Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:35, 08 mar 2012

Do góry
Dzięki Bogdziu! Ja też zaglądam do wszystkich wątków, tylko brakuje czasu i weny, żeby napisać coś mądrego .

Pszczółko, mój M. na to narzeka. Bo ja muszę mieć wszystko zaplanowane i poukładane, to daje mi poczucie bezpieczeństwa. Nie umiem iść na żywioł, nieprzygotowana... No to raczej wada niż zaleta...

Aga Fineasz i Ferb to ulubiona bajka moich chłopców, nawet CD słuchamy codziennie w aucie
Tort urodzinowy i karpik na spotkanie? Super pomysł! Dogadamy się jeszcze co i jak .
Podziwiam Twoje społeczne zaangażowanie, bo mi na to brakuje już czasu. Więc dobrze, że są tacy społecznicy jak Ty !!! Podziwiam i wybaczam tak długą nieobecność na forum .
Do Sasanki wybiorę się raczej pod koniec kwietnia, pod warunkiem, że mają żurawki. A mają?
Mój przyszły ogród 10:09, 08 mar 2012

Do góry
Moje dwuletnie miskanty Morning Light są dużo niższe niż gracillimusy. Obawiam się, że hortensje szybko je zasłonią, a szkoda by było, bo są naprawdę piękne .
Ogród coli 10:06, 08 mar 2012

Do góry
Cześć Karolina! Widzę, że też ruszyłaś na podbój ogrodu z sekatorem w ręku. Ja po sobotnim maratonie przez kilka dni miałam zakwasy . Ale spoko, jeszcze trochę i się przyzwyczaimy.
Ogrodnik mimo woli 09:23, 08 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, no właśnie widzisz jak baaardzo pilnie pracuję

Widzę widzę ale za to własnie podwyżka się należy bo u nas od jakiegoś czasu wszystko na odwrót.

Ta tendencja zniżkowa utrzymuje się od kilku lat... 4 lata temu robiłam za te same pieniądze co teraz....wystarczy policzyć ile zdrożało paliwo, ZUS....... i się dziwicie, że siedzę nocami.....a co możemy zrobić?????

Marzenko - miałam iść spać, ale stwierdziłam, że poprawię zamówienie ma rh.... i zeszły 2 godzinki...... Pracowałąm krótko, ale siedziałąm na d przyjemnosciami długo
Ogrodnik mimo woli 09:18, 08 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Widzę widzę ale za to własnie podwyżka się należy bo u nas od jakiegoś czasu wszystko na odwrót.
Ogród Dominiki 09:16, 08 mar 2012

Do góry
Przydatna informacja na temat czesania kostrzew, tylko zastanawiam się jak przyłożyć te wielkie grabie do takiej małej kępki? No ale skoro Ty Domi dajesz radę, to muszę spróbować . W sobotę tnę miskanty, bo widzę, że spóźniona jestem.
Szkoda tych wrzośców i hebe, ale nie ma wyjścia...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:11, 08 mar 2012

Do góry
Dzięki Aniu, że zaglądasz. U Ciebie to się ciągle dzieje
Ogrodnik mimo woli 08:42, 08 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wy tu gadu gadu o wstawaniu do pracy, a ja od pół godziny już w pracy! I czytam u Ani, żeby być na bieżąco, bo za tym huraganem trudno nadążyć . Miłego dnia wszystkim!

Wieloszko....u mnie huraganowato, bo bociany szybko latają...... za to u Ciebie spokojnie, bo przy projektowaniu ogrodu nie może być na hura (chyba, ze jest to u mnie ).
Ogrodnik mimo woli 08:29, 08 mar 2012

Do góry
Ogrodnik mimo woli 07:57, 08 mar 2012

Do góry
Wy tu gadu gadu o wstawaniu do pracy, a ja od pół godziny już w pracy! I czytam u Ani, żeby być na bieżąco, bo za tym huraganem trudno nadążyć . Miłego dnia wszystkim!
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 07:48, 08 mar 2012

Do góry
Dzięki Danusiu! Czyli na razie odpuszczam i obserwuję forsycje
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:46, 08 mar 2012

Do góry
Czyli idzie zapowiadane ocieplenie Wczoraj o 7.30 rano było -7...
Danusia też mówi, żeby zaczekać z wertykulacją. Więc czekam... ale na pewno nie bezczynnie . W sobotę cięcia i przycinania ciąg dalszy.
Ogród z perspektywą na przyszłość 03:16, 08 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Kostka-płyty miodzio! Żałuję, że nie poszłam w takie kolory, ale 3 lata temu co innego było na topie. Będę często zaglądać jak to u Ciebie wyjdzie. Jednego jestem pewna - będzie pięknie!

Wy macię bardzo ładny taras, elegancki. Ja będę miała prosty, z wykończeniami betonowymi. Styl Waszego domu doskonale komponuje się z obecnym tarasem. My chcieliśmy na początku zupełnie proste płyty betonowe 80x80, ale praktycznie w tych wymiarach i w dobrym wykonaniu niedostępne u Nas.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:17, 07 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
no taką mam nadzieję ja sierota normalnie, dawno mogłam ukorzeniać sadzonki, ale dopiero jak jestem na forum to to sobie uświadomiłam, no dobrze, lepiej późno niż wcale

ja też ... przycięłam już moje małe limelight , patyczki włożyłam do wody i coś się zaczyna z nimi dziać... ciekawe co mi wyjdzie ... ale i tak mam w planach zakup jeszcze jednej limelight.

Wieloszka jednak nie wytrzymałaś w pracy mnie też tak korciło, słoneczko przez szybę tak grzało... ale jeszcze czuje się chłodek, uważaj , żeby się nie przeziębić ... u Ciebie tyle się dzieje... nie bardzo się mogę włączyć w dyskusje bo nie mam zielonego pojęcia o projektowaniu ale zaglądam i przynajmniej jestem na bieżąco Magnolia ma dobry pomysł, jak zrobisz zdjęcie, to poproś Danusie
Hirutkowy raj:)) 22:30, 07 mar 2012

Do góry
Krysiu, zapraszam do mnie! U mnie już ziemia rozmarznięta, można działać. Podobno jutro ostatnie podrygi zimy, a potem wiosna!!!
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:25, 07 mar 2012

Do góry
Kostka-płyty miodzio! Żałuję, że nie poszłam w takie kolory, ale 3 lata temu co innego było na topie. Będę często zaglądać jak to u Ciebie wyjdzie. Jednego jestem pewna - będzie pięknie!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:22, 07 mar 2012

Do góry
Krysiu, bo ja mam tyle do zrobienia i tak rozplanowany czas, żeby do następnej zimy zdążyć, hehehe
Ewo, ależ mi fantastyczny ogród zapodałaś! Będzie mi się dzisiaj śnił... . Dzięki!
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 21:29, 07 mar 2012

Do góry
Danusiu HELP!!! Dziewczyny zasiały ziarno niepewności co do mojej wertykulacji, zaplanowanej na najbliższą sobotę 10.03. U nas ziemia już rozmarznięta, ta noc ostatnia z przymrozkiem. Jutro przelotne opady śniegu z deszczem. Od piątku słonecznie i +8 lub 9 stopni. Wertykulować, czy za wcześnie?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:24, 07 mar 2012

Do góry
Ze względu na zapowiadane w tym tygodniu przymrozki nie przycinałam jeszcze lawendy, trzmielin, laurowiśni. Przycięłam te, którym przymrozki nie straszne, czyli berberysy, hakuro, niskie klony i wiśnie. Nie mogę zwlekać, bo mam tego trochę i potem nie zdążę na czas. W zeszłym roku wynajęłam firmę, ale potem i tak musiałam po nich poprawiać i sprzątać, więc w tym roku sama się zabrałam.
Ziemia u nas rozmarznięta, jutro ma popadać śnieg z deszczem, a tej nocy ostatni przymrozek. Potem już coraz cieplej. W weekend +8 lub 9 stopni i słonecznie. Myślicie, że za szybko na wertykulację? Doradźcie błagam... W razie czego odwołam maszynę i spróbuję za tydzień.
Hirutkowy raj:)) 21:17, 07 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Krysiu - Ty wiekowa??? No nie żartuj!!! Głowa do góry i dacie radę! Pomyśl jak będzie fajnie PO, i daj się zarazić optymizmowi Irenki

Agnieszka żebyś wiedział ,że do Irenki zaglądam jak mam doła Oj zazdroszcze jej energii .Ja funkcjonuję jak jest słońce i ciepło Wczoraj zaklinałam wiosnę i wyszłam do pracy w płaszczu ,buu nie udało się ,ale na szczęście sie nie przeziębiłam
Wiosno przychodz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies