

Do góry

Piękne to miejsce bardzo mi się podoba to ujęcie
Ptasi gaj 22:19, 31 lip 2022

Do góry
Basiu No i dobrze jeszcze powinnaś opryskać metr od ziemi.
Moje róże opryskane i podlane zac2 tygodnie zobaczę (dłuższa przerwa) jak będzie ich stan.

Księżna Diana na deszczu nie mogę uchwycić jej pięknego koloru.

Też na deszczu nawet nie drgną

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies