Wiem chyba o co Ci chodzi, ale najpierw napiszę, że aż bałam się czytać tę listę zakupów. O matko i córko, ale dużo.
Fajnie, bardzo lubię facetów którzy kochają kwiaty, to świadzy o ich dużej wrażliwości. No i jesteś pracowity, nbo bo komu się chciało tyle wysiewać. Pięknie.
Może inspiracją będzie dla Ciebie to zdjęcie, co prawda nie wielogatunkowy a cisowy zywopłot w pofalowanych ekranach
Można takie coś zrobić z różnych gatunków, ale ciętych
Gabi proszę Cię jak coś się dowiesz na temat tej ramy do lustra, to daj mi znać..bo ja nie mam pojęcia gdzie u mnie by mogło być lustro, ale to nie ważne ...muszę ję gdzieś wkomponować...kiedyś...
Jak się uda, to lustro będziemy montować. Trzeba coś zbudować dla zamontowania
Ja też poznałam od razu , po pierwsze po gatunkach roślin , po drugie po charakterze pisma Szefowej, po trzecie .... no po prostu przeczucie ...ale nie wiedziałam, że to test ...
Po charakterze pisma to nie patrzcie, bo możecie się pomylić.hehe. Trzeba by było grafologa zatrudnić. Styl ogrodu się liczy
Bardzo ciekawe wskazówki.... Danusiu, powiedz mi proszę, czy można przycinać głóg i ewentualnie kiedy to robić... czytałam gdzieś,że głogi nie lubią cięcia, ale mój stracił ładny pokrój... i nie wiem co z nim zrobić
Muszę pokombinować nad senswoną kombinajcą roślin, żeby możliwie pokrywały powierzchnię gruntumoże jałowce płożace, tak jak radzisz Danusiu- trzmieliny,może więcej traw, wrzosów.
To niby północna strona domu, ale od późnej wiosny do jesieni jst tam sporo światła.
Wychodzi mi na to, że muszę tam stworzyć kontrolowany busz
Nie wiem czy jodłę koreańską tutaj wymieniałam, ale jakby nie - to teraz czynię.
Otóż nie polecam jodły koreańskiej bo często nie rośnie tak jakbyśmy sobie tego życzyli, jeśli chcemy mieć tradycyjny kształt choinki to na pewno nie z jodły, wybierzmy raczej świerk serbski. Tutaj na potwierdzenie :
Danusiu czy jodłę koreańską można przyciąć - mam pod płotem ale nierówno rosną i mnie to denerwuje ... i miałam plan przycięcia je w jedną bryłę.
Tylko się zastanawiam czy nie zacznie dziwnie rosnąć?
Można nawet kulę z niej zrobić, na początku będzie trochę pusta, ale powinno coś z niej być. Wklej zdjęcie jodle (wątki o roślinach iglastych) to Ci powiem na konkretnym egzemplarzu.
Jeśli ma gruby przewodnik to ostrożnie z cięciem.