Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 10:35, 08 mar 2012

Dzięki Bogdziu! Ja też zaglądam do wszystkich wątków, tylko brakuje czasu i weny, żeby napisać coś mądrego .

Pszczółko, mój M. na to narzeka. Bo ja muszę mieć wszystko zaplanowane i poukładane, to daje mi poczucie bezpieczeństwa. Nie umiem iść na żywioł, nieprzygotowana... No to raczej wada niż zaleta...

Aga Fineasz i Ferb to ulubiona bajka moich chłopców, nawet CD słuchamy codziennie w aucie
Tort urodzinowy i karpik na spotkanie? Super pomysł! Dogadamy się jeszcze co i jak .
Podziwiam Twoje społeczne zaangażowanie, bo mi na to brakuje już czasu. Więc dobrze, że są tacy społecznicy jak Ty !!! Podziwiam i wybaczam tak długą nieobecność na forum .
Do Sasanki wybiorę się raczej pod koniec kwietnia, pod warunkiem, że mają żurawki. A mają?
aga_pe 10:49, 08 mar 2012

A mają
Wczoraj na spotkaniu dowiedziałam się też, że Pani, która robi te suche kompozycje ma szkółkę bylin (Odolanów). Już się z Nią umówiłam na czerwiec, bo wtedy u Niej sezon w pełni i chciałabym zerknąć jakie tam cuda wyczynia

Jej strona www.bylinyisusz.pl
agniecha973 11:04, 08 mar 2012

A tu znowu jakieś ciekawostki
Wieloszka 11:11, 08 mar 2012

O to bosko, że w Sasance są żurawki! Aga, a wiesz może kiedy u nich jest największy wybór? Bo może kwiecień to za wcześnie na żurawki i inne byliny?
Oczywiście odwiedziłam już stronkę bylinyisusz - też duży wybór, przeróżne byliny i trawki, ale żurawek nie ma. Ale i tak warto się wybrać
aga_pe 11:16, 08 mar 2012

nie wiem nawet jakie mają odmiany, ale jak tylko pojadę do Żmigrodu nie omieszkam wstąpić i dopytać.

Właśnie sprawdzam, kiedy będą targi w Marszewie - pisałam o nich jesienią. Weszłam na strony producenta żurawek. W aktualnościach piszą, że będą tam wiosną (1 kwietnia)

http://www.ogrodyodadoz.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=35:targi-w-marszewie-2012&catid=7:aktualnoci&Itemid=17

Mogę kupić, tylko że do mojego auta za wiele nie wejdzie
Wieloszka 11:54, 08 mar 2012

Ok, to z góry dziękuję i czekam na sasankowe wieści Ten producent żurawek (ogrody od a do z) ma fajną ofertę żurawek, ale nie lubię kupować przez internet. Wolę zobaczyć dokładnie co kupuję. Więc najpierw poszukam w najbliższej okolicy, a zakupy przez internet w ostateczności.
Marszew trochę za daleko ode mnie, a po wizycie na Gardenii wiem, że tam średnio z zakupami. Raczej do pooglądania.
A bylinyisusz to w tym Odolanowie ok.Ostrowa Wlkp.?
aga_pe 12:02, 08 mar 2012

tak, w tym Odolanowie

też nie lubię kupować przez internet, ale wiem że akurat Oni mają ładne żurawki, bo widziałam jesienią na targach. A masz jakieś konkretne nazwy upatrzone? I ile sztuk?
Wieloszka 12:28, 08 mar 2012

Tak, mam konkretne: Lime Marmelade, Citronelle, Obsidian. Jeśli gdzieś będziesz (w sklepie, na targach) to zerknij proszę jaka wielkość za jaką cenę. W zeszłym roku we Wrocku były ładne po 6-8zł, ale inne odmiany. W necie są po 10zł + przesyłka A ilości do mnie duuuże, dlatego szukam jak największe i jak najtańsze
aga_pe 12:31, 08 mar 2012

W Marszewie widziałam po 8-10 zł. W sasance mieli po 4 zł, ale nie wiem jaka wielkość. Zapiszę nazwy i włożę do portfela. Przy okazji zapytam
Wieloszka 12:33, 08 mar 2012

Aga, z góry serdeczne dzięki!!! Ledwo się odezwałaś, a ja już Cię męczę...