Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Magary Dramaty z Rabaty 23:27, 01 lip 2025

Do góry
Ania-Makao - no strona tania nie jest Ale porównywałam różnych sprzedawców angielsko/holenderskich i jak się przeliczy cenę na 1 cebulę to w sumie podobnie wychodzi. Niektórzy wyświetlają fajną cenę ale jak wejdziesz w szczegóły oferty to się okazuje, że cena dotyczy 3 cebulek a nie 10
Oczywiście tak czy siak jest dużo, dużo, drożej niż w biedrze. Ale ja doszłam do ściany. Biedronkowe pomyłki mnie wkurzają i frustrują kolejny rok. Jestem w stanie zapłacić więcej i mieć radochę wiosną I liczyć na kwitnienie przez co najmniej dwa sezony Oczywiście co ostatecznie z tego wyjdzie to nie wiem - zamówiłam - wiosną się okaże Jak chce się kupić 20 czy 30 cebul to darmowa wysyłka jest jak najbardziej pożądana

Haniu - zaraz jesień będzie Nowej rabaty nie planowałam, ale wyszło jak wyszło

Zaczyna u mnie się kolorowić, w końcu

W Kruklandii 22:54, 01 lip 2025

Do góry
dubello

To wrzucam fotkę, bo niebo takie ładne było... i to zboże i las....

Do raju daleko - u Ewy 22:36, 01 lip 2025

Do góry
Tip Top

Leonardo da Vinci na pniu

Laguna na pniu

Powojnik Kiri Te Kanawa

Do raju daleko - u Ewy 22:32, 01 lip 2025

Do góry
Kwitną róże

Alba Rose na pniu

Rosengrafin Marie Henriette

Ożankowy ogród 21:39, 01 lip 2025

Do góry

Ożankowy ogród 21:30, 01 lip 2025

Do góry

Ożankowy ogród 21:29, 01 lip 2025

Do góry
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 21:26, 01 lip 2025

Do góry
Brokuły potrzebują żyznej ziemi i dużo wody. U mnie urosły ciutkę i od razu zakwitły. Nie umiem w brokuły

Może 5cm średnicy tylko

Ożankowy ogród 21:25, 01 lip 2025

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Uleńko. Pierwszy raz u Ciebie jestem. Jeszcze nie obejrzałam wszystkiego, ale przyciągnęła mnie tu Ożanka. Czy masz ją świadomie, czy przez przypadek, Ja dostałam ją od koleżanki i teraz ją tule do każdej rabaty.

życzę zadowolenia z pobytu na Ogrodowisku. J a tu jestem już 15 lat. Nestorka. Wiele tu ludzi się przewija, niektórzy odchodzą, ale dla mnie to jest okno na świat. Wiem kiedy i czego mogę się spodziewać w ogrodzie. Dziewczyny doradzą, czasem dzielimy się nadmiarem roślin, czasem się odwiedzamy. Fajnie jest. Powodzenia.

Ożankę dostałam dawno temu, teraz mam ją wszędzie i zaczynam ją ograniczać, ale to chyba już nieosiągalne.
Mój ogród ma 13lat, tworzony od zera, teraz dopiero przypomina ogród. Szczerze to zastanawiam się nad jego reorganizacją, czyli ograniczeniem małych roślin na rzecz dużych, czyli krzewów i drzew. Coraz trudniej ogarnąć dużą połać, a wszystko w słońcu.

Ożanka wszędzie

Wzgórze chaosu 21:20, 01 lip 2025

Do góry
Magara napisał(a)
Iwonka, cudnie jest, ale to wiesz
Świerzbnica macedońska i u mnie mocno się sieje. Bardzo ją lubię, ale wkurza mnie trochę jej pokładanie się. Masz na to jakiś sposób???
Sposobu nie mam, może od odmiany zależy?
Mnie taka wpadła na rabatę, pojęcia nie mam co to ani skąd?
Cud, że nie wyplewiłam, drugi rok już jest.

Ożankowy ogród 21:11, 01 lip 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
Zachwycające te róże. ♥️

Róże długo cieszyły, jeszcze niektóre kwitną, tylko edenki kończą pierwszy spektakl.

Biale
Ożankowy ogród 21:06, 01 lip 2025

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Ula żyjmy chwilą. Czytaj sezonem jak jest dobry, a jak gorszy to myślmy o kolejnym.
Powtórzę za dziewczynami - pięknie.

Dziękuję
Fantastyczny sezon, teraz podlewam kilka ważnych roślin.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 20:12, 01 lip 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)
Kasiu, poczytaj w necie, jeże aktywne w dzień mają jakiś problem, AL sugeruje chorobę, za mało pożywienia dlatego szuka w dzień, zarobaczony, młody też może szukać jedzenia w dzień, karmiąca matka. Generalnie nie dotykaj gołymi rękoma, jeśli chciałabyś go zawieźć do weta

One szukaja pożywienia a potem ida spac
Wozic nie bede
Wygladaja dobrze, nie ma co na siłę szukac problemu
Pomysle o odrobaczeniu
Moja reka capiła karmą stad takie zainteresowanie
Duzy czuje sie swobodnie chociaz jak go nakryje na spaniu to zmienia miejsce
Male fukaja

Ogród z plażą 18:39, 01 lip 2025

Do góry
ajka napisał(a)
Polon stały basen świetna rzecz, ale nie na nasze fundusze.
Tymczasem:

Wszystko pięknie kwitnie. Bardzo fajnie wygląda otoczenie basenu
Ja w niedzielę testowałam stały basen u znajomych budowali sami, kosztowało ich to ok. 20k, a jeszcze będą robić taras wokół.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:49, 01 lip 2025

Do góry
Kapusty w tunelu można powoli zjadać

Zacisze Alicji 17:33, 01 lip 2025

Do góry
Alija napisał(a)

A kwitnące bylinki i róże ładnie rozświetlają te leśne zakątki
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 17:31, 01 lip 2025

Do góry
Polon napisał(a)

Te ranczerskie, to nawet nie wiem o co pytać , poważna sprawa. Jak Wy to ogarniacie jednocześnie jeszcze pracując i z dwójką małych dzieci, to pozostanie zagadką

Pierwsze zbiory co roku cieszą najbardziej. My nie mamy szklarni, więc wszystko w innym rytmie, tym bardziej cieszą już pierwsze ogórki

Front domu masz wypielęgnowany, podziwiam, u mnie przed domem w tym roku tymczasowo pomidory

Też nie wiem, jak my to ogarniamy Pewnie gdyby nie teść i szwagier, to byśmy zginęli W zeszłym tygodniu pomagali mojemu mężowi ustawiać nowy podajnik ślimakowy (to ta wielka rura na zdjęciu) do załadunku i rozładunku zboża z magazynu.

Czy ze szklarnią, czy bez, zbiory zawsze cieszą. A pomidory przed domem też mogą być ozdobą. Kto powiedział, że w przedogródku trzeba sadzić same kwiatki?
Ogrod nad bajorkiem 16:37, 01 lip 2025

Do góry
TAR napisał(a)

Ogromnie mi się podobają u Ciebie taka rozbudowana "linia brzegowa" rabat, to tworzy taki tajemniczy klimat i aż się chce pójść za kolejny cypelek.

Do tego dostałam na innych Twoich zdjęciach odpowiedź na gryzącą mnie ostatnio wątpliwość, gdzie w rabaty wplatać niższe byliny. Miałam też pomysł, żeby tworzyły pobrzeża, ale bałam się, że zostaną tam jednak zdominowane przez te wyższe z głębi rabat, albo że będą w kontraście zbyt niepozorne. A u Ciebie widzę, że to świetnie wygląda, trzeba tylko chyba - oczywiście - nasadzić tego drobiazgu duuużo i dość szeroko. Czyli na taki efekt jak u Ciebie będę długo pracować.

Uwielbiam też w Twoim ogrodzie obecność filigranowych kwiatuszków na dłuższych łodyżkach, takich jak te z drugiego zdjęcia - co to jest właściwie?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:26, 01 lip 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Tyle mam zgrane z łąki. Pojawiła się jedna wierzbówka wreszcie i szałwie teraz żeby tylko chciały się rozrosnąć. Niektóre rośliny już widać, że się zadomowiły jak wiesiołek czy dziurawiec, liliowce też. Inne potrzebują jeszcze czasu. Teraz tak sucho, ze obawiam się wiązówki chyba nie zakwitną bo uschną. A idzie fatalna temperatura. U nas praktycznie miesiąc nie było już deszczu za to upalnie i bardzo wietrznie. Ziemia wyschnięta głęboko. Lejemy wodę ile mamy czasu i siły. Jeszcze mam kilka miejsc do plewienia, na razie nie ma szans niczego wyrwać. I takie to nasze ogrodowanie. Teraz ratujemy od suszy, za chwilę od powodzi...

Nie cierpię tych długotrwałych upałów, też zaczęłam podlewać niektóre rośliny, taki priorytet. Ten upał kończy też pierwsze kwitnienie edenek.
Piękna, sielska letnia łąka
U Polon 15:15, 01 lip 2025

Do góry
No a skoro mam gości, to wstawiam mój lilak - powtarza kwitnienie, jest śliczny i do tego pięknie pachnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies