Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 15:46, 12 kwi 2023

Dzięki Kasiu . Pogoda była i jest. Mam nadzieję, że utrzyma się dłużej.
Magara 23:12, 12 kwi 2023

Na forum Cię nie widać, na Hawajach nie jesteś - znaczy ryjesz w ogrodzie Wszystko już pewnie ogarnięte skoro pogoda sprzyja
Monika83 09:01, 13 kwi 2023

Agatorek napisał(a)
A w „rupieciarni” eMa zakwitła magnolia

❤️❤️❤️

Ale pięknie zakwitła ❤️ Aga posadziłaś już ją do gruntu?
ajka 12:52, 13 kwi 2023

Jaka piękna ta magnolia, czytałam, że wyląduje na tarasie. Będziesz ją trzymać w donicy docelowo?
DariaB 15:16, 13 kwi 2023

Ambrowce bardzo lubię, dorwałaś super okazy. Trochę straszą, że młode egzemplarze przemarzają ale mój chudzielec dzielnie sobie poradził już kolejną zimę więc i Twoje będą cieszyć oczy. Magnolia chyba zwariowała a dlaczego ona w rupieciarni mieszkała? Przeczekiwała zimę? Calamintę też kupiłam już nawet posadziłam.
Agatorek 18:46, 13 kwi 2023

Magara, No ryłam, 3 dni pod rząd po 5-6 godzin. I na razie przerwa, tzn jutro muszę inaczej popracować . Popieliłam (w porównaniu z zeszłym rokiem jest niewiele chwastów, ale wolę teraz na bieżąco wyrywać), zrobiłam ścieżkę przez rabatę, posadziłam gumballe i kawałek miskanta od Mrokasi.
Nie wiem, czy jeszcze kiedyś trafię na Hawaje, za dużo innych miejsc chciałabym zobaczyć. Niestety wyjazd dopiero jesienią .
Jeszcze mi zostało trochę roboty, pielenie, kanciki, muszę lekko skorygować jedną falę na rabacie, w sumie na razie bez szaleństw .
Aaaa, i jeszcze trzeba w końcu przenieść donice na taras. I meble tam trochę poprzestawiać . Także jest co robić, nawet gdy się nie robi nowych rabat

Monika, magnolia jeszcze siedzi w donicy , dumam nad miejscem.

Aniu, magnolia jest tymczasowo na tarasie, żebym mogła podziwiać jej kwiatki . Docelowo raczej w gruncie wyląduje.

Daria, magnolia była w rupieciarni, bo pąki jej pękały a przymrozki szły. Nie chciałam stracić kwiatów.
Ambrowce dziękują . Kalaminta dalej na liście, muszę w końcu kupić .
Kasya 19:38, 13 kwi 2023

Ogrod w domu tez sadzisz ?
sylwia_slomc... 21:10, 13 kwi 2023

W dużym ogrodzie to i bez zakładania nowych rabat stale jest co robić. Ja codziennie po przynajmniej dwie godziny, a robota jakby się mnoży sama, zamiast ubywać Mentalnie przygotuj się na to, że im ogród starszy tym roboty w nim więcej
Magara 23:47, 13 kwi 2023

Agatorek napisał(a)
Magara, No ryłam, 3 dni pod rząd po 5-6 godzin. I na razie przerwa, tzn jutro muszę inaczej popracować .

Czyli dobrze wyczułam, że ryjesz
Też się uczę efektywnego wykorzystywania pogody w kontekście czasu na ogród i na inne "konieczne" aktywności Sezon wiosna 2023 pokazał, że jak jest okno pogodowe trzeba rzucić "wszystko" i iść w ogród
Roocika 08:11, 14 kwi 2023

Pięknie zakwitła magnolia