Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 21:38, 13 kwi 2026

pestka56 napisał(a)
Ja to zastosowałam wobec Sadowniczego, jak przysłali mi doniczki z bylinami luzem, niezabezpieczone w kartonie. Od razu odezwał się szef i dostałam drugą przesyłkę. Przy czym nie chcieli zwrotu tych połamanych z pierwszej przesyłki.

Wczoraj im to zagroziłam. Napusałam, ze jestem na różnych forach i będę się starała pokazać foty jaki towar mają.

Więc dzisiaj się znowu odezwali. Przeleją pieniądze, ale mam im zwrócić towar.

Napisałam im, że nie mam zamiaru tego badziewia wysyłać niech sobie przyjadą i odbiorą.
Pieniądze mają zwrócić. Bo od jutra zaczynam anty reklamę.
pestka56 12:36, 14 kwi 2026

Tak trzymaj. Trzeba dobierać się do tyłków takim oszustom
ElzbietaFranka 20:10, 20 kwi 2026

pestka56 napisał(a)
Tak trzymaj. Trzeba dobierać się do tyłków takim oszustom

Kasiu wczoraj widziałam, że u moj miskant lady in read ruszyl pokazują się zielone źdźbła więc dobrze przezimował. Zakopałem go z doniczka. Teraz będę mu poszuka. Dobrej miejscówki aby miał słonko z każdej strony.

Kupiłam kalinę pachnąca "Diana" rośnie na balkonie taki zapach, że nos zatyka. Jeszcze jakas kalinę inna nie pamiętam nazwy.

Odnośnie mojego feralnego zakupu zapłacili mi połowę kwoty 160 zł. Mam już ich gdzieś nie będę się denerwować.

Zamówiłam w innej szkółce przez Ale... Przyszły piękne 2 sztuki po 55 zł. Już mają paczki kwiatowe.

.

Więc podarowałam sobie trochę nerwy. Nie wszyscy szkółkarze są oszustami.
LIDKA 20:36, 20 kwi 2026

Ela tamte też odchodujesz tylko im czasu trzeba. Po zwrocie kasy można uznać że tanie były
Teraz masz bardzo ładne. One chyba przewieszajace się pędy mają.
Alija 21:04, 20 kwi 2026

Elu, współczuję problemów, ile to człowieka nerwów kosztuje.
Dobrze, że załatwiłaś sprawę. Lidka dobrze mówi.
ajka 11:51, 21 kwi 2026

Aż obejrzałam sobie te twoje nieszczęsne zakupy. Normalnie aż trudno uwierzyć, że ktoś wysłał takie śmieci. Ja z tego względu właśnie powstrzymuję się przed zakupem hortensji. Już zauważyłam, że w sezonie są duże krzaki i w bardzo fajnych cenach. Podobnie z trawami.
ElzbietaFranka 14:44, 21 kwi 2026

ajka napisał(a)
Aż obejrzałam sobie te twoje nieszczęsne zakupy. Normalnie aż trudno uwierzyć, że ktoś wysłał takie śmieci. Ja z tego względu właśnie powstrzymuję się przed zakupem hortensji. Już zauważyłam, że w sezonie są duże krzaki i w bardzo fajnych cenach. Podobnie z trawami.

Taka durna jestem, że kupowałam w lutym. Np dobrze taka taktykę zastosowałam, aby nigdy nie kupować wiosna i wczesnym latem. Sierpień i wrzesień to odpowiednie miesiące.

Ale już sobie zapowiedziałam, że już więcej nie będę się napalać.
Mam szkółkę pod nosem i tam,aż się wszystko prosi aby kupić. Rośliny są droższe,ale gatunkowi bardzo ładne.
Nie wolno się napalać.
ElzbietaFranka 14:48, 21 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
Ela tamte też odchodujesz tylko im czasu trzeba. Po zwrocie kasy można uznać że tanie były
Teraz masz bardzo ładne. One chyba przewieszajace się pędy mają.

Trzy doniczki to pewnie tak, ale ta za 115 zł to nic z tego nie będzie. Jeden baryłek wyrasta reszta suche.
Ludka tu chodzi o cenę nie są warte tej ceny. Przecież nie jestem nowicjuszem, aby twierdzić, że to dobry towar za taką cenę.
ElzbietaFranka 22:47, 22 kwi 2026

Dzisiaj ładny dzień słoneczny, chociaż wiatr trochę zimny.

Z jednego tulipana przez kilka lat tyle cebulek i kwitną

pestka56 13:28, 23 kwi 2026

Grunt, że kwitnie w ogrodzie