Masz przecież czerwony kolor. Bardzo ładny klinik palmowy. U mnie żaden nie ma takich kolorów pięknych.
Widzę ambrowca w środku żółty a wierzch jeszcze zielony.
Teraz mi się przypomniało chodząc na spacery u kogoś w ogrodzie też takiego dużego widziałam i też się tak przebarwieł, górka już się lekko czerwieniła.
Ambrowiec rosł blisko tego dęba kolorowego którego sfocilam.
Może ten twoj to jakaś inna odmiana i nie będzie się przebarwia na czerwono.
Mój to kolumnowy.
Gosiu, nie masz nawet pół dalii, ale za to pełno innych piękności, które ja z chęcią u Ciebie oglądam
Na dalie zapraszam w przyszłym roku, ten sezon uważam za zamknięty.
Ogród od lewej do prawej strony.
Kącik ze stolikiem
Kącik z rowerem.
Gwiazdor i okolice.
Ciekawie, na czerwono, przebarwiła się palczatka /po prawej stronie Gwiazdora/
Część środkowa z altanką.
Zrobiłam zdjęcia podwórka i ogrodu z okna.
Podwórko
Kącik z murkiem.
Szachownica na szambie i rabata trzech króli.
Szachownica z drugiej strony, z poziomu ziemi.
Rabata przy oczkach, z lustrem i różami.
Baliowa i okolice, czyli cała lewa strona podwórka.
Niesamowicie wygląda hakone, molinia i brzozy. Szczególnie podoba mi się ujęcie z tarasu. Cudne kolory, niby żółty ale nie kurczakowy
Hakone i molinia to moje ulubione trawy. Molinia szczególnie pięknie wygląda solo, albo w takich trójkach jak masz, z odstępami między nimi. Wachlarze nie zachodzą wtedy na siebie, są ładnie wyeksponowane.
Jaką masz tu odmianę molinii? Ja mam tylko Heidebraut, wygląda podobnie, super przyrasta. Zastanawiam się jeszcze nad tą o ciemnych kłosach. Nie posadziłaś jej może przy rabatce koło wejścia?
Jakby co, pozdrawiam wszystkich moich fajnych sąsiadów i całą resztę też
W prognozach pogody na dzisiejszą noc mam zapowiadane coraz niższe temperatury. Zebrałam domowe i ciepłolubne z tarasu, część papryk w donicach schowałam do szklarni, porobiłam bukiety na zapas.
Sylwia, Twój ogród można podziwiać i podziwiać, jest taki różnorodny, że nigdy się nie znudzi,
zawsze można znaleźć coś nowego.
Dzięki Madzi mamy jeszcze więcej przyjemności z oglądania.
Moniko, ale cuda kwitną u Ciebie, jaki piękny kwiat.
Ciemierniki i chryzantemy też super. Bardzo lubię też hosty przebarwiające się na taki mocny, złoty kolor.
Zdjęcia ze spaceru po lesie przepiękne.