Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogród Magdy

Wiejski ogród Magdy

Narsilia 19:27, 19 kwi 2026

Hej ale lista jeszcze przy twojej kontuzji to podziwiam , powiedz Madziu jakim nawozem nawozisz roślinki ?

Floksy piękne ja też uległam ich urokowi rok temu, widzę że pięknie zaczynają nabierać pąków chętnie dokupie Levjszcxe nie widziałam w ogrodniczych

Połączenie śnieżyc i szafirkow bialych faktycznie urocze i bardzo udane te drobne białe kwiaty ahh
Ichigo 20:30, 19 kwi 2026

Klaudia, to połączenie zupełnie przypadkowo mi wyszło.

Róże nawożę Substral Osmocote do róż, nawożę nim też powojniki.
Piwonie obornikiem granulowanym.
Rododendrony magiczną miksturą Bogdzi.
Poza tym jesienią obsypałam rabaty obornikiem granulowanym, reszcie roślin musi to wystarczyć.

Na moim skalniaku ze wszystkich roślin, które tam posadziłam, przetrwał tylko floks szydlasty i rozchodnik ościsty. A sadziłam tam, uwierz mi, wiele roślin, które, teoretycznie, na skalniak jak najbardziej powinny się nadawać. W tym roku spróbuję na nim posadzić lawendę, macierzankę i inne rozchodniki.
Floks szydlasty jest wspaniałą rośliną zadarniającą. W kilka lat stworzył u mnie gęstą poduchę. Poczekaj, aż rozwiną się wszystkie kwiaty - będzie się działo .
Ten mój kolor floksów jest taki bladoniebieski i trochę mi się znudził. Dlatego dokupiłam różowy o większych kwiatach i taki całkiem jasny odmiany Bavaria. Kupuję na miejscowym Zielonym Rynku, tak mają dużo odmian i konkretne, spore sadzonki.

Zakupy z czwartku:

A u Ciebie jakie kolory rosną?