Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Dla odmiany czas na zmiany... 23:50, 18 lut 2013

Do góry
nieszka napisał(a)

Trawi projekt

Hehehhehe może M. próbuje "uspokoić" po tym co mu przedstawiła
Dla odmiany czas na zmiany... 23:45, 18 lut 2013

Do góry
monitka napisał(a)

Mam nadzieję że to "coś" co ją porwało szybko nam ją odda

Trawi projekt
Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 23:02, 18 lut 2013

Do góry
beata0109 napisał(a)
Pocieszę Cię jak zobaczyłam te zdjęcia jakbym widziała naszą działkę, otoczona była dwoma rowami. a trzeci szedł przez środek działki dosłownie pod oknami domu . Zasypaliśmy go częściowo ale wykopaliśmy duży staw co osuszyło działkę . Podobne drzewa jak u Ciebie plus trzcina oset i powój. Masz duże szczęścia bo w rowach jest woda płynącą , w moich była stojąca Nie było strumyka tylko śmierdzącą gnilna breja która latem wysychała. Do twojego rowu mogę polecić strzałkę wodną. Niedaleko nas płynie wartki rów z silnym prądem głęboki około pół metra, tam strzałka radzi sobie bardzo dobrze i efektownie wygląda. W rowach rosną też grążele, też można je pozyskać Na wiosnę możesz rozejrzeć się po okolicznych bagienkach i rowach może rosną kaczeńce wodne. Bardzo dobrze się przyjmują. Drzewa podcinałam sama wbrew pozorom to łatwe. Olcha jest miękka wystarczy sekator do drzew.

Pani Danusia dała praktycznie gotowy projekt. Zobaczysz będzie pięknie. Ja trzymam kciuki

Cieszę się ze jesteś z nami zawsze to raźniej Dobra rada z tymi poszukiwaniami roślinek na wiosnę trochę znajdę resztę dokupię i będę kombinować! Znalazłam tutaj tyle rad i pięknych zdjęć które stały się dla mnie inspiracją no i chęci mam większe po obejrzeniu tych piękności. Teraz po planuję a na wiosnę ruszę
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:40, 18 lut 2013

Do góry
Marlenaa napisał(a)

Dzieciom na pewno się spodoba Pracuję w przedszkolu i robiłam z dziećmi takie zajęcia. Dzieciaki były wniebowzięte. Najwięcej radości jest jak zacznie coś z tej ziemi wyłazić Moje dzieciaki mówiły, że to czary A dyplomy ogrodnika koniecznie zrób, będą bardzo dumne.

Dzięki Marlena za utwierdzenie mnie w pomyśle ja nie mam takiego doświadczenia i wiedzy jak Ty, a chciałam coś fajnego zrobić poza dyplomami mam jeszcze inne pomysły )) no ale zobaczymy jak to wyjdzie, bo to duży projekt, logistycznie musi być wszystko dopięte ) narazie omawiamy termin - albo w marcu będziemy siać do doniczek albo poczekamy do maja i wprost do gruntu najlepsze efekty będą niestety w wakacje , chociaż akurat przez większą część lata maluchy też będą chodzić do przedszkola
Buziaki!
Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 22:35, 18 lut 2013

Do góry
Pocieszę Cię jak zobaczyłam te zdjęcia jakbym widziała naszą działkę, otoczona była dwoma rowami. a trzeci szedł przez środek działki dosłownie pod oknami domu . Zasypaliśmy go częściowo ale wykopaliśmy duży staw co osuszyło działkę . Podobne drzewa jak u Ciebie plus trzcina oset i powój. Masz duże szczęścia bo w rowach jest woda płynącą , w moich była stojąca Nie było strumyka tylko śmierdzącą gnilna breja która latem wysychała. Do twojego rowu mogę polecić strzałkę wodną. Niedaleko nas płynie wartki rów z silnym prądem głęboki około pół metra, tam strzałka radzi sobie bardzo dobrze i efektownie wygląda. W rowach rosną też grążele, też można je pozyskać Na wiosnę możesz rozejrzeć się po okolicznych bagienkach i rowach może rosną kaczeńce wodne. Bardzo dobrze się przyjmują. Drzewa podcinałam sama wbrew pozorom to łatwe. Olcha jest miękka wystarczy sekator do drzew.

Danusia dała praktycznie gotowy projekt. Zobaczysz będzie pięknie. Ja trzymam kciuki
Ogródkowy chaos u monitki 22:07, 18 lut 2013

Do góry
Aga projekt też mnie bardzo cieszy - Gosia jest niesamowita ja coś tam nieudolnie klecę zobaczymy co to wyjdzie dopinguj i podpowiadaj, będzie mi bardzo miło

Magda dzięki za głos
chyba rzeczywiście musiałam się odwrócić...gapa ze mnie

Aga odmachuję

Madżenko niestety nie tą razą ale z niecierpliwością będę czekać na Waszą relację

Nieszko lawendowo różano bukszpanowa po lewej stronie a bukszpanowo różana z wiśnią umbra po prawej stronie tarasu
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 16:28, 18 lut 2013

Do góry
Dziękuję za link - piękny ogród...jak mi brakuje babci i jej ogrodu...to były czasy....

Myśl o impregacji bierze się stąd,że takie drewno będzie trwalsze.Czytałam o pokoście,ale do końca jakoś nie wierzę,że jest pozbawiony chemikaliów...No nic,najpierw przygotujemy skrzynie,zobaczymy jak to wyjdzie.

Czytam od rana różne tematy,tu na forum,ono jest genialne!!!Skarbnica wiedzy!!!Projekt kompostownika z palet,które są po budowie,już przekazałam mężowi...oj się będzie działo tej wiosny!!!

Mam jeszcze pytanie,a propo warstw,które powinno się ułożyć w skrzyni.Mam problem właśnie z kompostem,bo takowego nie mam...co zamiast tego??Gałęzie i obornik mam u taty,ale z resztą kłopot.
Jestem zielona - potrzebuję rady !!! 16:04, 17 lut 2013

Do góry
Prosta sprawa, popatrz na podobny ogródek.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/826-miniaturowy-ogrodek?page=205

Tu masz projekt

http://majawogrodzie.tvn.pl/107,Maly-ogrodek-pelen-kolorow-Rosliny-balkonowe-odc-394,odcinek.html

i odcinek

http://tvnmeteo.tvn24.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13,1,3,497205,0.html

Dla odmiany taka propozycja układu ogrodu

Mój mały skrawek ziemi 08:38, 17 lut 2013

Do góry
Znów zniknęłam dużo pracy a dzień taki krótki.......
u mnie wiosennie (przynajmniej w duchu)
wysiewam nasionka , otaczam się kwiatami wiosennymi

To mój projekt nowej rabatki przeniesionej
Z jednej strony wrzosowisko , a z drugiej skalniak,
przedzielone w rzędzie rosnącymi liliowcami , 2 tawułki , 2 perovskie
oddzielone od luki między ogrodzeniem thujami
a to moja wiosna u mnie w domu.............
Ogródkowy chaos u monitki 21:59, 16 lut 2013

Do góry
a gdzie jest projekt
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 12:38, 16 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Kasku .. Sorry ,że jak tak ni z gruszki , ni z pietruszki wyskakuję... Ale jak zobaczyłam plan Twojego tarasu z płotem w niedalekiej odległości a tam z ścianą wodną , to tak jakbym swoje maleństwo zobaczyła.. Powiedz mi ,masz już jakiś projekt czy też gotową ścianę wodną ?

Co do buków .. To są cholery kapryśne i na dodatek są przysmakiem wszystkiego chyba , co mieszka w ogrodzie ... Są zjawiskowe , to prawda , szczególnie wiosną , gdy młode listeczki są intensywnie różowiutkie .. Ale walka z insektami i choróbskami jest non - stop ... A wybór należy do Ciebie moja droga

Witaj Gierczusia projekt mam w głowie w tym miejscu teraz nie ma nic, to tylko plany plany.... Pewne jest to, że oczka wodnego nigdy nie będę miała, inne "rozwiązania wodne" typu strumyk, kanał wodny też nie wchodzą w grę, tylko pionowa ściana wodna lub inna forma ale pionowa (np. kula granitowa na podwyższeniu-postumencie) może się sprawdzić, ale to kiedyś kiedyś.... Rozmyślając nad przyszłym ogródkiem biorę to pod uwagę, bo potem może być już za późno na zmiany.

z tym bukiem dałaś mi do myślenia... Muszę poszukać alternatywy
Pozdrawiam!
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 21:34, 15 lut 2013

Do góry
Edytko podeślij trochę słońca do nas. Chciałbym troszkę poczuć wiosnę
Fajny projekt Danusi, wart skopiowania
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 19:19, 15 lut 2013

Do góry
robiłam wstępny projekt- oczywiście odręcznie, bo inaczej nie potrafię

To już jest ;
1- thuja szmaragd- około 1 m wys.
2- thuja danica
3- świerk frohburg
4- miskant- nie znam nazwy, ale wiem, że ma być wysoki
5- sosna- też bez nazwy, taka z długimi igłami...

Teraz to co wymyśliłam:
6- świerk serbski lub choina kanadyjska, chcę żeby były to drzewa szybko rosnące i mogą wyć wysokie
7- trawy
8- rh - mam dwie pod kojcem, ale muszę je gdzieś przesadzić i pomyślałam o wrzosowisku...
9- niskie sosenki np. górska Jacobsen lub humpy lub hvozdany
Pod kojcem musi być jakiś żywopłot osłaniający widok kojca i wnętrza tego blaszaka brrrr - to te siódemki żółte a dziesiątka to może lawenda?

Acha, a te fioletowe i różowe plamy to wrzosy oczywiście
Ogródkowy chaos u monitki 19:10, 15 lut 2013

Do góry
Moniś jeden i drugi ładny ,ale mnie bardziej podoba się drugi projekt
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:48, 15 lut 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

to projekt Pieta Oudolfa- niesamowity jest.
Mojego M. oswajam z koniecznością wypuszczenia mnie latem do Holandii do jego ogrodu.
Dziwi się, że nie daję się zbyć hasłem że- kiedyś napewno. Zaparła się baba.

Magnolio, projekt czy Piet? Może M wie co robi

sama nie wiem kim/czym się bardziej zachwycam- Piet to starszy pan z bujną fryzurą, wciąż smukły i wysoki. Ja lubię starszych panów ( M to 'szczaw', tylko 2 lata starszy).
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:37, 14 lut 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
Mojego M. oswajam z koniecznością wypuszczenia mnie latem do Holandii do jego ogrodu.

Magnolio, projekt czy Piet? Może M wie co robi
Kubusiowo 20:24, 14 lut 2013

Do góry
Gosiek, widziałam projekt dla Bety, super
Buziaczki
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 15:49, 14 lut 2013

Do góry
Heee.... Witaj
Ja tam za walentynkami zbytnio nie przepadam Takie święto na siłę... osobę którą się kocha, powinno się o niej cały rok pamiętać i często darzyć jakimiś małymi upominkami tak dla osłody Racja, zmalowałem coś - konkretnie projekt ogrodu... ale o tym nie będę mówił, a tym bardziej pokazywał, bo regulamin na to nie pozwala pozdrawiam
Mój mały raj na ziemi :) 12:43, 14 lut 2013

Do góry
dziękuję Elu !
zajrzę do Ciebie i poszukamy pomysłu ale nie teraz, bo kończę projekt, a 'zaraz' po młodego do przedszkola, potem szachy..... ehh kierat

a za Walentynkę dziękuję ! jedna już niespodzianka śliczna na mojej bramie z samego rana wprawiła mnie w tak dobry nastrój, że chodzę i uśmiecham się do siebie to miły dzień !
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:02, 14 lut 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies