Magda, dzięki za piny! Właśnie takie na jedną deskę - która robi bardziej za border niż podniesioną skrzynię podobają mi się najbardziej.
Jeśli chodzi o słoneczko, to tam jest go sporo. Pojawia się dość wcześnie i w zasadzie aż do samego zachodu ta część działki jest bardzo dobrze nasłoneczniona.
Jeśli chodzi o bliskość, to może nie jest to najbliżej domu jak mogłoby być, ale działka nie jest też ogromna, więc od wejścia do przyszłej części warzywnej jest może z 20 metrów. Chyba nie dostanę zadyszki idąc po pomidora
Co do źródła wody, to już chyba po ptokach. Jedynie myślę nad pojemnikami na deszczówkę, którą możemy wykorzystać i to będzie dość blisko. Inspiracja Martki super na wodę, tylko przy dzieciach mam jakieś głupie obawy... Może jeszcze znajdę coś ładnego?
A co do szklarni, to napisałam do gościa, który robi zadaszenia, balustrady, pergole zarówno szklane jak i poliwęglanowe. Pokazałam mu co mi się wizualnie podoba, czyli np. to co ma
Stimeo oraz to, co uważam za wytrzymałą konstrukcję, czyli
Evex. Będzie więc konstrukcja stalowa, poliwęglan 6mm, ocynk+malowanie proszkowe, wizualnie podobna do Stimeo, ale mocniejsza.