Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W ogródku Iwony 18:50, 09 lut 2014

Do góry
W ogródku Iwony 18:36, 09 lut 2014

Do góry
Pomysł na ogród 18:22, 09 lut 2014

Do góry
trawa też postanowiła się wydostać na powierzchnię

W ogródku Iwony 18:21, 09 lut 2014

Do góry
Trochę widoków ogólnych, przeważnie jesiennych.
Pomysł na ogród 18:11, 09 lut 2014

Do góry
wiosna powoli topi śniegi i rośliny nieśmiało wyłaniają się spod czap
i chociaż nie była tegoroczna zima długa i uciążliwa to jednak czeka się z utęsknieniem jak sobie pójdzie
i zrobi się naprawdę ciepło

Liliowo i kolorowo:) 18:10, 09 lut 2014

Do góry

Witaj Danuto mam pytanie co robisz że tak obficie kwitną Ci hortensje ogrodowe?do tego pięknie Ci się zabarwiają na niebiesko

U mnie w ostatnich latach mimo okrycia przemarzają

Widzę że podobnie jak ja kochasz lilie i liliowce
Genia
Ogród w budowie - nieustającej 18:08, 09 lut 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Wspaniały ten włoski ogród

O tak, był taki w połowie października, więc jak musi wyglądać w maju? Pytanie jest retoryczne.

Tęsknię za wiosną bardzo, dzisiaj jednak było tak ciepło i słonecznie, że prawie zasnęłam na ławce na tarasie pod pledem, z poduszeczką i kubkiem gorącej herbaty. Która jednak szybko wystygła.

Skoro jednak przywołałam klimaty włoskie, to powiem że teraz u nas lepiej, bo na północy, w górach we Włoszech zasypało ludzi śniegiem, w Rzymie jest powódź, na Sycylii leje od miesiąca i jest zimno. Poinformował nas o tym Giovanni, rodowity Sycylijczyk, mieszkający w Krakowie, który w tym roku wychodzi zimą z domu i mówi, że zima w tym roku jest jak na Sycylii.

Jeszcze coś z klimatów włoskich, wielkie drzewo o niezwykle pięknych, ogromnych kwiatach przypominających storczyki, ale z pniem najeżonym od góry do dołu straszliwymi kolcami. Nazywa się Chorisia specioza. Sadzonki nie pobrałam.

Liliowo i kolorowo:) 18:04, 09 lut 2014

Do góry
Danusiu, moc życzeń i spełnienia marzeń ogrodowych i nie tylko, ja zakręcona gorczycowo spóźnialska Agania
majowym kwiatkiem z nad mojego oka

buziak
Liliowo i kolorowo:) 18:00, 09 lut 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Danuś...samych szczęśliwych dni w życiu, dużo uśmiechu i spełnienia marzeń!!!
Przepraszam, że dzisiaj dopiero...lekko zakręcona jestem

Buziaki

Bardzo Ci Kasiu dziekuje Ale to dzisiaj jest 09 lutego Dzieki wielkie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:58, 09 lut 2014

Do góry
Taki fajny watek to i ja sie ustawie w kolejeczke po rade.

W tym oto przejsciu laczacym przod ogrodu z tylem chcialabym wyciac trawnik i zagospodarowac to miejsce. Jest to trakt komunikacyjny, od ogrodzenia do krawedzi opaski okolo 2 metrow, moge zabrac 0,5 metra nie wiecej. Na wysokosci slupkow co 2,5 metra rosna powojniki, a pomiedzy nimi wisienki. Drzewek jest siedem. Na te strone ogrodu praktycznie nie mam okien, tylko z kuchni widze maly kawalek.
Calosc jest na lini wschod zachod od strony poludniowej, raczej polcien (ogrodzenie oraz dom sasiadow).

Kilka zdjec

Pierwsza mysl jaka sie nasuwa to trawy, ale ja mam juz tak duzo traw, ze nie jestem pewna czy chce wiecej.

Dziewczyny podsunely taka inspiracje, jest do rozwazenia, ale zastanawiam sie czy nie zbyt formalna.

http://robertbroekema.nl/tuinen/moderne-tuinen/fris/

I jeszcze ten lacznik miedzy cisami a Umbrami... Moze jakis ladny rododendron?

Z gory dziekuje za wszelkie rady

Liliowo i kolorowo:) 17:57, 09 lut 2014

Do góry
Danuś...samych szczęśliwych dni w życiu, dużo uśmiechu i spełnienia marzeń!!!
Przepraszam, że dzisiaj dopiero...lekko zakręcona jestem

Buziaki

Kondziowy Ogród :) 17:54, 09 lut 2014

Do góry
Spotkanie u Kapiasów

Liliowo i kolorowo:) 17:52, 09 lut 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Dołączam się do życzeń ... Póżno , bo póżno , ale lepiej tak niż wcale

Buziaki

Elu ale Ty sie nic nie spozniłas Bo to dzisiaj Bardzo Ci dziekuje
Zakochana w ogrodach 17:52, 09 lut 2014

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:51, 09 lut 2014

Do góry
Taka młod catalpa Ci kwitła ? Może moja w tym roku też zakwitnie jak nie przemarznie na mojej Syberii

Też miałam tą barbulę, ale mi przemarzła i druga o zielonych liściach też

Liliowo i kolorowo:) 17:51, 09 lut 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Danusiu również zdrówka czasu i siły dla ogrodu wnusia śliczna a ogród to pozytywnie ---kiedy ja taki będę miała ha ha Piękny Dziękuję że byłaś

Dla Ciebie

Bardzo Ci dziekuje) Sliczne te roze Ciesze sie, ze Ci sie podoba ale daleko mu do pięknego
Liliowo i kolorowo:) 17:50, 09 lut 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
I ja życzę wszystkiego najlepszego

Aniu bardzo Ci dziekuje U Ciebie jestem ostatnio codziennym gosciem i to po kilka godzin bo wybieram roze a Twoja wiedza i doswiaczenie jest imponujace No i tak pieknie opisane
Szmaragdowy Zakątek 17:49, 09 lut 2014

Do góry
Byłam dziś w szmaragdowym…chyba wszystkie roślinki odmeldują się na wiosnę, nic nie zmarzło, Rh w super kondycji

Troszkę sobie popracowałam…trawnik wygrabiony, pęcherznica i tamaryszek przycięte, tak samo jak krzaczki porzeczek i agrestu w minisadzie (krzaczki owocowe przed i po)

Przeszłam się po ogrodzie wypatrując oznak wiosny….szukałam, zaglądałam…wszystko jeszcze udaje nieżywe…aż tu nagle…krokusy

i malutki hiacynt (jeden z czterech posadzonych jesienią)

Liliowo i kolorowo:) 17:48, 09 lut 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Danusiu Sto lat sto lat sto lat sto lat W zdrowiu i miłości Siły do przeciwności, pociechy z Ogródeczka i wszystkiego co najlepsze Kochana Wielkie, gorące buziaki

Aniu bardzo i to bardzo Ci dziekuje Buziaki No i lilia cudna taka optymistyczna
Ogród cioci 17:47, 09 lut 2014

Do góry
Pola napisał(a)
A Gospodyni... śliczna ciepła, wspaniale piecze ... smakowite jedzonko umie przygotować...
Gosia już pokazała miejsce na magnolię, ale ja pokarzę go jeszcze raz wraz z towarzyszkami sabaciku...

Jolu dziękuję za tyle miłych słów, aż się rumienię Dla miłych wspaniałych ludzi takich jak wy to spotkanie mogę co tydzień robić Buziaczki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies