Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w budowie - nieustającej 22:07, 07 lut 2014

Do góry

Ja te kury wspominam do dziś. Były po prostu świetne. Szkoda, że u nas taki rzeczy jak na lekarstwo. Bo też bym je chętnie kupiła. Pewnie nie zmieściłyby się do walizki, a jakby nawet to ta walizka ciągnęłaby mnie a nie ja ją.
Zresztą ogród też wspominam - był jednym z fajniejszych jakie widziałam w Anglii.

A jak miałabyś więcej czasu na Niemcy to mogę Ci polecić jeszcze parę miejsc w okolicy Hamburga - ale to już trochę dalej. Tam są ogromne zagłębia szkółkarskie.
I nie wiem czy byłaś w Hanowerze - Herrenhausen to tez klasyka którą trzeba zobaczyć. Jakby co to pisz na prv.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 07 lut 2014

Do góry
Świetna okazja Aniu żeby Ci pogratulować poczytnego wątku
Mój 4 arowy azyl... 21:58, 07 lut 2014

Do góry
Przed chwilą usiadłam do kompa, bo oczywiście otwarcie olimpiady oglądałam. Nie opisuje ogólnego wrażenia, spodziewałam się czegoś zaskakującego, czego nie było a wkurzyłam się totalnie bardzo głośnym podkładem muzycznym. Nie słyszałam komentarzy redaktorów, ani prowadzących.

Byłam na działce i przycięłam borówki. Mam cztery krzewy. Jeden sadzony bardzo dawno, bo jakieś 18 lat temu. Owocuje na początku lipca, to chyba 'Earliblue'. Krzew trochę zaniedbany i przez to słabo owocował a owoce były drobne. Dziś prześwietliłam go dość delikatnie, bo częściowo zrobiłam to w ub.r.

Trzy pozostałe to Patriot. Z tej odmiany jestem bardzo zadowolona, bo owocuje obficie, owoce duże i smaczne.
Przed i po prześwietleniu

Ogród w Wienheim 21:56, 07 lut 2014

Do góry
I jeszcze coś co chciałabym zobaczyć pewnie w maju - tą glicyniową aleję widziałyśmy kiedyś z Danusią w którejś niemieckiej gazecie w pełni kwitnienia. Była po prostu fioletową burzą, nic tylko kwiaty i kwiaty. Ja niestety zawsze trafiałam albo przed albo po z pojedyńczymi kwiatkami.

Szmaragdowy Zakątek 21:53, 07 lut 2014

Do góry
dla czekających na wiosnę kolorowa zagadka z serii „znajdź 10 szczegółów”
tylko dla spostrzegawczych....bo raczej trudna...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:52, 07 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jeszcze rabatka powinna przechodzić w lewo za chodnik

Jeszcze dorysowałam trawnik

Kochana Danusiu bardzo dziekuje za pomoc. Mam tylko pytanie o te trzy zielone kolka obok ambrowca na froncie, co bys radzila w tym miejscu? Tak by trochę się zaslonic od sąsiada?
Szmaragdowy Zakątek 21:48, 07 lut 2014

Do góry
Kilka fotek z zimowej (bez śnieżnej) wizyty u Kapiasów

ubiegłoroczne odrosty bukszpanów nieśmiało spoglądają w kierunku słońca

a tu pierwsze oznaki wiosny....krokusy przebijają się z pod jałowców...a na pierwszym planie
(mało wyraźne) 2 malutkie fiołeczki

Ogród w Wienheim 21:43, 07 lut 2014

Do góry
Magda, do Apeltern jedź koniecznie. Ten ogród jest niczym przy tamtym a z Weinheim to juz własciwie "rzut beretem"

Dalszy ciąg wczesnej wiosny

Ogród w Wienheim 21:40, 07 lut 2014

Do góry

Ogród w Wienheim 21:37, 07 lut 2014

Do góry
Ja wreszcie dotarłam do mojego archiwum sprzed kilku lat.

Tak wyglądał Hermannshof na początku kwietnia ( chociaż kwiecień kwietniowi nierówny niestety) bo w tamtym roku w Berlinie leżał jeszcze w kwietniu śnieg i było 4 stopnie

Wrażenie robiła ta przeogromna magnolia. Chyba podobnie ogromne widziałam tylko w Kornwalii
Mój 4 arowy azyl... 21:32, 07 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Basiu witam wiosennie, u mnie dzisiaj w nocy na plusie, w dzień ma być +9, czekam na krokusy, bo już we Wroclawiu zaczynają kwitnienie

Basiu pieknie u Pszczółki wyjaśniłaś sianie cleome, czy ja mogę poprosić a taką samą łopatologiczna instrukcję dot werbeny patagońskiej? Nigdy, nigdy ale to nigdy nic nie siałam , pikowałam , etc, kiedyś trzeba się nauczyć.... Na razie nasionka mrożę, kiedy wysiać, jak w jakiej temperaturze trzymać? Mam ogród zimowy, w ktorym w zależności od temperatury zewnętrznej bywa temperatura wiosną 15-25 stopni, czy mogę w tym miejscu posiać werbenę?

Zaglądałam do Ciebie, Marzenko, z nadzieją, że obejrzę te kwitnące krokusy, ale na razie cisza. Może to i dobrze?

Rozczaruję Cię co do werbeny. Jeszcze jej nie siałam. W ubiegłym roku dostałam gotowe sadzonki i sadziłam wprost do ziemi.
Natomiast 28 grudnia, przed styczniowymi mrozami wykopałam kilka sztuk z działki i posadziłam do doniczek, które trzymam w mieszkaniu. Bardzo ładnie się zadomowiły i wypuściły sporo pędów. Kilka pędów ścięłam i wstawiłam do wody. Po miesiącu na razie dwa wypuściły korzonki. Świadczy to o tym, że możliwy i prosty jest taki sposób jej rozmnażania.

Ania_tre ma doświadczenie w sianiu werbeny. Ją musisz pytać
Dodam, że po kwitnieniu sporo nasion rozsypałam wprost do ziemi. Mam nadzieję, że wiosną pokażą się siewki
Kolorowy Ogród Geni 21:31, 07 lut 2014

Do góry
Agato Jagodo Iwono liliowce mam z różnych źródeł na tym kończę prezentacje liliowców

Teraz czas na irysy

Piaskownia na zakręcie 21:20, 07 lut 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dzisiaj zrobiłam sobie taka przyjemność, pachnie Fijołkami

Twoja ładniejsza jakby pełna,ja wysadzam do ogrodu częśc jednak przemarza.
Ja mam takie ogrodowe jakbys chciała
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:10, 07 lut 2014

Do góry
Elu odpisuje u ciebie prymulki kupuje co rok ,wysadzam do ogrodu ale wszystko wymarza,ale jedna czerwona była i nawet kwitła dwa razy,czy przezimuje?
Ja mam sadzonki swoje mają ze 20 lat i te są najlepsze mam różne odmiany -gdybyś chciała
Moja codzienność - ogród Oli 21:04, 07 lut 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Mała Mi nic się nie martw powalczymy razem może coś nam wyjdzie

Dziś prezentacja w szerszym gronie a śniegu jak widać pod dostatkiem...

Niesamowity widok przepiekny
pozdrawiam
Życie w wiejskim ogrodzie 20:50, 07 lut 2014

Do góry
Ostatnio bardzo dużo czytałem odnośnie traw pampasowych Tak wyglądała moja w listopadzie zakupiona w tamtym sezonie Niestety nie doczekałem się kwiatostanów ale mam nadzieję że przezimuje i w tym roku mnie zachwyci swym kwitnieniem Trzymajcie kciuki!

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:49, 07 lut 2014

Do góry
Halinko, dla Ciebie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:42, 07 lut 2014

Do góry
Moje krokusy chyba jeszcze śpią, bo są w zacienionej części ogrodu.
Ale jak tylko tam zaglądnę, to oczywiście pokażę. Na razie zapowiadają u mnie 3 dni paskudnej wietrznej pogody w dodatku z pokropkiem, wobec czego wyprawa o ogrodu odłożona.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:27, 07 lut 2014

Do góry
Witaj Dorotko. Pooglądałam Twój wątek i widzę, żę masz dużo pieknych roślin, które ja też lubię. Chętnie wymienię się z Tobą na liliowca jak już go odnajdziesz

Czy on jest biały ?
Ogród z tatarakiem w tle 20:24, 07 lut 2014

Do góry
A ile tam masz miejsca? Zaznaczyłam gdzie nie wiem numerkami.
Te tuje to będą cięte na szerokosc czy zostają naturalne? To są auerospicata?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies