Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

elf 23:44, 11 mar 2013

Beatko - tak dla pocieszenia

poznajesz ???
elf 00:01, 12 mar 2013

wiem wiem Beatko fantazja mnie ponosi ale u ciebie jest naprawdę tak ślicznie wystarczy kilka nowych roślinek i po sprawie

elf 00:02, 12 mar 2013

pozdrawiam i mam nadzieje że się nie gniewasz że pożyczylam sobie na chwilę twój ogród :-0
Tess 00:11, 12 mar 2013

Beata, ja myślę, że projekt Gosi (kaisog) bardzo fajny jest, ale gdyby go tak zmodyfikować w oparciu o projekt Renaty (Rench). No i trochę o projekt Elfa

Zamiast długiego żywopłotu wzdłuż szopki dać taki krótki ekranik jak u Elfa (zostawiając dojście do drewna ale też do tej części gdzie są nieużywane rzeczy). Co przed ekranikiem - to jeszcze do rozważenia.
Można też, jeśli bardzo Cię to drewno drażni, zrobić trejaż (kratkę) , ale też na kawałku tylko, i puścić po nim powojniki, róże, albo inne pnącze. Trejaż powinien być w takiej odległości od szopki, jak ekranik u Elf.

To rozwiązałoby problem zakrycia szopki z boku. A żeby nie drażnił Cię ten fragment pomiędzy domkiem a szopką, zrób takie nasadzenie (mini wyspę), jaką proponuje Rench.
Dlaczego ja nie umiem tego zwizualizować?
Czy Ty rozumiesz o co mi chodzi?
beta 08:57, 12 mar 2013

Tess napisał(a)
Beatko, z trawkami nie poradzę, bo choć już mam, to nadal jest to dla mnie tabula rasa
Nie tnie się Carexów czy tego Carexa?

I co to, u licha, jest Maskotka?

Teresko... dziękuję za chęci....a co do traw, tzn Carexów, bo to chyba trawy nie są, to właśnie przyczytałam, Danusia odpisałą że nic temu Carexowi nie będzie, ale generalnie on jest zimozielony i się go nie tnie...upsss

Maskotka?..to pomidorek..tez się można pobawić
beta 09:02, 12 mar 2013

AniaK napisał(a)
Maskotka -pomidorek koktajlowy

dokładnie

romka napisał(a)
fajowe kształty rabatek widzę! dziewczyny też fajnie rysują...
wpadłam się przywitać i spadam

Hej Romka...miło że zaglądasz...a Dziewczyny fajne są i fajnie rysują....buziaki Romeczko

ewa004 napisał(a)
Beaciu sprzedaje śnieg ,chcesz kupić ? płacisz teraz odbiór w lipcu idziesz na to ?

Ewuś...no co Ty? .... coś czuję, że zrobiłabym z Tobą interes życia...Ty Zgrywusie Kofany
beta 09:11, 12 mar 2013

elf napisał(a)
pozdrawiam i mam nadzieje że się nie gniewasz że pożyczylam sobie na chwilę twój ogród :-0

Elfiku Ty żartujesz?!....pogniewać się mam?...a na co niby?...tak to Ty możesz go sobie pożyczać do woli...wogólę to cudnie to wymyśliłaś....i ekranik z cisa....i trejaż....i nawet kosiarka...ledwo poznałam...buziaki ogromne p.s fantazji to Ci nie brakuje
beta 09:23, 12 mar 2013

Tess napisał(a)
Beata, ja myślę, że projekt Gosi (kaisog) bardzo fajny jest, ale gdyby go tak zmodyfikować w oparciu o projekt Renaty (Rench). No i trochę o projekt Elfa

Zamiast długiego żywopłotu wzdłuż szopki dać taki krótki ekranik jak u Elfa (zostawiając dojście do drewna ale też do tej części gdzie są nieużywane rzeczy). Co przed ekranikiem - to jeszcze do rozważenia.
Można też, jeśli bardzo Cię to drewno drażni, zrobić trejaż (kratkę) , ale też na kawałku tylko, i puścić po nim powojniki, róże, albo inne pnącze. Trejaż powinien być w takiej odległości od szopki, jak ekranik u Elf.

To rozwiązałoby problem zakrycia szopki z boku. A żeby nie drażnił Cię ten fragment pomiędzy domkiem a szopką, zrób takie nasadzenie (mini wyspę), jaką proponuje Rench.
Dlaczego ja nie umiem tego zwizualizować?
Czy Ty rozumiesz o co mi chodzi?

Teresko...projekcik Gosi to taki wzorcowy jest, na nim bazujemy...pomysły Nieszki i Elfika podobają mi się bardzo...cieszę się niezmiernie , bo coś się ruszyło w tej materii...bo sama to kompletnie bez pomysłu byłam....podonba mi się pomysł z ekranem z cisa...zdaje się że Gosia też go proponowała...ale pomysł z kratką też fajny, no i tańszy...a wysepka to już wogólę rewelacja...jestem taka zadowolona....dziękuje Wam Kochane

Teresko zrozumiałam wszystko....ja też mam problemy z tą wizualizacją
ewa004 10:07, 12 mar 2013

elf napisał(a)

wiem wiem Beatko fantazja mnie ponosi ale u ciebie jest naprawdę tak ślicznie wystarczy kilka nowych roślinek i po sprawie

Beatka to jest bomba ,jak tak zrobisz to ogłosimy konkurs na najładniejszą nazwę dla Twojej wysepki
Ale mnie sie to podoba
Magda70 11:18, 12 mar 2013

Słońce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiesz , że u mnie też??? hehe